нед май 14, 2023 9:02 pmDjack написа: Абе да попитам...! Имам китайски тример - моторна коса! Използвам го 2-3 пъти в годината. Есента ми направи чакмак, не можа да запали и му свалих карбуратора да го изчистя основно. Не намерих нищо видимо, ама като го сглобих си запали нормално и си свърших работата. Онзи ден обаче, извадих го, заредих го, запали почти от раз, окосих почти всичко и като загря взе да глъхне - не можеше да се форсира! Трябва да го припомпиш внимателно, при което имам чувството че е на ръба да угасне и чак тогава се форсира, след минута пак така - големи мъки! Бензин има, филтъра е чист, на студено бачкаше нормално...! Онова болтче за реглажа го въртях есента, може ли да е от него?Запалил е, защото явно е бил разхлабен и е смучел въздух от там. Купете нови гарнитури и ги подменете двете на карбуратора, а болтовете от преходника към цилиндъра обезателно на фиксатор за резби, по възможност да държи на по-високи температури и да е със средна якост.
Недейте да мъчите косата, при положение че е неизправна. Или ще счупите стартера от дърпане, или ще убиете двигателя с бедната смес.
емовлаха написа: Съотношение на Бензин с Двутактово масло: 40:1 (1 литър бензин A95h се смесва с 40 мл. двутактово масло) това е от този сайтАз като казвам, че инструкциите са им пригодни най-много за подпалка, ако ги имаш в книжен вариант, не говоря празни приказки.

На резачката ми, даже информацията за, размер на шината, дебелина на звената и стъпка на веригата, бяха объркали.
Също обемът на резервоара, на мотокосата ми го пишат 1600мл, на практика толкова не побира. Реалният му обем е около 1200мл.
При верижните триони, от най-малките 45 кубикови, до най големите 58 им дават разход 900мл. на час.
И в момента гледам, че на RD-GCS-13 примерно му дават уж шина .325 40см пък 64 звена, несъответствие. Шината е 38-ца всъщност. А 40см стъпка .325 са 66.
Както още в самото начало казах, от опит, информацията на Raider е само колкото да я има.
Как клавиатурко да ги знае тия неща, като с такава машина опит няма, но пък цял ден може да кеси тук и акъл да дава?