Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
нед май 14, 2023 10:09 amемовлаха написа:
Не е до физическите възможности, а до разликата в теглото и комфорта от леката машинка, това е за домашното редовно ползване, каквото и да се купи мястото няма да остане неизкосено. На фона на отработеното гориво от твоята коса няма нищо изненадващо
Уж бачкаш стабилно, пък пишеш подобни неща . . .
И къде ти е точно комфорта в да речем един слаб и лек FS-55, като с него същата площ ще я косиш 3 пъти по-дълго време, в сравнение с един от най-тежките, като FS-460? Слабата и леко коса е за малки пространства и довършителни дейности. Да се коси декар и отгоре с коса, дето няма и 800 вата си е мъка, като е обрасло както трябва.

Е как да не е изненадващо? Нали като не ѝ стига смазка в рамките на 5 литра моторът ако не се завари, то поне ще е с видими следни от износване? Аз ползвам за битови нужди, инструмент който е с битово предназначение, и както виждаш двигателят е в отлично състояние, съответно глупостите, че 20мл на литър са му малко, нямат право на съществуване.
нед май 14, 2023 8:36 amn_a написа:
съб май 13, 2023 10:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб май 13, 2023 10:13 pmемовлаха написа:
Първосигнало видях два линка :) Какво стана със Мачките, катери ли със тях
Работят перфектно.
Ооокотил се! :-) Покажи да видя
модела :-)
https://redrockbg.com/product/%D0%BA%D0 ... %82%D0%B0/
Каки, следва Секвоя, ама не новото ми гадже ще се казва Секвоя, нито пък ще си позволя да отрежа такава, като ония тупунгери, дето отрязаха дървото пред Лопушанския манастир.
Поне направиха хубава скулптура.

Бойке, къде в ръководствата на Райдърите пише такива глупости?
Тия неща сме ги чели в ръководствата на марковите коси- "съотношение на смесване 50 на 1, НО ако ползвате различно масло......"
Интерпретацията ти лъщи като на шимпанзе гъзо
"25 на 1 , но ако ползвате качествиени масла....."......дрън- дрънннннн.
Айде стига! Преди да си нарежа салатата махам колците.
Отново изопачаваш нещата, просто за да напишеш нещо.
нед май 14, 2023 8:38 amемовлаха написа:
Боес, кой до където може да си развърже кесията, затова и предложих различни модели Елита на Мак дет си посочил съмнявам се да не е дръпнат :) Ако аз трябваше да избирам за декар подържано място, бих предпочел лека коса
Поддържано място Бойка, както препоръчах и аз преди страница- две а не
нед май 14, 2023 10:19 amSoviet_Soldier написа:
нед май 14, 2023 10:09 amемовлаха написа:
......... Да се коси декар и отгоре с коса, дето няма и 800 вата си е мъка, като е обрасло както трябва............
Смучеш си нещо, за приспиване сякаш.
нед май 14, 2023 10:34 amТрифон П.Трифонов написа:
Бойке, къде в ръководствата на Райдърите пише такива глупости?
Тия неща сме ги чели в ръководствата на марковите коси- "съотношение на смесване 50 на 1, НО ако ползвате различно масло......"
Интерпретацията ти лъщи като на шимпанзе гъзо
"25 на 1 , но ако ползвате качествиени масла....."......дрън- дрънннннн.
Айде стига! Преди да си нарежа салатата махам колците.
Аз не съм от ваще среди, дето си се обръщате на женски род, щото едната вечер в леглото един е мъжът, а другата другия. Аз съм натурал, към мен само на мъжки ще се обръщаш.

Разбирачо, ти обясняваше преди няколко дни, че на китайските коси пише 25:1 щото си имало причини свързани с ниското качество на материалите. Ами не е така, свързани са с това, че далеч не всеки ползва качествено масло. Както виждаш, при нормална експлоатация, 20мл на литър по никакъв начин не са навредили на двигателя, защото маслото е хубаво и изобщо не е нужно повече от написаното на опаковката му. Ако двигателят е скапан още от завода, и 100мл на литър да сипващ, пак ще се окоти без време.
нед май 14, 2023 11:01 amSoviet_Soldier написа:
Къде го пише, попитах. Интерпретации по темата на пазара.
Ако утре бай Иван си подкара машината както ти препоръчваш и се прецака, Райдър или ти ще му признаете гаранцията?
Къде го прочете, мъжкарче?
Каква е причината Райдър да препоръчват 25, а Щил, Хуск, Олео, Ехо и още някои 50?
емовлаха - специалист
Боец, Пиша за декар площ и лично ползване. Никой, не е на норма :) Марковите едрички Таралясници да ги оставим на страна. Да ти спомена лично познавам хора дет си заработват пари със 55-ци но, не бих купил този модел коса. Ако сравниш твоя Райдер със примерно 129r на Хускварна със диск/нож за косене забравих да добавя и Макълк и Олео-Мак, каква ще е разликата като скорост на косене при подържано място 255мм е диаметъра на диска на Хускварна и 43см със корда. Иначе похвално за фотката със ултра-та !
нед май 14, 2023 11:06 amТрифон П.Трифонов написа:
Каква е причината Райдър да препоръчват 25, а Щил, Хуск, Олео, Ехо и още някои 50?
Маслото е разликата. Литъра масло Raider ти е под 10лв, докато литъра Husqvarna струва двойно, най-евтиното минерално, не говоря за синтетиката. Мислиш ли, че 20мл качествено масло, може да има пъти по-добри смазващи свойства, от 40мл евтин посредствен продукт? В това е и причината двигателят на косата да е в отлично състояние, без да е виждал гориво в пропорция 40мл масло на литър бензин.
Ако двигателят още от завода излязъл боклук, то 40-те милилитра на литър няма да го спасят.
Това не е само мой опит, Daewoo препоръчват същото, моя познат, с който си купувахме заедно косите сипва като мен 20мл на литър, и косата си е в отлично състояние, а коси повече от мен.

Виж, аз не принуждавам никого към определени действия, само споделям личен опит, също като теб. Ето примерно, като иде реч за четене пише, че горивото трябва да се източва преди дълъг престой, а ти това не го правиш и не еднократно си утвърждавал, че не е нужно.
Що се отнася до инструкциите на Raider, освен че са написани неграмотно, там нямаш никаква конкретна информация, даже най-елементарната, като това колко ти е дебел вала и с какви шлици е не го пише, а е важно ако искаш да ѝ купиш допълнително оборудване, примерно. Инструкцията на Raider е написана колкото да я има, но тя далеч не е, като тези при марковите инструменти.

Показвал съм ти преди, че в самия сайт на производители като Stihl и Husqvana се препоръчват по-високи пропорции, при дадени условия. На практика виждам, че качеството на маслото е основен фактор при тия двигатели.
Изображение

Кой колкото иска да сипва, аз за себе си съм си направил изводите и експеримента.
нед май 14, 2023 11:34 amSoviet_Soldier написа:
........
Кой колкото иска да сипва, аз за себе си съм си направил изводите и експеримента.
Зная аз какво мисля, но в случая няма значение.
Цитирал си само онова, по което може да разтягаш лакърдии от 1002та нощ.
Къде го прочете, Мъжки? Къде го пише?
Ти ли ще поемеш гаранцията ако някой те прочете и си скапе машината?
Твойте глупости с комшията са точно като ЕЖК.
В съда тея работи не минават.
Къде в инструкциите на Райдър ги пише тези неща?
Дай да прочета, може да съм грешен!
емовлаха - специалист
Боец това за 1:25 Отпадна за Щил и Хускварна! Изчезвам да направя опит за косене ръми дъжд кви ще ги свърша нямам си на идея.
нед май 14, 2023 11:38 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Ти не гледай само кво съм цитирал, а и това което съм ти писал. "Мислиш ли, че 20мл качествено масло, може да има пъти по-добри смазващи свойства, от 40мл евтин посредствен продукт?"
Пак повтарям - аз никого към нищо не принуждавам! Поел съм си сам риска, доверил съм се на своя си акъл и опит. На мен това ми стига. Смаят и за в бъдеще да продължа, както на резачката, така и на моторната коса да сипвам 20мл на литър HP Ultra съвсем спокойно.
нед май 14, 2023 11:48 amемовлаха написа:
Боец това за 1:25 Отпадна за Щил и Хускварна! Изчезвам да направя опит за косене ръми дъжд кви ще ги свърша нямам си на идея.
Вероятно е така, защото вече се продават модели с катализатори, които при бутане на толкова много масло се запушват.
нед май 14, 2023 11:53 amSoviet_Soldier написа:

Ти не гледай само кво съм цитирал, а и това което съм ти писал. "Мислиш ли, че 20мл качествено масло, може да има пъти по-добри смазващи свойства, от 40мл евтин посредствен продукт?"
Пак повтарям - аз никого към нищо не принуждавам! Поел съм си сам риска, доверил съм се на своя си акъл и опит. На мен това ми стига. Смаят и за в бъдеще да продължа, както на резачката, така и на моторната коса да сипвам 20мл на литър HP Ultra съвсем спокойно.
Алоуу, отново нищо конкретно.
Попитах нещо.
Ако нямаш отговор на въпросите, ма изобщо ни мъ интирисува кви експерименти си си направил и изводи, които вече са за "себеси".
Мазмантия знаеш ли ко е?
Акъла ти е точно колкото опита и обратно.
Помня селското масло, къде показа преди 2-3 години, после изтри снимките и рязко израстна с ултрата на Щил.
Толко ти е опита- 2-3 години.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: