Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пет май 27, 2022 9:40 pmmiroki написа:
А защо толкова много маркучи има?
То и краставици няма :?
kr1100 - майстор
пет май 27, 2022 3:01 pmUser20 написа:
.
....За въшка може и Сумицидин.
ТЕПЕКИ , но се редува
Andri01 - майстор
Въпрос за полтъргайст :? . Кой ми яде ягодите? Изчезват само узрелите?! засадени са в найлон с дупки. Мястото е отгоре с рабица,отстрани плътно оградено с щайги. Сложил съм вътре и капан/ за мишки/. Снощи са изчезнали поредните 2. Няма следи от охлюви,няма дупки в земята. Няма и никакви остатъци. Скъсани са ,сякаш човек ги събира?!

Прикачен файл

Photo0494.jpg

Прикачен файл

Photo0493.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 28, 2022 9:19 amAndri01 написа:
Въпрос за полтъргайст :?

Камерка да сложиш
Indianec 2 - специалист
Някой комшия. :-D
Иначе вие как поливате картофите?
Преди или след цъфтежа?
miroki - майстор
Аз ги садих към 20 март с надеждата никога да не ги поливам.
Иначе може и преди и след цъфтежа, който е в момента, на моите.
шоп - майстор
съб май 28, 2022 7:55 pmmiroki написа:
Картофи не садя, според мен не е рентабилно под 1 декар площ. Само си създавам гриши с колорадския. Съседите около мен садят картофи по 500м2, а аз садя патладжани. Около 20 корена и въпреки, че колорадския обича повече патладжана, моите 20 корена не ги привличат и правят наследство в картофените градини при съседите:-))).
Пък аз слагам 100 ина бурканчета кьопало и ям на корем цяло лято патладжан. :-)))

Иначе от родителите ми и от детските спомени знам: картофи се садяха на 1-2 май и се прибираха на 9-10 септември. По празници и без вода не става. Картофа иска лека богата почва и много вода. Иначе садиш картофи и вадиш орехи.
kr1100 - майстор
съб май 28, 2022 9:19 amAndri01 написа:
Въпрос за полтъргайст :? . Кой ми яде ягодите? Изчезват само узрелите?! засадени са в найлон с дупки. ... Скъсани са ,сякаш човек ги събира?!
Тази вечер пак ще намина по тъмно, но няма да е само за 2 ягоди :mrgreen:
Кучо за украшение ли е? Не сигнализира ли ?

Тъкмо щях да вадя коткокапана и да започна обучение по водолазно дело, но новия модел коки ги разгони набързо. :?
miroki - майстор
съб май 28, 2022 8:19 pmшоп написа:
съб май 28, 2022 7:55 pmmiroki написа:
Картофи не садя, според мен не е рентабилно под 1 декар площ. Само си създавам гриши с колорадския. Съседите около мен садят картофи по 500м2, а аз садя патладжани. Около 20 корена и въпреки, че колорадския обича повече патладжана, моите 20 корена не ги привличат и правят наследство в картофените градини при съседите:-))).
Пък аз слагам 100 ина бурканчета кьопало и ям на корем цяло лято патладжан. :-)))

Иначе от родителите ми и от детските спомени знам: картофи се садяха на 1-2 май и се прибираха на 9-10 септември. По празници и без вода не става. Картофа иска лека богата почва и много вода. Иначе садиш картофи и вадиш орехи.
За това минах на ранно сеене. Преди две седмици бяха като орехи. Сега вече стават за ядене.
Използвам пролетните дъждове. Нищо повече, в него парцел нито ток нито вода. В стандартните места сеят зеле след картофа, да е готово за есента. Но при мен ще е празно. Пълня терена само иначе ще кося още трева. Пръскането се комбинира с листните въшки при овошките. Както и крастата по лозите, които обаче още не съм пръскал. Днес сефте ми остана ред да филизя. Много филизи тази година.
Но опънах и магистралите за капковото.
vlax - майстор
Да покажа резултата до днес.От всичките присадки само 3 се прихванаха,другите изсъхнаха.То пилците се броят на есен,но все пак да покажа снимки. :)

Изображение

Изображение

Изображение

Калемите са от тази череша,която е на около 35 години.

Изображение

Черешите от 10 дни са узрели,но не са мои.Мога само да ги снимам :-D

Изображение

Изображение

Моята череша вече тотално изсъхва и на есен ще я махам

Изображение

Изображение

:partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: