Няма как да ги откраднат.
Както и да е... дерето, дето е по-близо до имота е мръсно и в най-топлите седмици на лятото почти пресъхва тъй, че не е алтернатива. Има и вада за поливане, която върви успоредно на реката, но пък тя специлано в конкретния случай е доста далеч и денивелацията е доста голяма. Пък и като каза кражби - камъни не са ни крали, но пък помпи да
Иначе мисля и за вариант за автоматично поливане на лехите отзад(ъи ги знаеш), наистина с помпа от вадата... но това е доста по-сложно и обемно като изпълнение и там вероятно ще трябва задължително да се консултирам със специалист. Специално в случая, който описвам по горе, мисля че не са чак толкова сложни нещата и ми се ще да видя, дали може да стане по метода "направи си сам". 
Naskata, със сондаж няма да стане. На метър, два под повърхността на целия двор има една дългаааа леска..., вадата с чиста речна вода е на 150-200 метра и на 8-10 метра по надолу.
ВиК остава варианта.

Naskata, със сондаж няма да стане. На метър, два под повърхността на целия двор има една дългаааа леска..., вадата с чиста речна вода е на 150-200 метра и на 8-10 метра по надолу.