Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
brum - майстор
Маслото е ЩИЛ-ско. Червеното. Бензина беше дърт, ама много дърт. Маслото е сипвано преди години. Свеща беше чиста, че от нея почнах като се чудех къде е драмата. По маркучите запушване не съм видял, ама косата се оставя празна след работа. Гледам да няма нищо в карбуратора и резервоара преди да я прибера до следващото косене.

Ся, 20 дни няма да го държа. Аз по-рядко кося. Ама един сезон ще изкарва смесено. После в колата и на пролет с нов бензин. Дават го да държи по-дълго (не казват колко), та вярвам 4-5 месеца ще изкара.
С червеното масло не разчитай на голям срок.
Не го знам от опит, понеже ползвам синтетично, ама и аз залитам по тубата, та от там.
Пък как и с какво, твоя си работа.
емовлаха - специалист
вт май 09, 2023 8:11 pmЦветомир Димитров написа:
Емо,бягам ти с 1 година,ама ти си ударил повече от мене сумарно.На мен ми е разхвърляно-на тоя пред къщата,на оня двора и т.н.,само 4-5 двора големи дето са ми минали през ръцете да речем 2-3 пъти.
Последното второ косене на мойте 6-те декара ги свалих на веднъж, е почивах 30мин някъде и на зарежданията, но е врътня голяма покрай дървета огради и други пустиняци :) Да има да капе Цвето, иначе нема угодия на клиенти, Трифоне , във аспен няма етанол... Съседския Щил е претоварен затова е фърлил кърпата. Моя съсед като реже дърва няма подгрявка на матора на Щил-а, направо в дървото, то са сополи и кашлица отначалото в първите два реза, казвах му, че така не бива ама кой слуша. Не виждам на моя литър червено масло да пише за дълготрайност на смес. Миналата година е купуван. Обикновенно си омяслявам колкото ми трябва, което остане то е малко 200-300мл, в следващото ползване на уреда доливам свеж бензин и добавам цяла порция масло, това за косата тя се ползва веднъж месечно 5-6л 1 косене. Ако съм забравил в резервоара на триона гориво го изхвърлям той рядко и се ползва. Не е сложно да се разреди малко количество бензин. Въпреки , че страдам от професионално изкривяне, се усещам, че тръгвам да смесвам 10л туба със бензин! Колкото количесто желаете, толкова смесвайте. Не налагам мнение.
kr1100 - майстор
вт май 09, 2023 8:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
..............Тати и той тъй, с Ижето. Като го зазими, на следващото лято задължително изхвърляше стария бензин, че да не прецака маторя!!!
:? :? :? Амчи то Ижето пали ли въобще лесно? . Имах познати , че като се запо1не едно ритане, та скачане на "манивелата', после форсиране да не изгасне...... абе....
Зимата резервора догоре на Ижето. И пак има конденз/ вода/ в резервоара/.
ср май 10, 2023 7:04 pmkr1100 написа:
вт май 09, 2023 8:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
..............Тати и той тъй, с Ижето. Като го зазими, на следващото лято задължително изхвърляше стария бензин, че да не прецака маторя!!!
:? :? :? Амчи то Ижето пали ли въобще лесно? . Имах познати , че като се запо1не едно ритане, та скачане на "манивелата', после форсиране да не изгасне...... абе....
Зимата резервора догоре на Ижето. И пак има конденз/ вода/ в резервоара/.
Не си спомням да е имало такива проблеми с паленето.
Извода за мен е- на моторист мотора пали, на файтонджия, както дойде.
Има един всеизвестен, в определени среди, лаф.
"Иж не го ли удавиш, не пали."
По подобен начин си паля едноръката, въпреки че няма "почерпване". Зная как.
geodan - напреднал
вт май 09, 2023 10:34 pmемовлаха написа:
вт май 09, 2023 8:11 pmЦветомир Димитров написа:
Емо,бягам ти с 1 година,ама ти си ударил повече от мене сумарно.На мен ми е разхвърляно-на тоя пред къщата,на оня двора и т.н.,само 4-5 двора големи дето са ми минали през ръцете да речем 2-3 пъти.
Последното второ косене на мойте 6-те декара ги свалих на веднъж, е почивах 30мин някъде и на зарежданията, но е врътня голяма покрай дървета огради и други пустиняци :) Да има да капе Цвето, иначе нема угодия на клиенти, Трифоне , във аспен няма етанол... Съседския Щил е претоварен затова е фърлил кърпата. Моя съсед като реже дърва няма подгрявка на матора на Щил-а, направо в дървото, то са сополи и кашлица отначалото в първите два реза, казвах му, че така не бива ама кой слуша. Не виждам на моя литър червено масло да пише за дълготрайност на смес. Миналата година е купуван. Обикновенно си омяслявам колкото ми трябва, което остане то е малко 200-300мл, в следващото ползване на уреда доливам свеж бензин и добавам цяла порция масло, това за косата тя се ползва веднъж месечно 5-6л 1 косене. Ако съм забравил в резервоара на триона гориво го изхвърлям той рядко и се ползва. Не е сложно да се разреди малко количество бензин. Въпреки , че страдам от професионално изкривяне, се усещам, че тръгвам да смесвам 10л туба със бензин! Колкото количесто желаете, толкова смесвайте. Не налагам мнение.
Мокрия с шест декара за косене си земи една Лаверда , по леко ще е , поне ще седиш и ще косиш за бензина не моам на кажем! :-D
емовлаха - специалист
Оно ако ставаше я да съм се возил, или легнал да съм косил! Немаше да маам като врътоглав :) Пайванисъл съм 3коня и 1 магаре на гръбината, и те така те, за апетит се поразкръшим манко :-D Те и косене със 3т прилично събира не набива откоса, иначе като се набие дебел откос, както е дъждовно времето сега, 2 варианта има, разхвърляне със вилата да съхне, или торене на ливадата :) Трябва да тествам 3т диска някой път
Indianec 2 - специалист
При мен 3т с диска не се спогодихме, причина донякъде е и местността с камъни които ми деформират ножа, отделно ме е страх да не прецакам машинката.
Пък при мен първо карам сеното на оградено място и там го го разстилам да съхне.
Цветомир Димитров - специалист
Храниш ли нещо индианец?Като окося вкъщи и на улицата кокошките полудяват,няма дъвчене направо се гушат здраво :D
Indianec 2 - специалист
Горе долу от всеки добитък по малко имаме и за тях кося.
Мисля да завъдя и пилета, за тях коприва през фуражомелка с трици мисля...

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: