• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
Днес направих голяма беля-загубих болта който държи предпазителя,а този болт влиза във пръта и сега системата е един вид отворена.Не прецених навреме и косих без предпазител-работеше нормално.такъв болт от къде може да се намери
Soviet_Soldier - специалист
съб апр 24, 2021 6:01 pmЦветомир Димитров написа:
Днес направих голяма беля-загубих болта който държи предпазителя,а този болт влиза във пръта и сега системата е един вид отворена.Не прецених навреме и косих без предпазител-работеше нормално.такъв болт от къде може да се намери
В този сайт може да потърсиш или направо да им се обадиш, да обясниш какво търсиш и да ти го пратят, ако имат наличен дадения артикул:
https://tashev-galving.com/cat/201212/r ... -mcculloch
Цветомир Димитров - специалист
съб апр 24, 2021 6:17 pmSoviet_Soldier написа:
съб апр 24, 2021 6:01 pmЦветомир Димитров написа:
В този сайт може да потърсиш или направо да им се обадиш, да обясниш какво търсиш и да ти го пратят, ако имат наличен дадения артикул:
https://tashev-galving.com/cat/201212/r ... -mcculloch
не мисля че нещо се е прецакало работеше нормално,даже е много по лека без предпазител
съб апр 24, 2021 6:20 pmЦветомир Димитров написа:

не мисля че нещо се е прецакало работеше нормално,даже е много по лека без предпазител
Ако работиш без предпазител на мотокосата, обезателно защитен шлем на главата. Иначе и без него може да работи с ножове, но с корда няма как да се поддържа оптималната дължина и двата края равни, което създава вибрации и възпрепятства оптималната работа, ако нишките са отпуснати повече от нужното. Все пак на този предпазител стои нож, който подрязва и изравнява до определено ниво кордата.
digitalpr - специалист
Коя моторна коса са избера? Кося 1.5 декара, 1 път месечно. Косата като я пусна 3-4 часа работи нон-стоп. Спирам я само за бензин.

RAIDER RD-GBC20
MTD SMART BC52
Daewoo DBC520
Oleo-Mac BCH 400T

Благодаря!
imegogo - специалист
олео мака според мен
нед апр 25, 2021 5:09 pmdigitalpr написа:
Коя моторна коса са избера? Кося 1.5 декара, 1 път месечно. Косата като я пусна 3-4 часа работи нон-стоп. Спирам я само за бензин.

RAIDER RD-GBC20
MTD SMART BC52
Daewoo DBC520
Oleo-Mac BCH 400T

Благодаря!
И 4-те са една и съща конструкция, само с различни пластмаски и правени в различни китайски заводи. Аз лично бих Ви препоръчал 43 кубиковите версии пред 52, защото цилиндрите се правят от една и съща заготовка, просто при 52 кубиковата версия се разточват повече, стените са им по-тънки и ресурсът по-нисък.

Аз лично ползвам RAIDER RD-GBC10 и съм доволен. 43 кубиков е, разглобяем, което е плюс при съхранение или ако се наложи превоз на друго място. Като минус мога да кажа, че резервоара не е добре защитен и до филтъра се стига по неудобен начин развивайки шестограм, който не се и крепи към капака и едва не го изгубих. Снадката е масивна и без луфтове, валовете и редуктора са заводски обилно гресирани. За жалост в комплекта както 10-ката така и 20-ката идват само със презрамка, а не с пълноценен самар. Не е голям проблем, самар винаги може да се докупи. От райдерските модел RAIDER RD-GBC24 ми се вижда по-удачен избор от 20-ката.

MTD SMART BC52 - Снадката е евтино парче ламарина, кекава е, бързо се разбива и се получава луфт. Комплектацията ми се вижда добра, малко по-читава шпула, самар и май 2 диска 3т и 40т има в комплекта, доколкото виждам. Аз лично заради слабата снадка не бих го разглеждал този модел.

Daewoo DBC520 - Мой близък приятел пчелар ползва вече няколко години точно този модел, с него изчисти парцел дето е бил лозе, разни корени от лози с диск 40т мъчи и косата не е мръднала. Комплектацията е добра, идва със самар тип раница и май защитни очила даже. Сменял е по нея само шпулака, която му се пръсна почти веднага, и маркучетата за бензина, които също още на първия сезон се скъсаха. Друг минус е, че не се разглобява и му е некомфортно да си я транспортира из имотите с колата му.

Oleo-Mac BCH 400T - Добра комплектация, пълноценен самар, качествена шпула, красиви пластмаси, като цяло качеството на материалите би трябвало да е една идея по-виско от тези при гореспоменатите. За жалост, като гледам не се разглобява и цената е доста висока, на фона на останалите.

Относно маслата, за райдера и деото им препоръчват 25:1, обаче и двете ги ползваме с 50:1 пропорцията, която е препоръчана на маслата и нямаме проблеми. Аз ползвам щилската синтетика в райдера, а моят познат минералка пак щилска в деото.
Само в началото някои производители препоръчват първите няколко литра гориво да са с малко по-богата на масло горивна смес. Аз лично първия сезон карах на смес 40:1.

Това е в общи линии. Желая Ви успех и късмет с новата придобивка!
digitalpr - специалист
Много благодаря за отделеното време и изчерпателния отговор! Мисля че клоня към Daewoo-то. На няколко места прочетох че маркучетата са проблем. Мога ли да си купя от някъде качествени и да ги сменя сам ако се скъсат, или е нещо за сервиз?
нед апр 25, 2021 8:33 pmdigitalpr написа:
Много благодаря за отделеното време и изчерпателния отговор! Мисля че клоня към Daewoo-то. На няколко места прочетох че маркучетата са проблем. Мога ли да си купя от някъде качествени и да ги сменя сам ако се скъсат, или е нещо за сервиз?
Маркучетата се сменят за 2 минути, изобщо не е проблем и не са скъпи. Разбира се, че може да се потърси и някаква маркова алтернатива от дилърските центрове на Stihl, Husqvarna, Oleo-Mack и др.

Ето такива комплекти се продават, заедно с бензинов филтър, гумено уплътнение на резервоара и клапан за въздух:
Изображение

Със 3 маркучета е при Деото, а при райдер са само 2, защото при тях въпросният клапан е вграден в капачката на резервоара.
Изображение
Това е единствената дребна особеност, на която е хубаво да се обърне внимание.

Ето как се сменят, бързо и лесно:
digitalpr - специалист
Всъщност сега, като изгледах видеото се сетих че вече съм сменял на сегашния си тример. Лесно е наистина. А как стои въпроса със сервиза на Daewoo? Предполагам има части и адекватна поддръжка.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: