нед апр 25, 2021 10:43 pmdigitalpr написа: Всъщност сега, като изгледах видеото се сетих че вече съм сменял на сегашния си тример. Лесно е наистина. А как стои въпроса със сервиза на Daewoo? Предполагам има части и адекватна поддръжка.Не знам как стоят нещата с качеството на сервизното им обслужване. Иначе части има, както по-горе споменах всички изброени тримери са на една база и много части между тях са взаимнозаменяеми. С други думи, един райдерски ремонтен комплект на двигателя (цилиндър, бутало и др.) може да се ползва и за део, и за МТД, и за конкретно този модел на Олео-Мак. Даже на 43 кубиково китайче, може да се сложи 52 кубиков ремонтен комплект и ще работи. Не е желателно само по една причина, ще се увеличат вибрациите, защото коляновия вал е балансиран за работа с масата на 43 кубиковото бутало и поставяйки 52 кубиков комплект ще има лек дисбаланс. Редукторите също са им еднакви, най-често са 2 вида със 7 и 9 шлици, съединителите са им еднакви и взаимнозаменяеми, стартерите са взаимнозаменяеми, картерите са им едни и същи с леки изменения, като примерно допълнителни отливки за друг тип резервоар има при някои.
Та мисълта ми е, че дори Део да нямаха и 1 сервизен център в България, от други китайски коси ще се намерят подходящи части. Бобините също са им напълно идентични, маховиците . . . за този тип китайски мотокоси части се намерят лесно и евтино. Последна грижа ще са ви частите. Имайте предвид, че въпреки корейското наименование, косата си е класическа китайка, това не значи, че е лоша, а просто че няма общо с Корея. Део също така силно завишават характеристиките, не се подвеждайте по тях. Едни и същи китайски коси с напълно идентични двигатели (примерно 52 куб.), но от различни ребрандиращи фирми може да са писани от 1,4kw, някой се изхвърлят даже да ги пишат 6kw . . . Део не правят изключение с тези измислени 2,2kw.
Повечето 52 кубикови китайци са с приблизително еднаква мощност, когато се ползват при еднакви настройки на карбуратора и с едно и също гориво. Тук говоря за читавите брандове, а не за бракувани боклуци от алиекспрес, дето даже нямат покритие (Хром/Никасил) по цилиндрите и са буквално еднодневки. На кубатурата обръщайте внимание, а не на цифричките, защото като гледам всеки си ги пише, както му е удобно.
Ако влезете в сайта на някой завод производител, там цифрите ще са по-близо до реалността и са далеч от 2,2kw.