• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон мар 29, 2021 10:30 pmSoviet_Soldier написа:
пон мар 29, 2021 1:38 pmЦветомир Димитров написа:

Чакам тревата още малко,искам направо разработка и работа
Изобщо в инструкциите споменато ли е нещо за "разработка"?
"Обкатка двигателей мотокос

Перед началом работы возможна обкатка двигателя. Например, для этого необходимо отработать мотором один бак топлива (без существенной нагрузки!) с обязательной частой сменой числа оборотов (холостой ход - максимальные обороты). Дальнейшие 10 часов (2 недели) работы в щадящем режиме: максимальные обороты, однако небольшие нагрузки. После обкатки обязательна проверка числа оборотов мотора (по электронному тахометру в ближайшем сервисном центре) и, при необходимости, их регулировка квалифицированным специалистом."

https://mirax.ua/motokosi-zapusk-jekspl ... ivanie.htm

Интересно!!!

А мотокосите ги разработват персонално, затова не е упоменато в инструкциите???!!!
Цветомир Димитров - специалист
вт мар 30, 2021 9:26 amТрифон П.Трифонов написа:
пон мар 29, 2021 10:30 pmSoviet_Soldier написа:
пон мар 29, 2021 1:38 pmЦветомир Димитров написа:

Чакам тревата още малко,искам направо разработка и работа
Изобщо в инструкциите споменато ли е нещо за "разработка"?
"Обкатка двигателей мотокос

Перед началом работы возможна обкатка двигателя. Например, для этого необходимо отработать мотором один бак топлива (без существенной нагрузки!) с обязательной частой сменой числа оборотов (холостой ход - максимальные обороты). Дальнейшие 10 часов (2 недели) работы в щадящем режиме: максимальные обороты, однако небольшие нагрузки. После обкатки обязательна проверка числа оборотов мотора (по электронному тахометру в ближайшем сервисном центре) и, при необходимости, их регулировка квалифицированным специалистом."

https://mirax.ua/motokosi-zapusk-jekspl ... ivanie.htm

Интересно!!!

А мотокосите ги разработват персонално, затова не е упоменато в инструкциите???!!!
Аз разбирам разработката така:1-2 резервоара 5 минути работа 5 минути почивка,а не да чука на тихи.
Soviet_Soldier - специалист
вт мар 30, 2021 11:08 amЦветомир Димитров написа:

Аз разбирам разработката така:1-2 резервоара 5 минути работа 5 минути почивка,а не да чука на тихи.
Аз знам, че марковата техника не се нуждае от разработване, защото заводски първо минава "студено разработване", а след това всяка една се тества, пали, правят се настройки на карбураторите.

Някои китайски заводи пишат в инструкциите, че е желателно първите няколко резервоара инструментът да работи със смес 25:1, а по-нататъшната експлоатация да е със смес 40:1. Китайците обаче са друга тема, от тях някои ги събират не в заводи, а в мазета, и даже карбураторите не се и опитват да настроят. Ако в инструкциите на въпросния Маккълк не е споменато за разработване, то едва ли има смисъл от него. Иначе не пречи при първото стартиране да се остави малко да поработи на празен ход и с леко по-богата горивна смес 40:1.
"Работа при първото включване на
машината
До третото зареждане на резервоара
фабрично новата машина не трябва
да работи ненатоварена на високи
обороти, за да не се явяват
допълнителни натоварвания по
време на разработването. По време
на разработването всички движещи
се части трябва да се наместят –
затова в двигателния механизъм има
повишено съпротивление на триене.
Двигателят достига максималната си
мощност след около 5 до 15
зареждания на резервоара"

https://static.stihl.com/api/BaOnline/D ... 1616585089
Професионална маркова машинка!!!

Всичко, минало през ръцете ми, от ново новеничко, подлежи на разработка.
Няма такова нещо, като разработване в завода.
Както е описано по горе, а и в предното ми мнение.
Няколко резервоара машината работи с леко натоварване. Газта на макс, забивам в дървото, но за кратко- няколко секунди и пускам. Ако е трион, не режа дебели дървета, а кастря.
Косата също на по кратки интервали.
Цветомир Димитров - специалист
вт мар 30, 2021 2:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
"Работа при първото включване на
машината
До третото зареждане на резервоара
фабрично новата машина не трябва
да работи ненатоварена на високи
обороти, за да не се явяват
допълнителни натоварвания по
време на разработването. По време
на разработването всички движещи
се части трябва да се наместят –
затова в двигателния механизъм има
повишено съпротивление на триене.
Двигателят достига максималната си
мощност след около 5 до 15
зареждания на резервоара"

https://static.stihl.com/api/BaOnline/D ... 1616585089
Професионална маркова машинка!!!

Всичко, минало през ръцете ми, от ново новеничко, подлежи на разработка.
Няма такова нещо, като разработване в завода.
Както е описано по горе, а и в предното ми мнение.
Няколко резервоара машината работи с леко натоварване. Газта на макс, забивам в дървото, но за кратко- няколко секунди и пускам. Ако е трион, не режа дебели дървета, а кастря.
Косата също на по кратки интервали.
Точно тук ми е думата
вт мар 30, 2021 12:27 pmSoviet_Soldier написа:
...Иначе не пречи при първото стартиране да се остави малко да поработи на празен ход и с леко по-богата горивна смес 40:1.
Не правете така! Освен празният ход, не маслото прави сместа богата, а горивото. С 25/1 дори, мога да "изсуша" всеки двутактов мотор.
вт мар 30, 2021 2:33 pmТрифон П.Трифонов написа:

Не правете така! Освен празният ход, не маслото прави сместа богата, а горивото. С 25/1 дори, мога да "изсуша" всеки двутактов мотор.
Абсолютно нищо няма да им стане, ако маслото е читаво и не оставя нагар с по-богата на масло горивна смес при заводски настройки на карбуратора. А относно бедната горивна смес, която уж можеш да направиш на всеки инструмент, то това ,като пропорция въздух-гориво и е съвсем друга тема. При едни от най-разпространените модели, като Stihl MS-170/180 карбуратора не може да се настрои и при много други модели е направено така, че да не може всеки "разбирач" да пипа там и да си убива инструмента.

Ето и мнението на механик в тая сфера, доколко има смисъл, и какво не си заслужава да се прави при разработка на двутактов инструмент:
С клавиатура и чужди думи в устата си добър, но фантазията ти не работи добре. Липсва основата, което опитваш да прикриеш с многословие.
Глупост е предложението ти за разработка- на празен ход, с "по богата смес 40:1".
Влошено охлаждане и нагари още с първият старт.
вт мар 30, 2021 10:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
С клавиатура и чужди думи в устата си добър, но фантазията ти не работи добре. Липсва основата, което опитваш да прикриеш с многословие.
Глупост е предложението ти за разработка- на празен ход, с "по богата смес 40:1".
Влошено охлаждане и нагари още с първият старт.
Едни и същи клишета пишеш във всеки пост. Аз така разработвам своята техника, резачката с полусинтетика, а косата с HP Ultra, нито са надрали цилиндрите, нито са направили нагар.
И какви са тия смехории за влошеното охлаждане? :lol: Сам ли я измисли тая глупост, или някой ти я подсказа? Да не си от тези силно умствено надарени, дето смятат, че двутактовия инструмент може да се прегрее на ниски обороти (празен ход)? :lol:

Моята мотокоса я разработих по елементарен начин, 40:1 масло, няколко минути на празен ход да достигне двигателя работна температура и косене само с корда. Товарих я с нож, чак след няколко резервоара. Проверявал съм състоянието на цилиндъра, както преди експлоатация, така и след и всичко е ок без абсолютно никакъв нагар със масло HP Ultra.
dragozow - майстор
Не се разработва, просто не давайте пълна газ ако машината не е загряла хубаво и в никакъв случай не я оставяйте да гори един два резервоара на място. Достатъчно е да работи минута/две за да стигне работна температура.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: