• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Спокойно салага, не пиши глупости!
Нека е смехория разработката в по лек режим, както препоръчват известните брандове, а ти си разработвай така, както искаш.
Тези моторчета са създадени да работят, което става при високи обороти, не на празен ход. Нали си съгласен, че и охлаждането е сметнато именно в работният диапазон. Разработка на празен ход?! Това къде го научи?
Всички масла правят нагар, когато са в повече.
Децата, в махалата, знаят как да получат керемиден цвят на свещта, брато- те са ми консултантите.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет апр 01, 2021 12:34 pm, променено общо 1 път.
Soviet_Soldier - специалист
ср мар 31, 2021 6:28 amТрифон П.Трифонов написа:
Спокойно слага, не пиши глупости!
Нека е смехория разработката в по лек режим, както препоръчват известните брандове, а ти си разработвай така, както искаш.
Тези моторчета са създадени да работят, което става при високи обороти, не на празен ход. Нали си съгласен, че и охлаждането е сметнато именно в работният диапазон. Разработка на празен ход?! Това къде го научи?
Всички масла правят нагар, когато са в повече.
Децата, в махалата, знаят как да получат керемиден цвят на свещта, брато- те са ми консултантите.
Не твърдя, че разработката трябва да е на празен ход, а че е хубаво, след като се запали да се остави малко да поработи свободно, по простата причина, че металите при нагряване се разширяват. Отделно, колкото по-малко е натоварването, толкова е по-ниска температурата на двигателя, затова най-добре с кордовата глава полека в началото, а след това да я мъчи с ножове. Допълнителното масло не повишава работната температура, а само допринася за по-бързото натрупване на необходимото маслено покритие. Това не е моя измислица, а някои производители го препоръчват:
Изображение

По тая причина, първото което посъветвах е да си прочете инструкциите.
вт мар 30, 2021 12:27 pmSoviet_Soldier написа:
...Иначе не пречи при първото стартиране да се остави малко да поработи на празен ход и с леко по-богата горивна смес 40:1.
Само напомням скверните ти слова. Браво върна се в правия път, Чадо!
Бързо сменяш тона, бързо се образоваш, обаче само четене не стига- трябвало е да даваш газ на младини.
Бях решил да направя видео относно разработка и загряване на двутактов двигател, но щом е само за теб е безсмислено.
Нищо не си съветвал. Просто попита саркастично, отричайки нуждата от разработка.
пон мар 29, 2021 10:30 pmSoviet_Soldier написа:

Изобщо в инструкциите споменато ли е нещо за "разработка"?
ср мар 31, 2021 7:06 amТрифон П.Трифонов написа:

Само напомням скверните ти слова. Браво върна в правия път, Чадо!
Бързо сменяш тона, бързо се образоваш, обаче само четене не стига- трябвало е да даваш газ на младини.
Бях решил да направя видео относно разработка и загряване на двутактов двигател, но щом е само за теб е безсмислено.
Нищо не си съветвал. Просто попита саркастично, отричайки нуждата от разработка.
Аз отдавна съм се научил, на времето с ръчна коса, та през електрически и последните години на бензин. Не пречеше по принцип и целия пост да цитираш, в него съм препоръчал да си гледа инструкциите, и съм споделил, какво под "разработка" съм правил аз. Иначе райдерът, дори заводски си имаше смазка, както при валовете и редуктора, така и в самия цилиндър, а оборотите си бяха добре настроени. Това ще рече, че машината заводски е поработила и далеч няма първия старт да е на сухо. Едва ли Маккълк ги събират на сухо. Реално да работи литри на празен ход е пълна глупост, или иначе казано, това което разбират повечето под "разработване". 1-2 минути на празен ход плюс 5мл повече масло на литър със сигурност няма да навреди на машината му, ако толкова държи да я разработва. Майсторът от видеото го каза добре, и без каквато и да е било разработка марковата техника е без проблеми, само препоръча първите 5 литра да ги мешат със синтетика. Кратък ясен и адекватен съвет.
ср мар 31, 2021 7:30 amSoviet_Soldier написа:
...Майсторът от видеото го каза добре, и без каквато и да е било разработка марковата техника е без проблеми, само препоръча първите 5 литра да ги мешат със синтетика. Кратък ясен и адекватен съвет.
Противно на чарафите, които постваш.
Да качвам ли видео, в което майстор не препоръчва работа с друго масло, след употреба на синтетика? Сигурен съм- според теб не е проблем, щом е за кратко.
Няма да го правя, че ще се появи още един дълъг чаршаф.
ср мар 31, 2021 7:37 amТрифон П.Трифонов написа:

Противно на чарафите, които постваш.
Да качвам ли видео, в което майстор не препоръчва работа с друго масло, след употреба на синтетика? Сигурен съм- според теб не е проблем, щом е за кратко.
Няма да го правя, че ще се появи още един дълъг чаршаф.
В грешка си отново, просто не схващаш, че за мен е без значение. Това с разработката не ми е принцип, който обезателно бих следвал, като примерно този да не работя със стара смес и да си съхранявам техниката без гориво. Всеки с подхода и разбиранията си в крайна сметка. Моят личен опит с "разработването" съм го споделил. Нито от двете минути на празен ход косата ми натрупа нагар, нито от ползването на масло в пропорция 40:1. Буквално след първия резервоар, като я погледнах бе, почти като нова с масло HP Ultra. Реално много чисто работи двигателя с това масло.
При райдерската ми резачка, като я взех преди години бях с нагласа, че няма да живее дълго, бутал съм ѝ много масло и то куча марка полу синтетика, с оборотите съм си играл, абе като цяло повече като играчка я приемах да си правя експерименти, отколкото като пълноценен инструмент, пък сега някъде 4-ти сезон ще направи, без каквато и да е било неизправност по нея.
ср мар 31, 2021 8:42 amSoviet_Soldier написа:
В грешка си отново...
...Буквално след първия резервоар, като я погледнах бе, почти като нова с масло HP Ultra.
Ади бе?!! Грешка, а чаршафа отгоре, хахаааа?!!
Ако искаш да те възприемат като капацитет, просто се придържай към инструкциите и не влизай в обяснителен режим, че ти личи опита.
Цветомир е избрал правилният подход, интуитивно или не чак толкова интуитивно.
ср мар 31, 2021 9:02 amТрифон П.Трифонов написа:

Ади бе?!! Грешка, а чаршафа отгоре, хахаааа?!!
Ако искаш да те възприемат като капацитет, просто се придържай към инструкциите и не влизай в обяснителен режим, че ти личи опита.
Цветомир е избрал правилният подход, интуитивно или не чак толкова интуитивно.
Все ми е тая, кой как ме възприема. Ти наистина живееш в някакъв свой измислен свят, че даже си повярва, та на мен да ми обясняваш, как да се държа. :lol: Ха ха Ей, опасен си! :lol:
Сериозно ли вярваш, че с общите приказки и опитите да принизяваш събеседниците си, изглеждаш, голям, знаещ, можещ? В някои сфери и обкръжения може и да върши работа, но интелигентните хора, които реално знаят и могат не се страхуват и не са ограничени, че да обяснят нещата детайлно. Който се вълнува, с удоволствие бих му помогнал, с това което знам, с това което съм се сблъскал.

Но това вече е съвсем друга тема, дето поде. Излишно е да спамиш с чаршафи и личното си мнение относно останалите. Все пак това е по-мъжкарски форум, а не БГ-МАМА, че да говорим за пране, чаршафи и да бистрим същността на дадена личност.
Цветомир Димитров - специалист
реших все пак да използвам на Маккълък оригиналното масло,хускварновото и без това не беше ultra ls+,пък да видим
ср мар 31, 2021 9:44 amSoviet_Soldier написа:
Общи приказки?!! Мъжкарски форум!!!
Я фащай метлата и пали!
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: