Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
чет юли 27, 2023 11:51 amchapara написа:
Куца ми на дедовия, ве мой😁😁😁😁
Ясно.
Както чух от известен комик- на тия години сънищата са сухи, а пръдните влажни, ве мой.
Има осезаема липса на нещо, но не моя са сетя мокри кърпи или направо памперси, от голямите.
chapara - майстор
Щях да отговоря, ма ще омокриш пейзажа😁🤭 и темата.
Всяка мокрота би била добре дошла на осраното, ве моооой. В случая твоят принос.
Ни позна. Разбирам някой да почне на обед, ма преди туй ми е непонятно. Нищо де и това се среща.
hidrazin - майстор
чет юли 27, 2023 11:26 amТрифон П.Трифонов написа:
Това е чери, а чери съм сял последно 21ва. Дали от този сорт, не мога да твърдя, затова допускам последната година с чери.
Е, значи това Чери е било използвано за създаването на семе от миналогодишен хибрид.
И да, няма как да си го виждал миналата година защото са били само белези в някой миналогодишен сорт.
Не виждам как ще се запази семе от домат повече от една зима.
Като се стопли и при почвената влага ще тръгне да никне - независимо на каква дълбочина се намира.
:partyman:
P.S. Сещам се и за други варианти - някой да ти го е "подхвърлил".
Не задължително човек - някоя гарга, кокошка, случайно изпаднало от храна...
Ето аз например в момента имам пораснала лоза там където никога не съм имал лози - паднало от някъде семе.
Ял съм и страхотни дини от саморасляк но помня каките дето плюеха семето докато ядяха дини. :-D
чет юли 27, 2023 12:21 pmhidrazin написа:
...
Не виждам как ще се запази семе от домат повече от една зима.
...
:partyman:
P.S. Сещам се и за други варианти - някой да ти го е "подхвърлил".
Не задължително човек - някоя гарга, кокошка, случайно изпаднало от храна...
Ето аз например в момента имам пораснала лоза там където никога не съм имал лози - паднало от някъде семе.
Ял съм и страхотни дини от саморасляк но помня каките дето плюеха семето докато ядяха дини. :-D
Навсякъде грешиш, освен гаргата. Никой съсед не си позволява такава "екзотика", а съседките ми са форумно известни.
Собствен опит със съхранение на семена- имам от повече от 8 години и предоставям за опити.
Защо мислиш, че Природата е по проста от нас?
Все пак, споделям моето мнение, като не смятам да споря с никого, въпреки, че опитът ми те опровергава.

Сериозно пишещите по темата, знаят за самораслите ми нехибридни домати.
Семената презимуваха навън. Преминал домат, паднал до корена, метнат зад нужника и вкиснал се на място. Следващата пролет даде растения, които пресях и отбелязах.
Всяка година събирам семе от тези растения, чиито "роданачалник" е саморасляк.
Смятам го за по устойчиво, което също съм споделял.

пп. Независимо на каква дълбочина???!!!
Помисли по въпроса за съхранението и поникването на "независимо на каква дълбочина"!
Всяка година си обръщам градината на ок 30см дълбочина.
kr1100 - майстор
чет юли 27, 2023 5:18 ampreslav написа:
....Доматите от купешките семки са както казва и Крас - един нормален, 2 съседни като недоносчета, после пак нещо що годе добре, като цяло са слаба ракия.
Oписаното е само тази година, Предните 8 г. не е имало такъв констраст малко и голямо.
Или е от семето или е от таз годишните аномалии.
Ето от днес едно Розово миниатюрче

Прикачен файл

Розов гигант.jpg
Пуяк!!! Хахаааа.
За следващата салата няма да си правя.
preslav - майстор
Тази година имаме няколко саморасли домати на мястото, на което изпомпихме пречиствателната станция. Яли сме миналата година, с...и сме (сещате се) на следващия ден, цяла зима в пречиствателната, а сега дори и завърз имат (не знам на какво ще мирише плодът). В същност, станцията става на 10 години този Септември, може и от по-рано да са семките, ама за сефте я помпим, че се не знае.
Събери семе, Пресли и ако ти хареса сортът, продължавай!
Всички ядем риба от Черно море, но никой не се е оплакал да му мирише.

Довършвам последното бурканче маринован сафрид, ловен пред Кабакум, миналата година.
Мирише, ма на западни л....
Уникален е и........тъй сме ний сухоземните оФце.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: