ср фев 12, 2020 6:55 ampreslav написа:Да, прав си, заемат място...Аз правя 20-30 корена домати на колове, за салати. А за консерви безколови, които сея директно на земята...Корнишоните и герганите, също на земята.
Не е до правилно или неправилно, а до място, на което да се съберат всички кофички и до удобство да обслужваш всичкия разсад. Правил съм го и така и вака, няма разлика в качеството на разсада, ама директно в кофичките е по-голямо слугуване.
В саксийки правя и разни екзотични краставички и плодчета, ама те също са малко бройки и затова не ми е проблем да си пускам по семка в кофичка.
Дядо копаеше трап, постила найлон и отгоре пресен магарешки тор, после пак найлон и пресята пръст с тор. Ограждаше с дъски и върху тях стъкло. Ама на мен не ми се занимава. Държа го в едно остъкление, ако е много студено си купих една духалка дето се ръга в контакта.
Забелязал съм, че всичко си иска условията. Тези в кофичките ги засаждам с цвета и по същото време сея семки в земята. Семките ги настигат. Когато почвата е топла, всичко расте бързо......