diksilend написа:Благодаря на всички колеги които си казаха мнението по моя въпрос. А по принцип не е ли по добре да се полива с топла вода.Стига да не е гореща

diksilend написа:Благодаря на всички колеги които си казаха мнението по моя въпрос. А по принцип не е ли по добре да се полива с топла вода.Стига да не е гореща
kuger написа:Колега казал съм каква е помпата и на каква дълбочина.Stefan_62 написа:Хайде стига сте се дракали, ами обяснете на колегата "diksilend" как най-добре да си направи капковото като използва помпата.Ами, нека колегата diksilend уточни:
1.Къде му е помпата. На кота 0, или в кладенеца.
2.Колко метра е от нивото на водата до помпата.
3. Колко метра е от помпата до най-високото място, където ще стига водата.
4. Каква е помпата.
Защото ми се струва, че е объркан, и не може да обясни точно.
Ако са изпълнени изискванията за работа на помпата /воден стълб/, не виждам проблем да полива капково с нея. Може евентуално да е нужен редуктор на налягането, ако вдига налягане по-високо от нужното.
Автоматиката башка /както казват турците/.
Е, Хидра, този път беше по-бърз![]()
kuger написа:Колега, като слезе бога от другия ти пост, сега виждаш ли разлика в оборотите при помпа в работно състояние и такава на празен ход?miroki написа:Не знам колко оборота вдигат, но има разлика в оборотите, когато вади вода и когато е на празен ход (свършила водата примерно, проба на вън без вода или не обезвъздушена). Не съм мерил естествено, но шума е много по-различен.Преди да пишеш тези глупости, вземи попрочети малко, не вкарвай хората в заблуждение!
А и мисля и друг колега го бе писал в темата.
пп: Не се надявай да подхващаш спор, няма да ти отговоря!
diksilend написа:Колега казал съм каква е помпата и на каква дълбочина.Аз пък съм казал какво би било моето решение. Евентуално може да добавиш след помпата една защита от работа на сухо.
hidrazin написа:Колега си по форум.miroki написа:Не знаех, че има мераклии да пишат за спора. Аз поне не желая...И много добре ще направиш защото по темата няма какво да научим от теб.
Пък и тук хич не обичаме дървени философи дето заблуждават хората.
Фантазиите запази само за себе си.
И кой метал има добра проводимост колега, не че знам по какво си ми колега де?
Щото например алуминия има четири пъти по-голяма топлопроводимост а медта над 6 пъти от тази на стоманата.
То ако тя беше с много добра топлопроводимост щяха от нея да ти направят радиатора на колата.![]()
P.S. Пу да го е...а. kuger пак ме изпревари и пак точно с две минути.
diksilend написа:Благодаря на всички колеги които си казаха мнението по моя въпрос. А по принцип не е ли по добре да се полива с топла вода.Както колегата писа, може, но да не е гореща.
miroki написа:Да ти уронвам достойнството? Изобщо имаш ли си понятие от асинхронни мотори?kuger написа:Колега, като слезе бога от другия ти пост, сега виждаш ли разлика в оборотите при помпа в работно състояние и такава на празен ход?miroki написа:Не знам колко оборота вдигат, но има разлика в оборотите, когато вади вода и когато е на празен ход (свършила водата примерно, проба на вън без вода или не обезвъздушена). Не съм мерил естествено, но шума е много по-различен.Преди да пишеш тези глупости, вземи попрочети малко, не вкарвай хората в заблуждение!
А и мисля и друг колега го бе писал в темата.
пп: Не се надявай да подхващаш спор, няма да ти отговоря!
Ще те помоля да се изказваш малко по-точно, не отговор толкова колкото да погали еготи ти и преди всичко да засегне някой.
Не сме от махлата да си "думаме".
Умен човек ще напише, че нещо е написано не както трябва и ще коригира, друг ще пише, както си писал ти
"Преди да пишеш тези глупости..."
Сега, преди да пишеш с цел уронване на достойнството на някой (няма да използвам твоя термин, "преди да пишеш..." прочети си го) ми отговори. С еднакви обороти ли работи помпа в работно състояние и такава на празен ход???
Че май ти ги написа едни г...
miroki написа: С еднакви обороти ли работи помпа в работно състояние и такава на празен ход???Естествено че един натоварен асихронен двигател когато е натоварен работи с по-ниски обороти, зависещи от хлъзгането.
Че май ти ги написа едни г...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: