Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
съб май 13, 2023 9:18 pmvlax написа:
съб май 13, 2023 7:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тоя дано не се натресе като Влаксито!
Трифуне,на какво съм се натресъл според теб,че не ми стана ясно? :?
Косата си бачка,доволен съм.Гаранцията съм я зарязал още когато теглих една майна на сервиза и преставителството на Щил.Ако трябва да избирам,не бих повторил пак Щил,заради тъпата им политика в БГ.
Хубу де, секи има право да намира причина навсякъде и наоколо, за недоволството си.
Аз не виждам никаква политика ни у Щила, ни у Хуска.
Кот ти е кеф, това.
Искаш да кажеш- "Кофти, ама готино" или обратното, А?!
Пита тука, довери се, накрая обвиняваш Марката, а аз да се чувствам виновен, че ти я препоръчах!!!
Бе я си взимайте решенията като мъже бе!
Я познай, бедно ми Влахче, колко чини обикновеният ми ръчен трион!
По скоро, познай защо дадох толкова и точно за такъв!
Достатъчно беден бях и беден съм за много, та да се скъпя за джаджи, които да ми вършат работа.
Силки Ибуки, Влахченце.
Такова или подобно, защото като се метна на 15 метра и крачолите ми се ветреят няколко часа, да не псувам тъпия си китайски избор.
На теб, а ни много други, всякаква евтина техника би вършила работа, според самото естество и обема работа. Всеки трябва да прецени, а щом е тук, значи не може.
Е, аз мога, преценил съм. Работя и искам надеждна техника.

Прикачен файл

DSC_1160.JPG
емовлаха - специалист
Трифоне, утре ако не вали ще ходя да оправям терен косен от 55ца нещо са е позадавила със Тревата, та ще оклепам Таратайката. Ако се загледаш в писаницата ми за 120-ката нищо не съм споменал, а само за двата модела дет се двоуми човека Maccloch и Oleomac!
съб май 13, 2023 9:51 pmемовлаха написа:
Трифоне, утре ако не вали ще ходя да оправям терен косен от 55ца нещо са е позадавила със Тревата, та ще оклепам Таратайката. Ако се загледаш в писаницата ми за 120-ката нищо не съм споменал, а само за двата модела дет се двоуми човека Maccloch и Oleomac!
Прости грешника, дека 120ската помислих да я нарече китайка!
Писанието ти беше под линк за Щил 120, но нека аз да съм грешника!

пп.Мдааа, грешката е някъде по средата.
Коментирал си Джекчето, дето е постнало три линка, а ти имаш предвид олиото и мака.
Приемам.
емовлаха - специалист
Първосигнало видях два линка :) Какво стана със Мачките, катери ли със тях
съб май 13, 2023 10:13 pmемовлаха написа:
Работят перфектно.

Прикачен файл

viber_изображение_2023-05-08_19-12-05-111.jpg
Soviet_Soldier - специалист
съб май 13, 2023 9:51 pmемовлаха написа:
Така е, но двата модела, които аз съм предложил на Mcculloch и Oleo-Mac, НЕ са китайски, по тая причина са и значително по-скъпи.

Евтините, между които се двоуми са на основата на древните Mitsubishi TL-43, тях ги предлага и Stihl, но не и в ЕС, като модела FS-230. Имайки предвид ниските им цени спрямо оригиналните им модели, най-вероятно ги поръчват от някой китайски завод. Внесени са някои подобрения, примерно 4, вместо 2 преливни канала в оригинална, при някои отвора за свещта го правят строго вертикален, за разлика от оригиналната японска конструкция, където свещта стои диагонално, по картера също се наблюдават някои дребни промени, като отливката на крепежите на резервоара. Съответно и мощността им отдавана от около 40 кубика варира между 1200-1500w. Това е реалния диапазон според модификациите на дадената стара и морално остаряла японска конструкция, плюс внесените ѝ модернизации. Има и производители, дето пишат по 2000+ вата, но това вече е некоректна търговска практика.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 13, 2023 10:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб май 13, 2023 10:13 pmемовлаха написа:
Работят перфектно.
Ооокотил се! :-) Покажи да видя
модела :-)
емовлаха - специалист
Боес, кой до където може да си развърже кесията, затова и предложих различни модели Елита на Мак дет си посочил съмнявам се да не е дръпнат :) Ако аз трябваше да избирам за декар подържано място, бих предпочел лека коса
Soviet_Soldier - специалист
нед май 14, 2023 8:38 amемовлаха написа:
Боес, кой до където може да си развърже кесията, затова и предложих различни модели Елита на Мак дет си посочил съмнявам се да не е дръпнат :) Ако аз трябваше да избирам за декар подържано място, бих предпочел лека коса
То е и до физическите възможности на човек. Иначе и сред китайските коси има доста прилични за битова експлоатация.
Имаше спорове тук, дали на повечето китайки се пише 25:1 ,заради ниското качество на материалите, или заради факта, че към тях, за разлика от марковите инструменти далеч не винаги се предлага висококачествено масло. Оня ден, заради мой приятел, който работи професионално с коси на Raider, хванах да снимам състоянието на двигателя в моята коса, пък и от личен интерес, каква е степента на износване за почти 4 сезона. На сезон кося, поне 4 пъти двор с площ декар и половина. Предната част на двора не позволява работа в пълна газ, но в задната работя продължително с пълна газ. Настройките са по книга 2800 на празен ход и 9000 максимални с нож. На тия 4 сезона само първите няколко резервоара е видяла 25мл на литър, през останалото време съм работил с HP Ultra в пропорция 20мл на литър бензин (50:1) и ето така изглежда двигателят:
Изображение

Следователно, заключенията на някои хора тук, че китайците препоръчвали 40мл масло на литър бензин, защото двигателите били изработени от кашкавал, няма нищо общо с реалността, поне при считаните за прилични китайски брандове у нес.
При двигателите работили с недостиг на масло, се наблюдават драскотини по цялата площ изложена на триене. Ето как изглежда бутало пострадало от недостатъчно смазване, според сервизната книга на Щил:
Изображение

Та собствениците на китайска техника да си знаят, 20мл масло на литър са напълно достатъчни, стега маслото да е качествено.
емовлаха - специалист
Не е до физическите възможности, а до разликата в теглото и комфорта от леката машинка, това е за домашното редовно ползване, каквото и да се купи мястото няма да остане неизкосено. На фона на отработеното гориво от твоята коса няма нищо изненадващо Това е за легендарното червено масло на Щил при правилна настройка на карбуратора! Само дет е лютиво за очите нз как е синтетиката. Като навъртя 5-6л синтетика на Хусварна ще погледна при мен как са нещата
Последна промяна от емовлаха на нед май 14, 2023 10:23 am, променено общо 1 път.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: