• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass - майстор
А ако ти се счупи дръжката, (пази боже) :lol: колко инструмента няма да можеш да използваш?
Тани - модератор
Въпроса ти е изключително негативен и неправдоподобен! Вероятността да отида на полето и да ми се счупи дръжката е доста по-малка от това да завали дъжд или някой да ме блъсне по пътя до там! В колко процента от случаите ти се е чупила дръжка на инструмент? Ако мислех чак толкова негативно, щях да си взимам дългата, средната и късата дръжка и щях да те питам - " А ти какво ще правиш ако ти се счупи дръжката на основния инструмент? Аз просто ще я сменя с тази на друг инструмент" :wink:
hidrazin - майстор
Тани написа:
*бах са у сноба , имам ги и двете Изображение
Здравейте колега "сноб". :-D Имам ей тея две уйни. Взех ги , за около 20 лева двете без дръжки. Бяха само пробвани как работят. Явно германеца дето ги е изхвърли е бил на същото мнение като мен. Сигурно и той е толкоз прост. :?
Ако трябваше да ги купувам от магазина, първото е 100 лева а второто 65 лева без точилките. :shock:

ИзображениеИзображение

Тоя таралеж - втория, никакъв чеп не става от него. Първия го пробвах. Не е за мен. Без бъбреци останах да го дърпам. Тая пролет ако намеря накой да го опъва вместо мен, може и да влезе в употреба. :lol:
И ей такава сеялка дето става за наторяване имах.

Изображение

След четвърто торене и блокира лявото търкало и започна да замята като куцо пиле. Подарих я на един ентусиаст. Ми то времето за торене с нея е колкото да окося тревата. :shock: Иначе с ръце я торя за около цигара време. :)
Та като говоря за тая марка, говоря от лични срещи с третия вид а не наслуки.
А ако ми трябва лопатка с къса дръжка си ползвам австрийската сапьорска лопатка от 1915-та година с дръжка също от тогава, а не детски лопатки за игра в пясъчник. Тя за 99 години не се е счупила, че сега ли?
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... B0#p576889
А като ми се счупи дръжката на основния инструмент, минавам на салата с водка или нещо по-щадящо организма от копането. :cool:
:partyman:
Тани - модератор
Много ми е любопитна реакцията на жена, ако и подадеш шансовия инструмент да си сее цветята или там за каквото ползват лопатката :lol: :lol: :lol:
Другия път като пазаруваш инструменти с този цвят, не ги взимай по женския, а по мъжкия критерий!

viewtopic.php?p=527392#p527392

Сигурен съм, че тогава ще останеш доволен! :wink:
iivanov - майстор
Това отметна вече три сезона http://www.mtd.bg/view/7/444/Nozhica-ov ... a-RS-5000/ Но силно ме съмнява mtd да внасят резервни ножчета, както пише.
nikolson - майстор
Моето мнение за Гардена е подобно. Маркетингов продукт, за домашна употреба, на цена за професионален. Тази http://www.florianbg.com/images/price_LOWE_2013.pdf фирма е в Русе и цените са подобни, но качеството е друго.
Лично аз съм с едно старо, над шейсетгодишно КУНДЕ, от дядо ми, през баща ми и наследено от мене. Оксидирано е, няма "неръждавейка", но няма луфтове, разминавания и т.н.
dolli - специалист
Леле каква дискусия се развихрила тук :) За пръв път чувам, че Гардена спадат към снобарския клас инструменти. Аз пък ги мислех за среден клас хоби инструменти. :roll: Всъщност имам доста неща на тази фирма и не мога да се оплача освен от обслужването на българския им сервиз :evil: Най-старите ми техни пособия са една малка лозарска ножица Classic 190 S, над чийто възможности и предназначение издевателствам жестоко седма година, а тя все още става за работа и една 5 литрова пръскачка, на осем години, експлоатира се жестоко, включително и за постно боядисване на стени с вар :-D

А имам и 4 лозарски ножици - китайско-турски, купувани за по 7-10-12 лв. - така си ръждясаха неползвани, просто защото работата с тях е мъчение.

Тани, благодаря за съвета за сервизното обслужване, но мисля, че няма да имам нито времето, нито нервите да се разправям с тях. Все пак, звъннах им вчера отново, този път попаднах на любезен служител, но нищо по-различно не ми каза - да я занеса, те не поемат куриерски такси за тяхна сметка, не се ангажират със срок за ремонта, зависи имало ли части или трябвало да заявят внос, можело и 2 месеца да отнеме :evil: При това положение, започва да ми се прокрадва съмнението дали, ако я пратя, изобщо ще си я получа обратно :cry:

П.П. Мисля, че леко оспамихме темата с тия инструменти , ако модератор прецени, може да премести мненията в друга подходяща тема.
nikolson - майстор
dolli написа:
Аз пък ги мислех за среден клас хоби инструменти. :roll:
П.П. Мисля, че леко оспамихме темата с тия инструменти ,
Нещо такова е за качеството, но цената не е. И не е точно спам. Все пак грижата си иска "такъми".
Stefan_62 - майстор
dolli написа:
А имам и 4 лозарски ножици - китайско-турски, купувани за по 7-10-12 лв. - така си ръждясаха неползвани, просто защото работата с тях е мъчение.

П.П. Мисля, че леко оспамихме темата с тия инструменти , ако модератор прецени, може да премести мненията в друга подходяща тема.
Аз пък имам две български на по 20 и косур години и една китайска на 10-на години за по 5-10лв. купувани и си режат като бръснач. След всяка резитба се почистват основно и смазват, а в началото на всеки сезон се заточват. Когато се грижиш за инструмента винаги ще ти служи вярно и безотказно :lol: Колкото до инструментите мисля, че са си на място в темата, те също влизат в грижата за градината. :drinkers:
swot - специалист
stiv1961 написа:
swot написа:
А да те питам, как ти се развива Киви-то? Помня, че някой ти беше дал. Прихвана ли се?
Не, изсъхна горкото :sad: есента набучих смокиня, ще видим дали ще се разлисти напролет.
А това за годинките беше шегичка за мен и Стефан62 :) , не съм искал да обидя никого :partyman:
Аааа не не, не става дума за обиди :) И аз го казвам в кръга на шегата. Питам за кивитата, защото миналата пролет засадих едно от Сандански и две от Охрид. Уж се бяха захванали, но ще видим напролет ;)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: