Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack - специалист
пон май 19, 2025 7:49 amkr1100 написа:
нед май 18, 2025 9:10 pmDjack написа:
.... Купих някакъв компост за разсади, голяма греда!
....Само с тревата ми се получават нещата, когато и да отида на ранчото, все е до коленете! :lol: :-D :partyman:
Използвай торф за разсада/ има бали 240 л финна .На опаковката има надписи за какво и разсад.
Тия компости и пръст с перлит ги избягвай/.

За тревата бръсни до пръст. Е отива повече корда, ама 100м квадрат 3 мм е 18 лв. Аз съм сложил и алуминиева глава и не ми дреме,че на щатната ще и се изтрие и пробие тампона.
:partyman:

Офф първите ми домати разсад -директно в каофички и ги насях в земята около 8. 02 в оранжерията,
но не ги закрих с найлон при студа минус 8 гр навън / домързя ме/ и се споминаха.
Някаква смес беше, торф, компост и пръст. По принцип избягвам да е много торфена, че все не мога да нацеля влагата, или преполивам или ми съхне много бързо.

Поляната ми е половин декар и нея я кося с четиритактовата количка, че с тримера не мога да я изравня добре. Уж гледам да е ниско, ама бързо расте пущината.
Svetoslavoff1 написа:
Джак, посъвзе ли се райската ябълка? Моята живна и полека-лека навсякъде почнаха да избиват листенца. Смокините все още се чудят, но имат пъпки и едната дето е по на завет почна и да се разлиства.
Повечето домат го засях навън още края на април и е много добре, ранния се кани да цъфти.
От костилковите май само от вишнапа ще понаберем, че той цъфна по-късно.
И мойте краставички от семе хич ги няма, та срам не срам купихме няколко корена разсад.
За първи път от толкова години се наложи да пръскам с инсектицид граха, цели гроздове въшка по цветните пъпки.
Райските ябълки ги отписах, изсъхнали са! Поливам ги покрай другите дръвчета, не съм ги извадил още, ама и не тая надежди. Отказвам се официално да се мъча вече с тях! :partyman:
kr1100 - майстор
пон май 19, 2025 4:43 pmDjack написа:
...Райските ябълки ги отписах, изсъхнали са! Поливам ги покрай другите дръвчета, не съм ги извадил още, ама и не тая надежди.
И при мен бавно се развиват и една голяма от около 1987/8 г / беше 6м висока и я окастрих/ и една малка на 4 години .Бавно избиват леторасли.
Отново се очаква сахарски прах в края на седмицата, придружено с понижение на температурите и превалявания.
Тоя кален дъжд безопасен ли е?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
якото ръгби

Прикачен файл

22 май 2025.jpg
vlax - майстор
Ръгбито е Яко.
Кака това твоето ръгби ли е?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед май 25, 2025 2:39 pmvlax написа:
Ръгбито е Яко.
Кака това твоето ръгби ли е?
Иии, хвана ме :-) На съседа, 'се едно е моето.
vlax - майстор
Кажи на съседа си,че доматите се колтучат. :)
И много ми синеят листата на заден план,ама може аз да съм Далтонист.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед май 25, 2025 3:10 pmvlax написа:
Кажи на съседа си,че доматите се колтучат. :)
И много ми синеят листата на заден план,ама може аз да съм Далтонист.
:-) Като направих снимката откъснах няколко колтука и му ги посадих, сега очаквам след дъжда и да са се хванали... Аз тази година в единственото слунчево петно на моята градинка посадих пасифлори

п.с. Впрочем, моите неоколтучени колтуци, на ръгбито, миналата година ми дадоха домати колкото и основното растение. като дърво бе станало и си раждаше. Абе як сорт е
Последна промяна от n_a на нед май 25, 2025 3:59 pm, променено общо 1 път.
vlax - майстор
Какво стана с онова лозе,ходиш ли или го заряза?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед май 25, 2025 3:34 pmvlax написа:
Какво стана с онова лозе,ходиш ли или го заряза?

Нивата я зарязах. То отдавна не е лозе. Е, наминах миналата година, запознах се с нови съседи... Старите ме мислят за умряла от ковид..

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: