А ако ти се счупи дръжката, (пази боже)
колко инструмента няма да можеш да използваш?
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass
- майстор
923 мнения в "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини"
Тани
- модератор
Въпроса ти е изключително негативен и неправдоподобен! Вероятността да отида на полето и да ми се счупи дръжката е доста по-малка от това да завали дъжд или някой да ме блъсне по пътя до там! В колко процента от случаите ти се е чупила дръжка на инструмент? Ако мислех чак толкова негативно, щях да си взимам дългата, средната и късата дръжка и щях да те питам - " А ти какво ще правиш ако ти се счупи дръжката на основния инструмент? Аз просто ще я сменя с тази на друг инструмент" 
hidrazin
- майстор
Тани написа:*бах са у сноба , имам ги и дветеЗдравейте колега "сноб".
Ако трябваше да ги купувам от магазина, първото е 100 лева а второто 65 лева без точилките.

Тоя таралеж - втория, никакъв чеп не става от него. Първия го пробвах. Не е за мен. Без бъбреци останах да го дърпам. Тая пролет ако намеря накой да го опъва вместо мен, може и да влезе в употреба.
И ей такава сеялка дето става за наторяване имах.

След четвърто торене и блокира лявото търкало и започна да замята като куцо пиле. Подарих я на един ентусиаст. Ми то времето за торене с нея е колкото да окося тревата.
Та като говоря за тая марка, говоря от лични срещи с третия вид а не наслуки.
А ако ми трябва лопатка с къса дръжка си ползвам австрийската сапьорска лопатка от 1915-та година с дръжка също от тогава, а не детски лопатки за игра в пясъчник. Тя за 99 години не се е счупила, че сега ли?
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... B0#p576889
А като ми се счупи дръжката на основния инструмент, минавам на салата с водка или нещо по-щадящо организма от копането.
Тани
- модератор
Много ми е любопитна реакцията на жена, ако и подадеш шансовия инструмент да си сее цветята или там за каквото ползват лопатката
Другия път като пазаруваш инструменти с този цвят, не ги взимай по женския, а по мъжкия критерий!
viewtopic.php?p=527392#p527392
Сигурен съм, че тогава ще останеш доволен!
Другия път като пазаруваш инструменти с този цвят, не ги взимай по женския, а по мъжкия критерий!
viewtopic.php?p=527392#p527392
Сигурен съм, че тогава ще останеш доволен!
iivanov
- майстор
Това отметна вече три сезона http://www.mtd.bg/view/7/444/Nozhica-ov ... a-RS-5000/ Но силно ме съмнява mtd да внасят резервни ножчета, както пише.
nikolson
- майстор
Моето мнение за Гардена е подобно. Маркетингов продукт, за домашна употреба, на цена за професионален. Тази http://www.florianbg.com/images/price_LOWE_2013.pdf фирма е в Русе и цените са подобни, но качеството е друго.
Лично аз съм с едно старо, над шейсетгодишно КУНДЕ, от дядо ми, през баща ми и наследено от мене. Оксидирано е, няма "неръждавейка", но няма луфтове, разминавания и т.н.
Лично аз съм с едно старо, над шейсетгодишно КУНДЕ, от дядо ми, през баща ми и наследено от мене. Оксидирано е, няма "неръждавейка", но няма луфтове, разминавания и т.н.
dolli
- специалист
Леле каква дискусия се развихрила тук
За пръв път чувам, че Гардена спадат към снобарския клас инструменти. Аз пък ги мислех за среден клас хоби инструменти.
Всъщност имам доста неща на тази фирма и не мога да се оплача освен от обслужването на българския им сервиз
Най-старите ми техни пособия са една малка лозарска ножица Classic 190 S, над чийто възможности и предназначение издевателствам жестоко седма година, а тя все още става за работа и една 5 литрова пръскачка, на осем години, експлоатира се жестоко, включително и за постно боядисване на стени с вар
А имам и 4 лозарски ножици - китайско-турски, купувани за по 7-10-12 лв. - така си ръждясаха неползвани, просто защото работата с тях е мъчение.
Тани, благодаря за съвета за сервизното обслужване, но мисля, че няма да имам нито времето, нито нервите да се разправям с тях. Все пак, звъннах им вчера отново, този път попаднах на любезен служител, но нищо по-различно не ми каза - да я занеса, те не поемат куриерски такси за тяхна сметка, не се ангажират със срок за ремонта, зависи имало ли части или трябвало да заявят внос, можело и 2 месеца да отнеме
При това положение, започва да ми се прокрадва съмнението дали, ако я пратя, изобщо ще си я получа обратно
П.П. Мисля, че леко оспамихме темата с тия инструменти , ако модератор прецени, може да премести мненията в друга подходяща тема.
А имам и 4 лозарски ножици - китайско-турски, купувани за по 7-10-12 лв. - така си ръждясаха неползвани, просто защото работата с тях е мъчение.
Тани, благодаря за съвета за сервизното обслужване, но мисля, че няма да имам нито времето, нито нервите да се разправям с тях. Все пак, звъннах им вчера отново, този път попаднах на любезен служител, но нищо по-различно не ми каза - да я занеса, те не поемат куриерски такси за тяхна сметка, не се ангажират със срок за ремонта, зависи имало ли части или трябвало да заявят внос, можело и 2 месеца да отнеме
П.П. Мисля, че леко оспамихме темата с тия инструменти , ако модератор прецени, може да премести мненията в друга подходяща тема.
Stefan_62
- майстор
dolli написа:А имам и 4 лозарски ножици - китайско-турски, купувани за по 7-10-12 лв. - така си ръждясаха неползвани, просто защото работата с тях е мъчение.Аз пък имам две български на по 20 и косур години и една китайска на 10-на години за по 5-10лв. купувани и си режат като бръснач. След всяка резитба се почистват основно и смазват, а в началото на всеки сезон се заточват. Когато се грижиш за инструмента винаги ще ти служи вярно и безотказно
swot
- специалист
stiv1961 написа:Аааа не не, не става дума за обидиswot написа:А да те питам, как ти се развива Киви-то? Помня, че някой ти беше дал. Прихвана ли се?Не, изсъхна горкотоесента набучих смокиня, ще видим дали ще се разлисти напролет.
А това за годинките беше шегичка за мен и Стефан62, не съм искал да обидя никого
Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература