Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пет апр 08, 2022 11:43 amn_a написа:
пет апр 08, 2022 11:05 amТрифон П.Трифонов написа:
Кака, той, Хидронтий, си има купидончета, дето обикалят от цвят на цвят и пускат любовни стрелички. Варди, че да не стане беля, хахаааа!
Споко, тези дни се очаква да почнат пръскането за комарите, сичко под ножа
:? :? Ама то в Русе комари ли имате ? :?
kr1100 - майстор
пет апр 08, 2022 12:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Миналата година събирахме кърлежите по гората над ..........бе село си е....
Изядоха ми кучето, Кака, едва го спаси доктора- на парите Майната им!.....
.
Що се стискаш за 1 каишка Килтекс? Върши работа.
пет апр 08, 2022 6:42 pmkr1100 написа:
Що се стискаш за 1 каишка Килтекс? Върши работа.
Не очаквах, стана от раз, дет са вика. Кръстосахме разходката с пътят на оФцете- появиха се от нищото, ръсейки паразити. Започнах директна борба с пудра и къпане. Седмица по късно извадих дузина, под нашийника на Рижик.
Последваха яки инжекции и половин година възстановяване.
Сега всичко е каишкосано, пръска се двор и къща, че двете, от три косматки, са ми дворно-къщни.
Andri01 - майстор
А ти? Каишкосан ли си? Или за тебе трябват поне 3 каишки за врата? :? :lol: :partyman:
пет апр 08, 2022 8:13 pmAndri01 написа:
А ти? Каишкосан ли си? Или за тебе трябват поне 3 каишки за врата? :? :lol: :partyman:
Не бре, вратлето пилешко, колана отесне.
Утре ше навия 10 обиколки повече, та в неделя да съм във форма.
Планирал съм да прехвърлям разсада от тарелките, в персонални кофички от кисело мляко.
Купувано е преди войната, на ниски цени, предимно промоционални, хахаааа.
Тая година са по малко, та ми е притеснено.
Купил съм и една бала торф за разсад, от винзавода.
Димитър Димов - специалист
[quote="Баш Майсторо" post_id=1099363
Тия краставици колко време им трябва да поникнат?
Моите са някакъв къс сорт, ама какво точно... :?
[/quote]

Инди,взимаш една пластмасова

Може ли така да се процедира и със семената на домата? На тях може би им трябва повече време от красавиците? Сях в кофички семена на краставици и домати по едно и също време, краставиците пробиха, а доматите не. :?
[/quote]

Не зная, правил съм го с краставиците.Домати и пипер си правя разсад в леха,под найлон. Без разни торфени смеси,компости и др.щуротии,само оборска тор,овча или козя.
пет апр 08, 2022 4:29 pmБаш Майсторо написа:
Може ли така да се процедира и със семената на домата? На тях може би им трябва повече време от красавиците? Сях в кофички семена на краставици и домати по едно и също време, краставиците пробиха, а доматите не. :?
Нормално е.
Краставица и тиква винаги пробиват за два- три дни.
Домат ми е покълвал на пети- шести ден, обикновено седем- осем.
Пипера му трябват ден-два повече. Нещата зависят от температура и влажност, както и възрастта на семената, съхранението им, как са събирани, сушени...
Първите ми семена, домат и пипер, не поникнаха по обичайният начин, та опитах с рътене и се получи. По този начин резултатът е по бърз, за по кратко време се вижда кое-що.
kr1100 - майстор
пет апр 08, 2022 8:13 pmAndri01 написа:
Кокера ми имаше каишка до тази година. Сега едва се влече и не излиза от къщи.
Но докато ходех с него до есента на 2019 г. на плаж в гората и е с Килтекс - кърлеж не му се е лепил./А лятото е постригван съвсем късо/. На други кучета са се лепило по няколко кърлежа, а и на хората.
Последна промяна от kr1100 на съб апр 09, 2022 8:39 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Аз ползвам една течност-втрива се на врата. Каишката не върши работа,ако влиза в морето. Пък и за моя ще му трябват две каиши, една му идва малка. :)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: