Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy - майстор
ср фев 12, 2020 6:55 ampreslav написа:

Не е до правилно или неправилно, а до място, на което да се съберат всички кофички и до удобство да обслужваш всичкия разсад. Правил съм го и така и вака, няма разлика в качеството на разсада, ама директно в кофичките е по-голямо слугуване.
Да, прав си, заемат място...Аз правя 20-30 корена домати на колове, за салати. А за консерви безколови, които сея директно на земята...Корнишоните и герганите, също на земята.
В саксийки правя и разни екзотични краставички и плодчета, ама те също са малко бройки и затова не ми е проблем да си пускам по семка в кофичка.
Дядо копаеше трап, постила найлон и отгоре пресен магарешки тор, после пак найлон и пресята пръст с тор. Ограждаше с дъски и върху тях стъкло. Ама на мен не ми се занимава. Държа го в едно остъкление, ако е много студено си купих една духалка дето се ръга в контакта.
Забелязал съм, че всичко си иска условията. Тези в кофичките ги засаждам с цвета и по същото време сея семки в земята. Семките ги настигат. Когато почвата е топла, всичко расте бързо......
preslav - майстор
Днес ми дойде на чалъм и си взех почвена смес от Кауфланд - 10 литра-3 лева. Думата ми обаче не е за това, видях и си взех мини-оранжерия 180Х95Х95 см. - тази година ще пробвам да сложа в нея пикирания разсад. Пропуснах да кажа, че цената е около 40 лв. и реших да рискувам, а след Гергьов ден ще докладвам какво е оцеляло.
ky-kyy - майстор
ср фев 12, 2020 6:10 pmpreslav написа:
Днес ми дойде на чалъм и си взех почвена смес от Кауфланд - 10 литра-3 лева. Думата ми обаче не е за това, видях и си взех мини-оранжерия 180Х95Х95 см. - тази година ще пробвам да сложа в нея пикирания разсад. Пропуснах да кажа, че цената е около 40 лв. и реших да рискувам, а след Гергьов ден ще докладвам какво е оцеляло.
Утре ще ходя и аз...Гледах в Лидл, също пускат оранжерии, малко по-скъпички 55 кинта, но пък по-широки 180/94/140 Ще ги пропусна...
Мисля да си взема ножицата за клони, че не мога да си спомня, на кой дадох моята....Бях си взел от Бриколажа преди години, много клонак изяде. Ся ще видя и тази, дали ще бачка, като предната :)
preslav - майстор
ср фев 12, 2020 6:24 pmky-kyy написа:
Ся ще видя и тази, дали ще бачка, като предната :)
Моята е Фискарс с някакъв усилвател и остриета, които не се разминават - нямам забележки.
kr1100 - майстор
с пресни сили подметнах последните асми . Останаха 3 лози за рязане. Така като гледам утре в други ден трябва да купя 1 бала торф и да се обърне половината оранжерия за готовност за доматя.
kr1100 - майстор
нед фев 16, 2020 6:12 pmkr1100 написа:
с пресни сили подметнах последните асми . Останаха 3 лози за рязане. Така като гледам утре в други ден трябва да купя 1 бала торф и да се обърне половината оранжерия за готовност за доматя.
Допълнение / не мога да корегирам/
Днес 2 дърти бадема паднаха долу Доста вършинак се събра за горене.
Вчера засях първите семена на домати Биг Бийф и IGG 38. Утре ще сея Албенга та.
Преслав - почва за разсади 5,50лв ч чувал .По параления път на Каменарския от другата страна на бензиностанция Бенита - разсадник в дясно. Торф 1 бала 240л латвийски в двора на Винзавода веднага в ляво след портала. Миналата година беше 27 лв.
muhala - майстор
Здравейте,

Днес отрих розите и трендафилите. На един трендафил фидях това и го отрязах.
Правилно ли постъпих. Нагоре свичко си беше зелено и с пъпки.
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед фев 23, 2020 10:29 pmmuhala написа:
Здравейте,

Днес отрих розите и трендафилите. На един трендафил фидях това и го отрязах.
Правилно ли постъпих. Нагоре свичко си беше зелено и с пъпки.
Изображение
Ако бе нарязал отрязаното, па да ги забиеш в земята, па да ги покриеш с отрязана гумена бутилка...
Ненужно си го рязал, нооо, сторено вече
kr1100 - майстор
Днес копах дупки за нови овошки, още малко и шях да залягам ниско заради силния вятър.

П.П. Това беше вчера. Днес изкопах още 2 дупки и рязох дърти клони на бадеми.
Оформя се голЕм ОгИн - де е Трифон за гасене ?? Дебна времето да няма вятър и да не вали.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Някой в Русе да може да ме уреди с резници лавандула и лешник издънки?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: