Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Димитър Димов - специалист
чет апр 07, 2022 9:15 pmИндианец написа:
Тия краставици колко време им трябва да поникнат?
Моите са някакъв къс сорт, ама какво точно... :?
Инди,взимаш една пластмасова чинийка,в нея слагаш памук или парче памучен плат, предварително намокрено/влажно.Отгоре редиш семките от краставица и ги покриваш с друг влажен памучен плат.Поставяш ги на слънчево място и следиш плата да е постоянно влажен.След няколко дни трябва да имаш покълнали семена.Така се следи и кълняемостта на семената.След като покълнят ги прехвърляш директно в земята или в кофички.По този начин и се предпазват семената да не ги ''отнесат'' мравките.
пет апр 08, 2022 10:08 amkr1100 написа:
Веднага нападнатото от корояд на кладата!!
В дупките Би 58, ама няма от старото.
Изгорено своевременно, а самото дърво ще изчакам малко с пръскането- седмица-две, не вярвам да решат кардинално нещата. То лошото вече дошло.
Не остана време да ида до аптеката. Четох по чужди сайтове, че имало и безвредни препарати. Ще питам.

Назад писах, че за първи път рътя семена, както описва г-н Димов.
Процент кълняемост м-у 90- 97%. Не съм броил точно- на око, пък колкото останало от снайпера.
После, като ги наредих в почва, по тарелките, навириха се до 4-5см, едни тънички и до там. Бях се отчаял.
Около седмица, след като ги извадих под найлон, нещата тръгнаха.
Дали при посяването нещо сбърках?
пет апр 08, 2022 8:00 amn_a написа:
Вятърът ли ти опрашва растенията?
Кака, той, Хидронтий, си има купидончета, дето обикалят от цвят на цвят и пускат любовни стрелички. Варди, че да не стане беля, хахаааа!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 08, 2022 11:05 amТрифон П.Трифонов написа:
Кака, той, Хидронтий, си има купидончета, дето обикалят от цвят на цвят и пускат любовни стрелички. Варди, че да не стане беля, хахаааа!
Споко, тези дни се очаква да почнат пръскането за комарите, сичко под ножа
пет апр 08, 2022 11:43 amn_a написа:
Споко, тези дни се очаква да почнат пръскането за комарите, сичко под ножа
Споко?!!!! Колко и как "Споко", Кака?!!
Миналата година събирахме кърлежите по гората над ..........бе село си е.
После слязоха на стърнището между г.п Варна-Добрич и "локалното".
После се разположиха на.........поляната пред училището.
Срещнах съпругът на зам. Кметицата и му съобщавам, като си легнат да не мислят само за глупости.
-"Сега вали бе, не се пръска!"- ми вика, афторитетно!!!
- Ми къде ви бяха завряни......кога не валеше бе- изядоха ни децата, а вий пари събирати, ваща.....банка!
Изядоха ми кучето, Кака, едва го спаси доктора- на парите Майната им!
Миналия Април, е точно по това време.
Ти за комари говориш! Дано покрай Дунава пръскат!

........лелеее, отидоха мушичките и пчеличките барабар..........
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тук по правило пръскат преди дъжд и понеже е суша последните години, просто не пръскат. Но комарите си имат мнение по въпроса и не се влияят. Племеникът ми имА лаймска, на 3 годинки...
Но като гледам как върви светАт, купидончетата ги мори
Andri01 - майстор
Каке, вярно ли е, че миналата година комарите съборили самолета, който ги пръскал? :(
пет апр 08, 2022 12:39 pmn_a написа:
.......
Но като гледам как върви светАт, купидончетата ги мори
Тъпи и криви им стреличките? Те даже дали си ги и носят, хахааааа?!!!
Такос е то, с тъс пуста химия.
Казват- зарад изхранването било, ама сяка година обявяват милиардери и гладни събратя. Даже двама наши имало, измежду челните редици.
И ква файда? Кой, кого и с какво храни?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет апр 08, 2022 12:49 pmAndri01 написа:
Каке, вярно ли е, че миналата година комарите съборили самолета, който ги пръскал? :(
Лъжа е! Лъжа и измама. Пръскат с джипка

Изображение
Andri01 - майстор
Ей, успокоих ме. че то ние хвърчила нямаме за хората,камо ли и комарите да почнат да ги свалят. Сааде ни остана само един хвърчилко,ама и той нещо нефела. С една гънка в главата и то от шапката!! :lol: .
Баш Майсторо - специалист
пет апр 08, 2022 10:14 amДимитър Димов написа:
чет апр 07, 2022 9:15 pmИндианец написа:
Тия краставици колко време им трябва да поникнат?
Моите са някакъв къс сорт, ама какво точно... :?
Инди,взимаш една пластмасова чинийка,в нея слагаш памук или парче памучен плат, предварително намокрено/влажно.Отгоре редиш семките от краставица и ги покриваш с друг влажен памучен плат.Поставяш ги на слънчево място и следиш плата да е постоянно влажен.След няколко дни трябва да имаш покълнали семена.Така се следи и кълняемостта на семената.След като покълнят ги прехвърляш директно в земята или в кофички.По този начин и се предпазват семената да не ги ''отнесат'' мравките.
Може ли така да се процедира и със семената на домата? На тях може би им трябва повече време от красавиците? Сях в кофички семена на краставици и домати по едно и също време, краставиците пробиха, а доматите не. :?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: