• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пон май 05, 2025 9:11 pmhidrazin написа:
....Палнах Щилката и окосих джунглата чак до почва. Изрязах предварително и лианите от повет и бръшлян.
Ако няма нищо около бръшляна и лианите ,когато ще вали насипи морска сол около корените им. Бавно но работи.
:partyman:
miroki - майстор
С лозичката, която ще е закопана (в случай, че е ашладисана на присадка, а не вкоренен резник), след като избие отгоре, проверявай до калема. Там (над калема) пусне ли ти корен е много вероятно да се вкорени от там и изцяло да изхвърли подложката, все пак е чуждо. Няма да е първият случай. И после филоксера да я умори. Аз на това викм росни корени (може да не е правилно, че на тях така казвам), тези от питомното, другите никога в живота си не съм чистил. Те и помагат при слаби дъждове само повърхностните поемат. А лозата си знае работата може и на 10 м да забие корен. Но все пак да стимулирам долните поливам в закопано шише или тръба около 40 см. при корена.
Та може след като се покажат да разкопаеш като фуния до ашламата.
Иначе и аз оня ден засаждах нарчета. Щом е в почва няма грижи. Всяко време става. Единствено с едни малини рискувах на гол корен с листа, но ми ги пратиха по рекламация за непоникнали есенни. И ще видим за се га са свежи 2 дена. Може и да се хванат.
gogo7777 - майстор
Ето го и "Трифон" :supz:
Останахме само Аз и Хидрата :|

Прикачен файл:
20250506_112143.jpg
Не знам да се смея или да плача!
С тия резливи бози,
става "резлива" - леко ферментирала. Уникална!
-Сегашната е ... МЕНТЕ. Децата днес нямат никакъв шанс да опитат истинска такава...
:partyman:
-Има! Мен ми викат, Божо бозата...........
за осрана или наторена да смятам асмата ти.
Ако усереш темата
.....
Нека е второто! "Полей" ги за кадем!
gogo7777 - майстор
С "У" е по нашенски :wink:
Гледам, че "твоята" се развива по-бързо от тая на Мироки.
"Моята, неговата....."
Сортове разни. При мен е същото, но само с Моите.
gogo7777 - майстор
Ще ги полея малко. Да им дам ли и малко стероиди.....имам е такива. От тях "дъртата" лоза полудява....направо повдига асмалъка :-D

Прикачен файл:
Screenshot_20240602_100345_Gallery.jpg
chapara - майстор
Не префорсирай, сега си подреждат геномите, кога да тръгва след сън, кога плодоотдава и кога да зрее според надморска височина, слънцеогряване и климат. Т.е. ДНК то.
gogo7777 - майстор
Ок.
Тая година ще са на кърма :wink: Ама следващата ще ги помпам като за олимпийски шампиони :-D Трябва да са на лоста (асмалъка) и да правят по пет "коремни"
chapara - майстор
вт май 06, 2025 2:32 pmgogo7777 написа:
Трябва да са на лоста (асмалъка) и да правят по пет "коремни"
😄😄😄😁👍

Те и таз година може да са на асмалъка, ако ги формираш правилно.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37

Тема "Млади лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: