Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
Щантава година. Като съфтяха кайсиии зарзала студ и дъжд. СДлед това ветровете разредиха силно плодовете по сливите въпреки есенното кастрене и къси клони. НаОт ВР по 3-5 , ня по южните по цели 10-12 сливи. Чачанската и тя на това положение. И днес по ябълки и круши е леш / и те са скастрени/ няма счупени клони , но като гледам руслото на реките и посоката на щг е бил голям ветрилник.
най- интересното е ,че цигулките отсега взеха да цтлтенеят, а е много рано.Алабаша е около 5-6 см глави и горе долу толкова червеното цвекло, но пипер, чушки , патладжан, бамя са дребни под 40 см. Миналата година бамята беше се пръкнала на над 1,5 м с дебели стъбла около 1,5 см - сега бледи хилки. Царевицата и тя не е Ок, скъсях няколко кочaна - става за ядене , но не е изпълнен кочана докрай, а и самите стъбла са хилки и днес имаше силно наклонени от вятъра.Смокините и те не са ОК - много малко сега едри , а пък за по-късно зреещи с лупа. Въпреки поливането на облагородените дренки листата горе започнаха да жълтеят, а с капковото им отива тор и при пръскане.
Последна промяна от kr1100 на съб юли 29, 2023 1:59 pm, променено общо 1 път.
Страшен ветрилник е бил, щом имам прекършени корени домат, които са привързвани съвсем прилежно. Има и наклонени с колците заедно.
kr1100 - майстор
чет юли 27, 2023 8:11 pmpreslav написа:
...пречиствателната, а сега дори и завърз имат (не знам на какво ще мирише плодът). В същност, станцията става на 10 години този Септември, може и от по-рано да са семките, ама за сефте я помпим, че се не знае.
Какви са тези аборигенщини при великото уникално за хилядолетието от ВиК прокарване на мръсен канал ???
1450 м от 28.02.2023 и още продължава. Хората за това време щяха да построят мостове или тунели през планните в десетки повече км за по-малко време.
brum - майстор
Задържах сярата до днес и направих жалък опит да махам болните листа. Ама новите растат по-бавно от колкото тия дето ги яде маната и ги махам. Та днес не издържах и напръсках със сяра краставиците. Ще видим утре ще дадат ли фира като ги напече слънцето. Карантинен период няма уж - миеш и ядеш.
vlax - майстор
Аз пък да се похваля,стопих си мрежата против градушка. :-D Трифуне направих се на добър пожарникар,маркуча близо до огина,достатъчно отстояние наоколо,тихо време и т.н.Но духна вятър изведнъж и обърнал пламъка,и кофтито е че бях с гръб към огина.Като се обърнах и :shock:

Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg

Доматите дадоха зор,първи сериозен напън да зреят.Жената направи някой друг буркан.
Това отвънка,оранжерия нямам.
Утре по план график засаждане на бяла ряпа Дайкон,купил съм на две различни фирми.
:partyman:

Прикачен файл:
4.jpg
Andri01 - майстор
Миналите години и аз бях така с доматите. Като тръгнат-няма обиране-раздаване ,буркани...! Тази година се изхитрих- садих по 15 корена през 10 дена. Сега дават със зъстъпване.
съб юли 29, 2023 7:44 pmvlax написа:
Аз пък да се похваля,стопих си мрежата против градушка. :-D Трифуне .........
..... с гръб към огина.Като се обърнах и :shock:
....
Доматите дадоха зор,първи сериозен напън да зреят.Жената направи някой друг буркан.
Това отвънка,оранжерия нямам.
Утре по план график засаждане на бяла ряпа Дайкон,купил съм на две различни фирми.
:partyman:
Онзи ден и аз бурканизирах. Еднакво сме закъснели.
Сига, ш'ма свиняваш, ма докат та фаля, да ти призная. Пазих до оня ден...
Подарих ти капаня. Дадох го на страдащи от слепи кучета.

На първи пожар, новобранците ги къпят.
Andri01 - майстор
Познай какво мисля.... :? :lol: :lol:
miroki - майстор
Добра реколта @vlax.
Аз само една кофа от вън набрах днес и една от оранжерията.
И оскубах няколко корена и напръсках.
...
Не знам защо, но в оранжерията е по-прохладно от навън. Вероятно понеже зеленината стигна тавана.
...
Лозите за сега се задържаха. Дъждът малко прекали след сушата и кардиналът пукна няколко узрели зърна, но си ги хапнах. :)
Чушки готови за нанизване.

Прикачен файл

rps20230729_233935.jpg
rps20230729_233935.jpg (91.57 KиБ) Видяна 614 пъти
preslav - майстор
Както се очертават нещата за първи път ще късаме домат след 3-4 дена - семките са сложени на 05.04. и изникнаха на 10-ти.
Вече си имаме и миризливки, някои им викат вонещици, по-звучно е.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: