• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
diksilend написа:
Благодаря на всички колеги които си казаха мнението по моя въпрос. А по принцип не е ли по добре да се полива с топла вода. :partyman:
Стига да не е гореща :-D
diksilend - специалист
kuger написа:
Stefan_62 написа:
Хайде стига сте се дракали, ами обяснете на колегата "diksilend" как най-добре да си направи капковото като използва помпата. :partyman:
Ами, нека колегата diksilend уточни:
1.Къде му е помпата. На кота 0, или в кладенеца.
2.Колко метра е от нивото на водата до помпата.
3. Колко метра е от помпата до най-високото място, където ще стига водата.
4. Каква е помпата.
Защото ми се струва, че е объркан, и не може да обясни точно.
Ако са изпълнени изискванията за работа на помпата /воден стълб/, не виждам проблем да полива капково с нея. Може евентуално да е нужен редуктор на налягането, ако вдига налягане по-високо от нужното.
Автоматиката башка /както казват турците/ :-D .
Е, Хидра, този път беше по-бърз :supz: :partyman:
Колега казал съм каква е помпата и на каква дълбочина.
miroki - майстор
kuger написа:
miroki написа:
Не знам колко оборота вдигат, но има разлика в оборотите, когато вади вода и когато е на празен ход (свършила водата примерно, проба на вън без вода или не обезвъздушена). Не съм мерил естествено, но шума е много по-различен.
А и мисля и друг колега го бе писал в темата.
Преди да пишеш тези глупости, вземи попрочети малко, не вкарвай хората в заблуждение!
пп: Не се надявай да подхващаш спор, няма да ти отговоря!
Колега, като слезе бога от другия ти пост, сега виждаш ли разлика в оборотите при помпа в работно състояние и такава на празен ход?
Ще те помоля да се изказваш малко по-точно, не отговор толкова колкото да погали еготи ти и преди всичко да засегне някой.
Не сме от махлата да си "думаме".
Умен човек ще напише, че нещо е написано не както трябва и ще коригира, друг ще пише, както си писал ти
"Преди да пишеш тези глупости..."
Сега, преди да пишеш с цел уронване на достойнството на някой (няма да използвам твоя термин, "преди да пишеш..." прочети си го) ми отговори. С еднакви обороти ли работи помпа в работно състояние и такава на празен ход???
Че май ти ги написа едни г...
hidrazin - майстор
diksilend написа:
Колега казал съм каква е помпата и на каква дълбочина.
Аз пък съм казал какво би било моето решение. Евентуално може да добавиш след помпата една защита от работа на сухо.
Не за да не ти изгори мотора. :-D За да не ти се прецака салника ако изтърве вода.
Че на тая дълбочина от 20 метра ще зор да слизах и да го сменяш или да вадиш помпата от 20 метра. :?
:partyman:
miroki - майстор
hidrazin написа:
miroki написа:
Не знаех, че има мераклии да пишат за спора. Аз поне не желая...
И много добре ще направиш защото по темата няма какво да научим от теб.
Пък и тук хич не обичаме дървени философи дето заблуждават хората.
Фантазиите запази само за себе си.
И кой метал има добра проводимост колега, не че знам по какво си ми колега де?
Щото например алуминия има четири пъти по-голяма топлопроводимост а медта над 6 пъти от тази на стоманата.
То ако тя беше с много добра топлопроводимост щяха от нея да ти направят радиатора на колата. :lol:
P.S. Пу да го е...а. kuger пак ме изпревари и пак точно с две минути. :-D
Колега си по форум.
Аз достатъчно казах. Затворих крана и помпата изгоря. Не е нужно нито да смятам, нито друго. Съжалявам на всички, че споделих личен проблем. Но може на някой да е потребен. Точно за това е форума да си помагаме.
С нищо не философствам. Това с проводимостта малко се изложи, признавам си. Как не се сети пластмаса да кажеш или тухла, те са с лошата. Радиатори и от стомана правят и от чугун.
А от останалите неща които писах днес, освен за изгорялата помпа, верни ли са, че тях не ги коментирахте, но се захванах те с дисекция на изгорялата помпа?
Явно сте обърнали форума от помощ в личностно изтъкване.
Не е това целта колега.
Важно е да споделяме личен опит. А в момента от доста дни виждам как се опитвате да не го правя.
По какво аз съм специалист не е важно.
А какво имам желание да коментирам с всички Вас е важно.
Това е форум и общество.
С каквото можем си помагаме.
Та нека си помагаме.
miroki - майстор
diksilend написа:
Благодаря на всички колеги които си казаха мнението по моя въпрос. А по принцип не е ли по добре да се полива с топла вода. :partyman:
Както колегата писа, може, но да не е гореща.
Ако излиза от термопомпа и замери градусите. И ако се налага я прекарай през друг съд. Както се казва стайна температура или околона температура е добре. Лятото е горещичко така, че носи повечко.
Не говорим за минерална (термална) нали?
kuger - майстор
miroki написа:
kuger написа:
miroki написа:
Не знам колко оборота вдигат, но има разлика в оборотите, когато вади вода и когато е на празен ход (свършила водата примерно, проба на вън без вода или не обезвъздушена). Не съм мерил естествено, но шума е много по-различен.
А и мисля и друг колега го бе писал в темата.
Преди да пишеш тези глупости, вземи попрочети малко, не вкарвай хората в заблуждение!
пп: Не се надявай да подхващаш спор, няма да ти отговоря!
Колега, като слезе бога от другия ти пост, сега виждаш ли разлика в оборотите при помпа в работно състояние и такава на празен ход?
Ще те помоля да се изказваш малко по-точно, не отговор толкова колкото да погали еготи ти и преди всичко да засегне някой.
Не сме от махлата да си "думаме".
Умен човек ще напише, че нещо е написано не както трябва и ще коригира, друг ще пише, както си писал ти
"Преди да пишеш тези глупости..."
Сега, преди да пишеш с цел уронване на достойнството на някой (няма да използвам твоя термин, "преди да пишеш..." прочети си го) ми отговори. С еднакви обороти ли работи помпа в работно състояние и такава на празен ход???
Да ти уронвам достойнството? Изобщо имаш ли си понятие от асинхронни мотори?
Имаш ли си понятие какво значи да пуснеш една помпа под товар /знаеш ли какво е това?/
Пак казвам, спри да ръсиш бисери /да не казвам по-тежки думи!/ Чети и се учи, аз знам какво пиша!!
Ти сам си уронваш авторитета! Бях решил да не отговарям, но ти нямаш спиране!!
пп: Знаеш ли колко съм бягал да възстановя сработила защита заради такива умници, като теб, дето знаят много? И това 30 години? Само на мотори и помпи не ме учи, живота ми мина между тях!

Извинявам се на другите колеги от форума, че си изпуснах нервите, но ми е писнало от такива "професори", дето са ме вдигали от сън, да им оправям бакиите докато бях на работа!!
Последна промяна от kuger на ср май 06, 2015 12:21 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
miroki написа:
С еднакви обороти ли работи помпа в работно състояние и такава на празен ход???
Естествено че един натоварен асихронен двигател когато е натоварен работи с по-ниски обороти, зависещи от хлъзгането.
И какво от това? Ще ти кажа - по-добра вентилация заради по-високите обороти, по-малко загряване заради по-малката консумация.
От там елементарния извод - на пазен ход няма никакъв шанс да прегрее.
Проблем с прегряването имат точно мотори които се управляват с честотен инвертор като целта е ниски обороти.
Тогава има проблем с охлаждането. Използват се по-специални мотори или се вземат марки за допълнително охлаждане.
И да ти кажа честно - продължаваш да се натискаш в материя от която нищо не разбираш.
Само за сведение - kuger "нищо" не разбира от мотори. Само дето е работил години с такива, дето и аз май съм гледал само по картинки.
Просто не си уцелил правилното място, нито правилните хора за да покажеш колко много ги разбираш нещата.
Нищо лично ама ти си продължаваш да се натискаш де.
За трети път ти казвам да си потърсиш друга причина за изгорялата помпа. Колко пъти трябва да ти го повтарям? И колко други хора?
kuger - майстор
"Сега, преди да пишеш с цел уронване на достойнството на някой (няма да използвам твоя термин, "преди да пишеш..." прочети си го) ми отговори. С еднакви обороти ли работи помпа в работно състояние и такава на празен ход???
Че май ти ги написа едни г..."

Ти, правиш ли разлика в звука на един мотор, натоварен, от такъв на празен ход? Естествено, че оборотите ще са различни, но минимално различни /намери характеристиките на асинхронен мотор и си направи изводите, ако изобщо знаеш какво да гледаш/. Само не спори с мен на тази тема!!
И, запомни, помпа, турбинна, за намаляване на пусковия ток се пуска със затворен изход!
До тук съм! Учил съм го, работил съм го, изпитал съм ефекта на собствения си гръб, моля не ми давай акъл, и не бъркай и другите!
Съжалявам, вбеси ме!
hidrazin - майстор
Тоя път май си по-вбесен и от мен. :-D Разбираемо е. Е, поне за мен де.
И на "колегата" му го казах. Дано е разбрал за какво намеквам. :roll:
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: