вт апр 25, 2023 11:17 pmIndianec 2 написа: Утре купувам нож или диск и кордова глава и ще правя първи проби.Индианец искаш ли трилъчев нож хускварна?
С ускорителната помпа не се разбрах и смених карбуратора с такъв от запасите.
Чудя се как машини на 30 и кусур години са живи и до днес без ускорителни помпи...
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Indianec 2
- специалист
За сега купих някакъв обикновен нож за пробата, за кордова глава не се сетих да си взема повече пари и ще е утре.
Даже не съм пробвал машината още и започнаха да ме придумват да кося дворчета.
Даже не съм пробвал машината още и започнаха да ме придумват да кося дворчета.
kr1100
- майстор
вт апр 25, 2023 11:17 pmIndianec 2 написа: Утре купувам нож или диск и кордова глава и ще правя първи проби.За коя коса става въпрос ? Ако е 128R ,има много хляб и ремонти докато стане на 30г. 125R e набор 2008 г.
С ускорителната помпа не се разбрах и смених карбуратора с такъв от запасите.
Чудя се как машини на 30 и кусур години са живи и до днес без ускорителни помпи...

Indianec 2
- специалист
Не имах впредвид други стари машини от този род без ускорителни помпи.
Иначе моята е набор 2009, ако не се лъжа.
Ако стане машината вече отивам на новата цел-мотофреза.
Иначе моята е набор 2009, ако не се лъжа.
Ако стане машината вече отивам на новата цел-мотофреза.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Заприходих диск 200-80 за щильофката, както и 5л прясно верижно масло за каките.
В събота сме на дискотека.
пп. Купих си и ключодържател, Stihl естествено. Миналата събота загубих единият ключ на аутото и нищо чудно, че ме споходи такава участ.
В събота сме на дискотека.
пп. Купих си и ключодържател, Stihl естествено. Миналата събота загубих единият ключ на аутото и нищо чудно, че ме споходи такава участ.
Цветомир Димитров
- специалист
Дон Трифонезе,поканен ли съм на купона?
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Носи резервни пълнители! Споделям само ядене и пиене.
kr1100
- майстор
пон апр 24, 2023 11:41 pmSoviet_Soldier написа: ....Поръчах ел. коса райдер с кормило 1400Вт 170 лв - утре ще я вземам . Това за малкиа площ за да не бъркам горивна смес за малко ....Правилно си постъпил, реално за малка площ да си играеш с масло и бензин е излишно. При мен за жалост е доста, и сравнително пресечена площ с дръвчета и цветя. Имам много дълъг кабел, по-рано действах с електрически, но не е удобно, и ми се наложи да взема бензинова.
Дай отзив, след като я пробваш електричката, какви са усещанията в сравнение с Husqvarna 125r.
[/quote]
Отзиви за ел.Райдер PRO RDP-EBC07
1. Тегло с ал. глава 5.730 кг
Хуска 125 R заредена с бензин и ал. глава - 6.530 кг.
2. Предпазния щит е от мека пластмаса. Закрепването му е по китайски и се наложи да купя 8 шайби с голяма периферия / 4 бр за ф 6мм от най-голямата периферия и 4 бр А5 с увеличена периферия.
Както е замислено от китайците главата на винта и гайката се припват в меката пластмаса /поддава при стягане и се сплесква/.
3. Както и се очакваше имаше намек на смазка / натъпках доста втръбата ,където се снаждат.
Редуктора - ал. отливка с релефни изпъкнали букви Japan е пое 6-7 см3 графитна грес с молибеден
4. Използвах самара на Хуска.
5. . Райдера бавно развърта при натискане на бутона - може би някаква предпазна мярка. Иначе има сила и с ал.глава и 2 корди #3,5мм коси висока жилава трева и не се затормозява.
3г. гаранция. За 160 лв колкото изкара изкара, но ще ме облекчи за малки петна за косене да не бъркам бъркоча.
Soviet_Soldier
- специалист
пет апр 28, 2023 4:51 pmkr1100 написа: Отзиви за ел.Райдер PRO RDP-EBC07Така е, предпазителят е сравнително тънък и слаб, но това е битов инструмент за работа с корда 2,4мм. С по-дебела корда вероятността да го разбие е голяма, макар че не е проблем - същите предпазители в ХоумМакс са 10-тина лева, а се продават и универсални по-здрава за по 20-тина лева за тия коси с тръби 26мм.
1. Тегло с ал. глава 5.730 кг
Хуска 125 R заредена с бензин и ал. глава - 6.530 кг.
2. Предпазния щит е от мека пластмаса. Закрепването му е по китайски и се наложи да купя 8 шайби с голяма периферия / 4 бр за ф 6мм от най-голямата периферия и 4 бр А5 с увеличена периферия.
Както е замислено от китайците главата на винта и гайката се припват в меката пластмаса /поддава при стягане и се сплесква/.
3. Както и се очакваше имаше намек на смазка / натъпках доста втръбата ,където се снаждат.
Редуктора - ал. отливка с релефни изпъкнали букви Japan е пое 6-7 см3 графитна грес с молибеден
4. Използвах самара на Хуска.
5. . Райдера бавно развърта при натискане на бутона - може би някаква предпазна мярка. Иначе има сила и с ал.глава и 2 корди #3,5мм коси висока жилава трева и не се затормозява.
3г. гаранция. За 160 лв колкото изкара изкара, но ще ме облекчи за малки петна за косене да не бъркам бъркоча.
Болтовете - от страната, към която контактуват с пластмасата имат шайби, а от долната страна гайките контактуват с ламарина. Разбира се, когато имаш пластмаса, без значение колко е яка, като затягаш здраво ще се спука/смачка. По тая причина хората са ти сложили гайки с пластмасови втулки в тях против развиване. Тях е нужно да затегнеш, колкото да фиксират предпазителя на мястото му. Те и слабо стегнати няма да се развият.
Да, набира обороти бавно, защото има модул за плавен старт. Целта му е да намали натоварванията при ускорение върху конструкцията, и да удължи ресурса ѝ. Този модул при желание може да го махнеш ако ти пречи, но ще ти изгори гаранцията.
Що се отнася до редукторът, в тях греста заводски запълва не повече от 70%, защото като се препълнят възниква налягане, което избива уплътнителните колелца на лагерите, и започва да изтича излишната грес през тях. Валовете също е хубаво да провериш, принципно заводски са смазани, но все пак не пречи да се увериш, че всичко е наред. Там има гумирани втулки, които може да почнат да се разпадат, ако смазката е неподходяща и действа агресивно върху гумените изделия.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература