Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
нед май 14, 2023 9:02 pmDjack написа:
Абе да попитам...! Имам китайски тример - моторна коса! Използвам го 2-3 пъти в годината. Есента ми направи чакмак, не можа да запали и му свалих карбуратора да го изчистя основно. Не намерих нищо видимо, ама като го сглобих си запали нормално и си свърших работата. Онзи ден обаче, извадих го, заредих го, запали почти от раз, окосих почти всичко и като загря взе да глъхне - не можеше да се форсира! Трябва да го припомпиш внимателно, при което имам чувството че е на ръба да угасне и чак тогава се форсира, след минута пак така - големи мъки! Бензин има, филтъра е чист, на студено бачкаше нормално...! Онова болтче за реглажа го въртях есента, може ли да е от него?
Запалил е, защото явно е бил разхлабен и е смучел въздух от там. Купете нови гарнитури и ги подменете двете на карбуратора, а болтовете от преходника към цилиндъра обезателно на фиксатор за резби, по възможност да държи на по-високи температури и да е със средна якост.
Недейте да мъчите косата, при положение че е неизправна. Или ще счупите стартера от дърпане, или ще убиете двигателя с бедната смес.
емовлаха написа:
Съотношение на Бензин с Двутактово масло: 40:1 (1 литър бензин A95h се смесва с 40 мл. двутактово масло) това е от този сайт
Аз като казвам, че инструкциите са им пригодни най-много за подпалка, ако ги имаш в книжен вариант, не говоря празни приказки. :lol:
На резачката ми, даже информацията за, размер на шината, дебелина на звената и стъпка на веригата, бяха объркали.
Също обемът на резервоара, на мотокосата ми го пишат 1600мл, на практика толкова не побира. Реалният му обем е около 1200мл.
При верижните триони, от най-малките 45 кубикови, до най големите 58 им дават разход 900мл. на час.
И в момента гледам, че на RD-GCS-13 примерно му дават уж шина .325 40см пък 64 звена, несъответствие. Шината е 38-ца всъщност. А 40см стъпка .325 са 66.
Както още в самото начало казах, от опит, информацията на Raider е само колкото да я има.

Как клавиатурко да ги знае тия неща, като с такава машина опит няма, но пък цял ден може да кеси тук и акъл да дава? :-D
Цветомир Димитров - специалист
Off toppic коментар,изумително е,че след всичкия треволяк,който измих днес от апарата,той излезе с много запазени цветове и като цяло идеален.С помощта на обезмаслител само.
vladimirbr - помощник
Здравейте,
Какво ви е мнението за HUSQVARNA 333R Mark II
В момента я намирам на цена около 400 лева в два магазина.
пон май 15, 2023 7:49 pmvladimirbr написа:
Здравейте,
Китайска моторна коса на стероиди.
vladimirbr - помощник
пон май 15, 2023 7:55 pmSoviet_Soldier написа:
пон май 15, 2023 7:49 pmvladimirbr написа:
Здравейте,
Китайска моторна коса на стероиди.
Виждали сте я на живо? Тествали ли сте я?
пон май 15, 2023 9:17 pmvladimirbr написа:
Виждали сте я на живо? Тествали ли сте я?
Не, просто въпросната конструкция я имам под друг бранд, и ми е отлично позната. Загледайте се примерно в съединителя, редуктора и други детайли. Ако сте имали общо с китайски моторни коси, ще ме разберете. Тая конструкция мога да Ви уверя, че не е на Husqvarna.
Защо според Вас Husqvarna 325R примерно, която е 150W по-слаба е 100лв по-скъпа от Husqvarna 333R Mark II? Просто 325R е оригинална Husqvarna, а 333R Mark II е китайска коса произведена за Husqvarna.
dragozow - майстор
333 е пребрандирана китайка с добра изработка, не е лоша за бюджетно решение. 325R си е разработка на Husqvarna, последните партиди също са китайски, хубава, лека и балансирана коса, не става за циркулярни дискове, защото е слабичка. В момента е на 639 вместо 890 лв. Хубавите мощни маркови коси тръгват от към 800 - 900 лв.
vladimirbr - помощник
На мен ми трябва мшина за около 300 400 квадрата да се коси.
stihl fs 55 била китайска, олео мак BCH 250T била китайска, тази 333R Mark II била китайска.
Тогава какво да взема около тази цена?
Защо по дяволите такива световни брандове като Щил и хускварна си позволяват да продават китайски коси със съмнително качество.
вт май 16, 2023 9:37 amvladimirbr написа:
На мен ми трябва мшина за около 300 400 квадрата да се коси.
stihl fs 55 била китайска, олео мак BCH 250T била китайска, тази 333R Mark II била китайска.
Тогава какво да взема около тази цена?
Защо по дяволите такива световни брандове като Щил и хускварна си позволяват да продават китайски коси със съмнително качество.
FS-55 си е конструкция на Щил, и се прави в завода собственост на Щил, макар и намиращ се в Китай. FS-230, BCH 250T и 333R Mark II се правят в китайски заводи от сорта на Zomax, които нямат общо с именитите брандове, просто изпълняват поръчка за тях.

Ако искате реално маркова коса за тия 400 квадрата и Oleo-Mac Sparta 250 ще Ви свърши работа. Тя си е точно олеомаковска коса. Може да погледнете и McCulloch B40B Elite - доста добро съотношение между мощност и цена.
емовлаха - специалист
вт май 16, 2023 9:37 amvladimirbr написа:
Това е надцакване на големите брандове или борба за пазарен дял в ниско бюджетния сегмент. Оригинална е м/и само Китайската техника. Изработката на всеки детайл се е извършила в техни фабрики и всичко е със оригинални части! Останалото е сбиртак, качествен и скъп:)

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: