пон май 05, 2025 9:11 pmhidrazin написа: ....Палнах Щилката и окосих джунглата чак до почва. Изрязах предварително и лианите от повет и бръшлян.Ако няма нищо около бръшляна и лианите ,когато ще вали насипи морска сол около корените им. Бавно но работи.
С лозичката, която ще е закопана (в случай, че е ашладисана на присадка, а не вкоренен резник), след като избие отгоре, проверявай до калема. Там (над калема) пусне ли ти корен е много вероятно да се вкорени от там и изцяло да изхвърли подложката, все пак е чуждо. Няма да е първият случай. И после филоксера да я умори. Аз на това викм росни корени (може да не е правилно, че на тях така казвам), тези от питомното, другите никога в живота си не съм чистил. Те и помагат при слаби дъждове само повърхностните поемат. А лозата си знае работата може и на 10 м да забие корен. Но все пак да стимулирам долните поливам в закопано шише или тръба около 40 см. при корена.
Та може след като се покажат да разкопаеш като фуния до ашламата.
Иначе и аз оня ден засаждах нарчета. Щом е в почва няма грижи. Всяко време става. Единствено с едни малини рискувах на гол корен с листа, но ми ги пратиха по рекламация за непоникнали есенни. И ще видим за се га са свежи 2 дена. Може и да се хванат.