• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Честно казано мембранна помпа да вдигне 5 Бар.,ме учудва. За толкова години професионално не съм виждал с такова налягане, даже и с големи габарити. Виж ако е зъбна-да! Но,може,какво ли не измислят хората. Купи я "он-лайн",пробвай и ще можеш да я върнеш,ако не ти върши работа.
ydraganov - напреднал
съб май 02, 2020 7:25 pmAndri01 написа:
Честно казано мембранна помпа да вдигне 5 Бар.,ме учудва. За толкова години професионално не съм виждал с такова налягане, даже и с големи габарити. Виж ако е зъбна-да! Но,може,какво ли не измислят хората. Купи я "он-лайн",пробвай и ще можеш да я върнеш,ако не ти върши работа.
Ами освен да помоля за марката на тези със зъбни помпи. То пък ще се окаже, че те не се слагат при акумулаторни.
Не съм забравил и идеята със сгъстен въздух. И с един малък пожарогасител. Само че ако пуснеш налягане в пластмасова ще има бум. Медната пък тежи. Пусни снимка на твоята. На мен ми трябва съд 15 л.
Andri01 - майстор
Ок,но утре,че вече съм на "лекарството" :). Не съм я пробвал на повече от 2,5 Бар.,но съм сигурен че ще издържи до към 5 Бар.Но помпата дали ще ги вдигне?? А и не знам предпазният и клапан на колко е! Но той може да се увеличи по налягане,но все пак с проба. :partyman:
Djack - специалист
Има мембранни помпи, които вдигат над 30 бара (поне при нас на бачкане има такива), ама искам да го видя тоя гюм надут на 3 бара ....., да няма "прасета в космоса"...!? (-;
kuger - майстор
Това е от книжката към пръскачката ми. Разминава се със самата пръскачка, моята няма ръчно помпане.
Помпата е като тази от втората снимка, само скобите на щуцерите са метални и доста солидни.
Прикачен файл:
IMG_20200502_203041 (816 x 612).jpg
IMG_20200502_203041 (816 x 612).jpg (72.36 KиБ) Видяна 2322 пъти
Прикачен файл:
da61255bc53c9d2c4c00528552aa3061.jpg
da61255bc53c9d2c4c00528552aa3061.jpg (37.01 KиБ) Видяна 2322 пъти
Има потенциометър за регулиране, много е удобно. При подходящо регулиране при отпускане на ръкохватката помпата спира сама. Отделно има и ключ за пълна мощност и индикатор за заряда на батерията.
kuger - майстор
съб май 02, 2020 8:23 pmDjack написа:
Има мембранни помпи, които вдигат над 30 бара (поне при нас на бачкане има такива), ама искам да го видя тоя гюм надут на 3 бара ....., да няма "прасета в космоса"...!? (-;
Изхода на помпата отива директно към маркуча, в обема на "гюма" няма налягане.
ydraganov - напреднал
Написах нещо доста нелогично. От двете снимки разбирам, че има помпи и помпи. Откъде да си набавя такава с подходящ дебит и налягане и да подобря старата машина? Акумутори, в работата използваме 7 Аh Pb.
Последна промяна от ydraganov на съб май 02, 2020 9:41 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
Когато е включена от ключа работи нонстоп.
В предишния пост забравих да спомена, че потенциометъра и той е с ключ.
ydraganov - напреднал
съб май 02, 2020 9:35 pmkuger написа:
Когато е включена от ключа работи нонстоп.
В предишния пост забравих да спомена, че потенциометъра и той е с ключ.
Добро утро! Хубаво​ обсъждане става. На мен, а предполагам и на други би помогнало в избора.
От показаните помпи, коя са използвали в твоята машина. Ако е втората, е вероятно доста по мощна от багирата и немската китайка. Съдя по описанието, което са направили. Чудя се, как не постига налягане, което да позволи далечна стрелба. При мен с навиване на дюзата, търся компромис между далекобойност и размера на капчиците. Решаваща обаче е интензивността на помпане, трябва да е изключителна за да кача на черешите, за радост са само две.
Дай нещо и за машината, пробвах Oystet, Oyster, не става, откъде си я взел?
kuger - майстор
нед май 03, 2020 9:23 amydraganov написа:
...........
Дай нещо и за машината, пробвах Oystet, Oyster, не става, откъде си я взел?
Машинката е възможно най-откровена китайка. Акумулатора и е 7 Ah/12V. Помпата, предполагам е малката, защото цялото лято пръсках без зареждане.
Купена е от Хоум......с от промоция миналата пролет за "страшната" цена от 64 лв.
Каква е точно помпата мога да кажа когато сваля дъното на пръскачката и снимам.
На книжката пише GARDEN STAR и някакъв № OLD - 16L-01
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: