Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Аз успях да мина двата двора с гарденията. Към 12 годишна. Пробвах и новата и косачка. Доста е тегаво.
Иначе фрезовам на 2 Ра с газ почти до край.
За оранжерията щях да вземам на батерии но за сега се отказах.
Гарденията, като я забия почти до калниците няма 30см дълбочина. С такава малка, как се правят 20 не знам.
И от два три дена имам цъфнала цяла китка ръгби.
miroki - майстор
Ето и него:

Прикачен файл

IMG_20250420_204047.jpg
hidrazin - майстор
нед апр 20, 2025 8:38 pmmiroki написа:
Гарденията, като я забия почти до калниците няма 30см дълбочина. С такава малка, как се правят 20 не знам.
Ми как? На сън бре? :-D
Иначе да, в пясъка на някой плаж може и да докара към 15 санта... :cool:
:partyman:
kr1100 - майстор
нед апр 20, 2025 9:42 amSvetoslavoff1 написа:
.....Имах стабилна мотофреза, от карловските с дв-л бригс и стратън, но нещо не ми се вързваше напоследък с ЕГН-то и я разкарах.
И моята е такава Болгар МБ5 1992 г набор всичко с противокуршумна ламарина и тежка, но много презапасена и здрава. Консуматив са ремъците със стареенето. От много работа работните фрези с правоъгълен край са вече като сърпове.
kr1100 - майстор
нед апр 20, 2025 8:38 pmmiroki написа:
....С такава малка, как се правят 20 не знам.
:-D С технология бре. Изпробвана от години с Болгар а МБ5.
Понеже ела е лакичка накланяш на една страна и драска само с половината лопатки фрези и се забива..Напред на необработена почва подскача, но дърпаш назад наколонена и стават чудесата - назад дълбае яко.
Djack - специалист
пон апр 14, 2025 9:44 amDjack написа:
пон апр 14, 2025 8:52 amSvetoslavoff1 написа:
..........
Обаче райската ябълка е изцяло като попарена, няма едно живо листенце. Дали ще се съвземе...? Клъцнах с ножицата няколко клонки, не са изсъхнали и имат зеленина вътре. Такова чудо с нея досега не ми се беше случвало.
Че не е ли рано за райската ябълка? Моите нямат още омут да се разпъпват, камо ли да имат листенца.
Оказа се, че моите райски ябълки са заминали! И двете са изсъхнали, еластични, но изсъхнали! Отказвам се вече! 15 години се мъча да ги захвана. До сега гора щях да засадя...!
Svetoslavoff1 - майстор
Поизчакай, по Гергьовден стават чудеса! :)
Онзи ден жената видяла, че нашата май се кани да живне, имало нови малки листенца тук-там.
И при нас трудно се хвана, едва на третия път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Най-забавното нещо, което съм си купила от Лидл

Прикачен файл

мм.jpg
gogo7777 - майстор
Измерва в милимунди :-D
Какво е това дето измерва в Нюню (nano)?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: