• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
вт юни 18, 2024 11:35 pmivanovbg написа:
Еми то на тези деца трябва да се забранят и миялни и перални. Имат си и магнетвинтили и вода пък са даже и вътре в къщи. Даже платките им не са влагозащитени. Та знанията са си нужни, а който няма да не се захваща. Аз съм му казал за тест.
Е ами то на теб трябва да ти се забрани да се изхождаш в такива теми.
Да, имат си магнетвинтили ама няма значение дали са в къщи или на вън защото са в ... метален корпус. И са заземени/занулени.
И даже тъпите им платки са в корпуса който предпазва глупаците - а ти от кои си? :lol:
Да знанията са нужни - а твоите къде са???
Та по-добре нищо като това не му казвай. Както и на който и да е друг.
Електротехниката и особено безопасността в много по-различно от смяната на масла, филтри и гуми... :lol:
:partyman:
ivanovbg - майстор
вт юни 18, 2024 11:59 pmhidrazin написа:
вт юни 18, 2024 11:35 pmivanovbg написа:
Еми то на тези деца трябва да се забранят и миялни и перални. Имат си и магнетвинтили и вода пък са даже и вътре в къщи. Даже платките им не са влагозащитени. Та знанията са си нужни, а който няма да не се захваща. Аз съм му казал за тест.
Е ами то на теб трябва да ти се забрани да се изхождаш в такива теми.
Да, имат си магнетвинтили ама няма значение дали са в къщи или на вън защото са в ... метален корпус. И са заземени/занулени.
И даже тъпите им платки са в корпуса който предпазва глупаците - а ти от кои си? :lol:
Да знанията са нужни - а твоите къде са???
Та по-добре нищо като това не му казвай. Както и на който и да е друг.
Електротехниката и особено безопасността в много по-различно от смяната на масла, филтри и гуми... :lol:
Немога да разбера тъп ли си или на тъп се правиш? Кой има 24в АС/DC инсталация в двора? Енергото откога предлага такава инсталация? Кел файда магнетвентила да е на 24в като детето идиотче бодне трафчето до него? Обезопасяването на всеки възел си е работа на този който го прави. Помпите и те ли са на 24в??? Не можеш да гарантираш безопасността на някой само с думи по форумите и с няколко "безопасни" части.

Мислиш ли, че като бях разхвърлял 4 панела с инвертори по двора бих допуснал някой около мен да се мота по време на експериментите???

Та безопасността не включва само частите, а и инструментите с които се работи, подходящото облекло и ... т.н.

Трябва човека сам да си мисли. А и ти :wink:
Ал_ - специалист
вт юни 18, 2024 10:27 pmivanovbg написа:
Възвратни клапани ще трябват два, да не почнеш да захранваш комшиите с поливна вода
Като застраховка, в случай, че нещо се обърка ли? Ще сложа. Дебитът си е стандартният за ВиК, ако може да се говори за ВиК и стандарти.
hidrazin написа:
Топлата вода (за напояване :-D ) отдавна е открита.
Чакай, чакай, далеч съм още от топлата вода :-D Сега съм на ниво превключване към резервен водоизточник, в случай, че основният го няма, а почвата е суха.
П.П. Rain Bird - това си го записвам като избор, че името ми хареса
ivanovbg - майстор
Не ако се обърка. Магнетвентила поради естеството на управление при подаване на обратно налягане връща. Тоест ако налягането е по голямо на помпата в сравнение с водопроводната мрежа през магнетвентила ще вкарваш вода във водопровода.

Иначе поддържането на постоянна влажност на почвата си е скъпо начинание. Средната нужда от вода е около 60-100 литра/квадрат месечно в зависимост от почвата. За 100кв.м. са 6 до 10кубика/месечно. С водопроводна вода и като сложиш косенето ще е скъпичка подръжката на по голяма красивозелена морава.
Ал_ - специалист
Със сигурност помпата ще извади по-високо налягане, благодаря.
Около 250 квадрата са, скъпо, нескъпо, това е положението. Когато мога ще ползвам реката, когато не - водопровода. Сондаж, ако има вода, е нерентабилен - от 80-тия метър нататък ще е, с огромни камънаци и скални късове.
hidrazin - майстор
ср юни 19, 2024 7:42 amivanovbg написа:
Немога да разбера тъп ли си или на тъп се правиш?
ivanovbg за теб въпроса вече има отговор - първата част. :-D
Човека трябва сам да мисли ама не трябва да се насочва към опасни самоделки.
Напротив - трябва да му се покажат опасностите.
И за помпите че не били на 24V АС а на мрежово напрежение - пак голям СМЯХ.
И помпите както пералните имат корпус който се заземява, занулява. За разлика от тъпите ти клапани.
Те са О.К. само вътре в пералнята но не и извадени и шибнати в поливната система.
P.S. А съм си казал ... нещата. Всеки да си носи раничката.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Изграждане на поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: