Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
Трифоне много ги поливаш бре,тази плесен не е на добре.Трябва веднага да подсипеш със суха пръст или торф,каквото имаш но обезателно СУХА.Първо аз никога не пълня кофичката като тебе до горе,а два три пръста надолу.По причина ,първо ако се появи плесен ,както в твоя случай,да имаш място да подсипеш.Второ, ако прорасте и се наклони,пак да подсипеш и да го държиш изправено стеблото докато заякне и направи добра коренова система.И като поливаш гледай петното вода да е колкото може по-малко,а не да оливаш цялата кофичка, на този етап.После,когато заякне и дръпне пак е добре да се спазва,но не фатално.И като ги поливаш,намираш си някаква мярка,спринцовка или нещо друго и поливаш всички с еднакво количество вода,иначе някои са недополяти някои пък преполяти.Като дръпнат ще ти кажа с какво да ги поливаш за да не се подсечат,ако искаш.Правенето на разсад не кой знае каква философия,но не е и фасулска работа.
:partyman:
kr1100 - майстор
пет мар 27, 2020 5:41 pmvlax написа:
....Трифоне много ги поливаш бре,тази плесен не е на добре.
Поливане с Топсин М70
vlax - майстор
По добре на този етап да посипе,рано е за химия.
preslav - майстор
пет мар 27, 2020 5:39 pmvlax написа:
preslav според мен бързаш,но нека и други да се изкажат.
Пращам ти на ЛС къде да питаш,ако искаш. :partyman:
Благодаря за линка, за сега ще се въздържа от задаването на въпроси на безброй места - ако съм подранил, утре ще е късно за поправителен, ако опитът ми се окаже успешен ще си правя изводите за догодина.
ТрифУне, няма да са плашиш, имал съм подобно бяло нещо в кофичките (минали години), нищо фатално не се е случило, а и не съм сигурен, че това е плесен. Иначе мисля, че споменах, че от години, още с първите поливки, дори бих казал с първоначалното овлажняване на почвата използваме "проплант" (нещо, което е точно против сечене по разсада). За "сеченето" има много писано и не мисля, че е нужно да се изпада в подробности - в твоят случай можеш да използваш препарата за превенция, но едва със следващата поливка, за сега просто трябва да се ограничиш с поливките, но не до толкова, че да се получи фалшиво сечене.
В следващите дни ще стане ясно дали съм вътре с двата крака или всичките ми притеснения са били напразни - за догодина ще питам от къде се купуват тези лампи за разсад, че с моя Югозапад ще има да се чудя кога да изнасям разсада.
Във всички случаи "и да паднем, и да бием, пак ще се напием", демек ще кажа дали съм се О..ал, може и снимков материал да приложа...
Утре смятам да пръскам дръвчетата с буламачите, които ще приготви главният АРГОном.
Желая успех на всички начинаещи!
ПресЪли, туй сяка година се тъй става и се домати ям.
......но ши имам предвид да не ми са получава тъй, а само домати да ям.
Влаксолине, при преполиване не се ли появява сечене. Това го минах първата година.
Бе....зимам и попивам, спииирам да поливам. Благодаря за аграрната критика!
preslav - майстор
Някой да е ползвал и да е имал проблеми със семена на "ДАР" - мисля, че за поредна година техните камби "осмарско камбе" не ми избиват? Миналата година избиха тук-таме по някое растение, тази година нито едно след 15 дена престой във влажна и топла почва. Камбите ги сложих по едно и също време с пипер "слоново ухо" на друга фирма, пиперът е избил от 3-4 дена, камбите ги няма никакви.
vlax - майстор
Ми разрови да видиш какво става,със семките.
preslav - майстор
пон мар 30, 2020 1:51 pmvlax написа:
Дал съм им още няколко дена, а после официално отписвам фирмата "ДАР".
пон мар 30, 2020 2:00 pmpreslav написа:
пон мар 30, 2020 1:51 pmvlax написа:
Дал съм им още няколко дена, а после официално отписвам фирмата "ДАР".
Споко, на 99.99% съм сигурен, че твоите камби са покълнали. Миналата година, също не ми поникнаха пиперевите от Мама, докато твоите семена си поникнаха. Сега имам 7 растенийца + още 6 допълнително набучени семена.
Се една камба ще излезе, но ако искаш, пращам с Еконта.
vlax - майстор
пон мар 30, 2020 2:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
... пращам с Еконта.
Коолото не работи ли?
Да не са те карантинирали?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: