Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dragozow - майстор
Не ми трябва да мачкам нищо, 20-ина секунди ми трябват за смяна. Като почна да кося освен кордата в главата имам и парчета на по 4 - 5 метра в джобовете, отварям главата, слагам средата на кордата в засечката, навивам, застопорявам и щраквам капачката.
kr1100 - майстор
вт апр 25, 2023 2:26 pmемовлаха написа:
Предпочитам да си разгобя главата, да си я почистя, сега от мократа трева много кал се събира. най елементарното кордата ми е нарязана на метри предварително, при намотаването на шпулата оставям единия край по-дълъг. При другия вид зареждане 2 пъти се реже.
:-D с Xаломин глава го нямаш проблема. Голям плюс е ,че не се увива висока и яка трева около главата от типа Т 35.

Имам 1 трева /утре, ако не забр. ще я снимам/. прави дълги разклонения към 70-80 см. Стеблата са червеникави и много здрави. Листата са малки. Ако съм с глава Т 35 затормозяват косата като се увият и после с нож режаувитото и пак започвам да кося. С ал. глава го нямам този проблем с увиването на тревата.
Цветомир Димитров - специалист
Мен много ме плашеха,че квадратната корда запича в тапата,няма такова нещо 50 и повече метра този сезон съм изхабил без проблем.Предполагам че самия начин на навиване минимизира шанса за запичане(моята е същата като т35)
емовлаха - специалист
вт апр 25, 2023 6:46 pmЦветомир Димитров написа:
Мен много ме плашеха,че квадратната корда запича в тапата,няма такова нещо 50 и повече метра този сезон съм изхабил без проблем.Предполагам че самия начин на навиване минимизира шанса за запичане(моята е същата като т35)
Да ти е честита Машинката Цвето,безаварийрен дъждовен и доходоносен сезон ! Запича квадрата, като стане горещо на дебели жилави засъхнали стебла. Сега тревата е крехка няма как да запича, аз купих 3.3 опти куадра, осукана и кръгла на хускварна, да има. Осуканата не я усеща косата реже на пушка, но е само за зелена сочна трева. Разликата се вижда към края на клипа, иначе Хусварната закъса яко поне се разбира разликата която дава осуканата корда. Без да е нужна халуминова глава, а тая трева хич не се намотава еле пък на ръчна коса :)
kr1100 - майстор
вт апр 25, 2023 6:46 pmЦветомир Димитров написа:
Проблема с квадратната корда при навиване в шпила от глава Т35 или подобна е реженето на пръстите при опъване на кордата за да е стегнато.
borchoyor - специалист
вт апр 25, 2023 6:34 pmdragozow написа:
Не ми трябва да мачкам нищо, 20-ина секунди ми трябват за смяна. Като почна да кося освен кордата в главата имам и парчета на по 4 - 5 метра в джобовете, отварям главата, слагам средата на кордата в засечката, навивам, застопорявам и щраквам капачката.
Имаш ли тая глава, че моята се поизноси..... Па и от няколко денЯ не съм ти досаждал😁😁😁😁
Indianec 2 - специалист
Утре купувам нож или диск и кордова глава и ще правя първи проби.
С ускорителната помпа не се разбрах и смених карбуратора с такъв от запасите.
Чудя се как машини на 30 и кусур години са живи и до днес без ускорителни помпи...
Старите косачи, свикнали да маат с ръчната, нямат лошият навик да манипулират спусъка на всеки 2-3 секунди. От това карбураторчето, и в частност ускорителната помпичка, се запазват, подобно древен гущер в бурканче формалин. С една ускорителна помпа (карбуратор) сменят няколко машини. За любителите на косаческия онанизъм, брандовете предлагат машина с 3 до 5 карбуратора или обратното.
dragozow - майстор
вт апр 25, 2023 10:17 pmborchoyor написа:
вт апр 25, 2023 6:34 pmdragozow написа:
Имаш ли тая глава, че моята се поизноси..... Па и от няколко денЯ не съм ти досаждал😁😁😁😁
Имам,, досаждай смело.
емовлаха - специалист
ср апр 26, 2023 5:19 amТрифон П.Трифонов написа:
Старите косачи, свикнали да маат с ръчната, нямат лошият навик да манипулират спусъка на всеки 2-3 секунди.
Точно тези със навиците от ръчната коса и моторните триони го правят! Карбуратора е 1 на ръка, има и жило за управление на карбуратора. Има и една друга секта, щадяща моторите дето не ползват пълната мощност, но, не си играят със спусъка или по-рядко го правят. Иначе, не винаги е нужна пълна газ, когато се дооформя терен, покрай дървета/препядствия, но, не помпя само леко връщам спусъка. Помпя, само за отпускане на кордата.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: