Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Една такава 43-ка Райдър, декар за колко време може да отметне със корда и нож ? Трева като от горната фотка до оградата както е 40-50см . Като разход бензин не ме интересува. Догодина смятам да добявя още една таратайка в арсенала
Soviet_Soldier - специалист
ср юли 19, 2023 1:40 pmемовлаха написа:
Една такава 43-ка Райдър, декар за колко време може да отметне със корда и нож ? Трева като от горната фотка до оградата както е 40-50см . Като разход бензин не ме интересува. Догодина смятам да добявя още една таратайка в арсенала
Точно време е доста относително, не мога да ти кажа, но хващайки битов инструмент 1200-1500W след професионален Хуск към 2400W усещанията няма да са особено позитивни. Има разни демонстрации из нета, как се справят 43 кубиковите китайчета, та от тях горе-долу може да придобиеш впечатление, с какви темпове косят.

За моя модел RD-GBC10 на Raider мога да ти кажа, че това е най-евтината и неудобна версия, като форма на дръжките, а и самите пластмаси. Примерно до въздушния филтър се стига с развиване на болта. Резервоара долу е почти незащитен, а комплектацията много бедна, няма дори читав самар.
Малко по-скъпите модели, като Daewoo DBC430 си заслужават повече. По-удобни дръжки, по-удобно направен за обслужване филтър, добре защитен резервоар, по-богата комплектация, читав самар, даже очила предпазни им слагаха в комплекта.
PARKSIDE PBS 2 също е интересен от китайските 43 серия, там даже дръжките са ти с възможност за бързо регулиране. Да, цента е малко по-висока, но и получаваш повече.

ср юли 19, 2023 1:40 pmемовлаха написа:
пон юли 17, 2023 3:52 pmSoviet_Soldier написа:
...
Аз съм с китаец вече около 4 години, не е като да липсват проблеми, но са все дреболии. Миналата седмица в жегата изпуках 3 литра бензин, почти без почивка. Почивката ѝ беше докато заредя и сменя кордовата глава с нож.
...
На база една гора отметната работа, праща те в тубата да се впечатляваш.
ср юли 19, 2023 3:48 pmSoviet_Soldier написа:
...
Точно време е доста относително, не мога да ти кажа, но хващайки битов инструмент 1200-1500W след професионален Хуск към 2400W усещанията няма да са особено позитивни. Има разни демонстрации из нета, как се справят 43 кубиковите китайчета, та от тях горе-долу може да придобиеш впечатление, с какви темпове косят.
За моя модел RD-GBC10 на Raider мога да ти кажа, че това е най-евтината и неудобна версия
...
Не съм косач, да споделя минута/декар, но за резачката си споделих откровено.
Като си купя куц инструмент, няма да се оправдавам с него.
Явно с препоръките за китайци, се подразбира да не избираме така.
ср юли 19, 2023 4:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Разбира се, само тия дето не са хващали такъв инструмент ще тръгнат да съчиняват за конкретни резултати, при положение че варират силно. Едно време ще отнеме с диск 3т, друго с 40т, трето с корда 2,4 кръгла, четвърто с корда 4мм квадрат, пето с разни полимерни ножчета, и така нататък.
Едно време ще се коси силно запуснат двор, с млади дръвчета, друго ще е слабо запуснат със суха и жилава трева, съвсем различно ще е редовно поддържан.

Ти като големия бачкатор и експерт ако не се обадиш няма как. На всяка манджа меродия, а не си окосил и декар и си личи. Не знам изобщо кво правиш в тая тема.
ср юли 19, 2023 4:57 pmSoviet_Soldier написа:
ср юли 19, 2023 4:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Разбира се, само тия дето не са хващали такъв инструмент ще тръгнат да съчиняват за конкретни резултати, при положение че варират силно. Едно време ще отнеме с диск 3т, друго с 40т, трето с корда 2,4 кръгла, четвърто с корда 4мм квадрат, пето с разни полимерни ножчета, и така нататък.
Едно време ще се коси силно запуснат двор, с млади дръвчета, друго ще е слабо запуснат със суха и жилава трева, съвсем различно ще е редовно поддържан.

Ти като големия бачкатор и експерт ако не се обадиш няма как. На всяка манджа меродия, а не си окосил и дека и си личи.
Попитаха те, достатъчно беше да споделиш с какво, как и за колко си се справил.
Или откровено да си помълчиш.
Аз като рязах, рязах с щатна верига, накрая на живота си, с липсващи зъби, добре наточена, като до края не съм я сменял. След това я пенсионирах.

Върнах се от риболов и отново съм на линия, за твое нещастие.
Може ли да предположиш как съм се справил там? Веднага връщам инфо, с доказателствен матрЯл.
ср юли 19, 2023 5:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Попитаха те, достатъчно беше да споделиш с какво, как и за колко си се справил.
Или откровено да си помълчиш.
Аз като рязах, рязах с щатна верига, накрая на живота си, с липсващи зъби, добре наточена, като до края не съм я сменял. След това я пенсионирах.
Точно ти не ми обясняваш, кой трябвало да си мълчи. Ходи им обяснявай за котли и зилове, където си по-компетентен.

Видеата са втория най-добър начин да се придобие представа, как машината се справя, да се чуе звука, мъчи ли се, колко я напряга дадената трева/храсталак. Първия и най-добър е да я взема в ръце и да пробва лично. А на приказки всеки може да ти каже различно. Не всички са с еднакви физически възможности и умения, и с една и съща коса и два различни косача, крайното време може много силно да варира. Подобни общи приказки са абсолютно безсмислени. Да се види винаги е по-добре.

За риболова не знам как си се справил, но като чета за косите и ми е кристално ясно колко косиш.
Почти не я пипвам, но и не го крия.
Долу горе стана ясно и ти колко литра виртуален бензин превръщаш в двутактов пушек.

Вече филетирана и още пет шаранчета- фризирани.

Прикачен файл

DSC_1285.jpg
vlax - майстор
ср юли 19, 2023 5:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защо си снимал касовата бележка в дясно? :-D
ср юли 19, 2023 5:23 pmvlax написа:
ср юли 19, 2023 5:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защо си снимал касовата бележка в дясно? :-D
Еййй, фана ма- сефте са излагам и се пред хората, хахааа!
Това е превода на програмите за пералнята. Оргинал немецкая, па аз го ни шпрехен ни ферщеен.
От шараните мога да покажа само големи люспи и да споделя теглото им.
За повече инфо- в Тубата се придобива по ясна представа, хАхАаааааа!
kr1100 - майстор
ьснимки , снимки - няма нито една на някоя кака да коси. Ко е туй нещо ?

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: