Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Godrival - напреднал
Здравейте,
Можете ли ме насочите към моторна коса,ще се коси двор 800 метра 2-3 пъти в годината.
Като цяло е доста неравен терена ,затова се ориентирах към тример/коса..
Бюджетът естествено не е неограничен :lol:
Soviet_Soldier - специалист
пон юли 17, 2023 2:20 pmGodrival написа:
Здравейте,
Можете ли ме насочите към моторна коса,ще се коси двор 800 метра 2-3 пъти в годината.
Като цяло е доста неравен терена ,затова се ориентирах към тример/коса..
Бюджетът естествено не е неограничен :lol:
https://praktis.bg/kosa-benzinova-s-noz ... 430-daewoo

https://alpe.bg/bg-product-details-4464.html

https://oleomac.bg/product/269/motorna- ... -381t.html

Имайки предвид, че мястото ще се коси рядко и ще обраства стабилно, модели под 1200 вата не биха били удобна опция, макар и с тях да може да се свърши работа.
Godrival - напреднал
Благодаря за включването :)
Първата е 250 лв ,другите две са по 700 + - .
По принцип бих дал и повече пари (като първоначална инвестиция),но при условие,че ще го ползвам 2 пъти в годината се разколебавам :?

https://www.onlinemashini.bg/benzinov-t ... c520/31832
пон юли 17, 2023 3:05 pmGodrival написа:
Благодаря за включването :)
Първата е 250 лв ,другите две са по 700 + - .
По принцип бих дал и повече пари (като първоначална инвестиция),но при условие,че ще го ползвам 2 пъти в годината се разколебавам :?
Разликата е, че първата е масова китайска моторна коса, там цените са по-ниски, както и качеството. Разни дреболии, като нискокачествените маркучи за гориво при тях са почти обезателен проблем.

McCulloch някога беше крупен американски бранд създаващ много професионална техника, но фалира и сега е дъщерна компания на Husqvarna, прави сравнително качествени битови инструменти, и е нещо като среден клас.

Oleo-Mac е авторитетен италиански бранд, заедно с гиганти като, Husqvarna, Stihl, и корпорация Yamabiko, по тая причина и цената им е такава, но на фона на останалите профи производители, цените на инструментите и консумативите са малко по-ниски. Като цяло Oleo-mac е практичен избор.
Абе, и аз се изненадах. В този магазин съм влизал 10 пъти до сега, днес влязох случайно. Може би ме примами чупещата тръба, както и храстореза и резачката за клони. От приятели съм чувал че техникта не е съвсем боклук. За дръжката видях, да видим толкова ли е тегаво с нея. За сега съм или 500 лева напред или 350 назад :)
пон юли 17, 2023 3:37 pmcwetalin написа:
Абе, и аз се изненадах. В този магазин съм влизал 10 пъти до сега, днес влязох случайно. Може би ме примами чупещата тръба, както и храстореза и резачката за клони. От приятели съм чувал че техникта не е съвсем боклук. За дръжката видях, да видим толкова ли е тегаво с нея. За сега съм или 500 лева напред или 350 назад :)
Аз съм с китаец вече около 4 години, не е като да липсват проблеми, но са все дреболии. Миналата седмица в жегата изпуках 3 литра бензин, почти без почивка. Почивката ѝ беше докато заредя и сменя кордовата глава с нож. Работи отлично, равно, не прегрява с Stihl HP Ultra 20мл на литър.
Маркучи за бензин сменях в началото на 4-ти сезон, че се бяха втвърдили и не обираха до капка бензина, както обичам, и карбуратора се бе развил на втората година. Сигурно можеше да мине и само с затягане, но аз за всеки случай с нова гарнитура и на резбови фиксатор го завих, та до тоя момент проблеми не е правил. Маркуч орегонски слагах с хускварновски филтър, и там проблеми не би трябвало да има отново в близките поне 5 години.
Шансът при марковата техника това да се случи е значително по-малък, но и разликата в цените е многократна.
емовлаха - специалист
пон юли 17, 2023 3:37 pmcwetalin написа:
За сега съм или 500 лева напред или 350 назад :)
Зле си със математиката :) Смяташ си мястото и колко би струвало ако си платиш някой да ти го коси, за 6 декара мин година инвестирах около 2000лв за моторна коса и консумативи. Около 2000лв щеше да ми излезе ако плащах за косене при цена от 50лв за декар отделно върша и услуги на приятели и съседи, това не го слагам в сметката, то е в разхода на консумативи, тази година до сега е около 300лв за консумативи но купих 2л синтетика, вече са 8 декара и отделно терените на останалите. Ако завърши сезона моторната коса безпроблемно доволен съм . Утре стартирам 5 откос за сезона. Труд не смятам това ми е кардиото малко пот :) Така,че инвестирайте си средствата както намерите за добре, онзи ден идваха фермери да кося покрай електропастир, че Китайката им хвърлила подковите. Казах им 2бона цена и си биха камшиците :-D
Цветомир Димитров - специалист
Лично за мен е важно да знам,че когато тръгна нанякъде да се върши работа машината няма да мисли и да се мае ще пали ли днеска или ще почива.За двете години със старата пушка сигурно съм дал 1-1.5 бона парички за корди,масла и т.н.Няма как да има само приход,ако ще си я купувам за лично ползване принципа ми е същия.
пон юли 17, 2023 8:32 pmЦветомир Димитров написа:
Лично за мен е важно да знам,че когато тръгна нанякъде да се върши работа машината няма да мисли и да се мае ще пали ли днеска или ще почива.За двете години със старата пушка сигурно съм дал 1-1.5 бона парички за корди,масла и т.н.Няма как да има само приход,ако ще си я купувам за лично ползване принципа ми е същия.
Никога няма гаранция, квато ще марка да е. Друго си е да си возиш резерва машина за всеки случай.
Djack - специалист
Като чета колко ви са само консумативите на година, се чудя не дали да давам 800лв., а дали да не взема и да си я оскубя моята трева....! :? :lol: :lol:

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: