• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nikolson - майстор
Имам такава. Купих я по препоръка. Даже две, за мене и приятел. Наложи се да сменя шплента на манивелата, защото беше с някакво чопче като скъсен пирон, което падаше при движение. И трите машини работят вече три сезона. Медната я забравих.
stiv1961 - майстор
И моята е същата, на същата цена я купих преди две години от Практис. Медната май ще заминава към вторични :)
teon - специалист
...разглеждал съм и др. модели,лостовата им с-ма наистина е паянтова и ще има тунинг...не ми харесва и този токмак(дюзата) на края на пръчката,че ще закача по телове и клонаци като пръскаш лозе, но и това се оправя...вече не знам по помпата ако има нещо нередно?...моето лозенце е малко 800кв.(колкото да се отъркаля вътре едно магаре и опашката му да остане отвън) :-D ...до сега карах с медната като бях и сложил дюза от Матаби...пръскаше много 'ситно' и икономично,но поради нуждата от по-голямо налягане често сменях мембрани(то и сегашните мембрани не са като едновремешните де)...абе де не съм ги дал 17лв :?
nikolson - майстор
Бая магаре... :-D Аз пръскам асма трийсетина квадрата и 18 овошки. Евентуално малко зарзават. Втори двор пак толкова асма и зарзават без овошките. Но пък човекът, който ми я препоръча е профи, има моторна, но има и тази.
teon - специалист
...днеска я взех пръскачката, вече чакам есента да бера(ако не грозде то ядове с нея) :lol:...
iivanov - майстор
Няма са плашиш! Ей сега , кат земеш една готина дюза , кат смениш и помпата , ш'ти излезе , кат матаби. :-D
teon - специалист
...адее :? ...дюзата ще я дюздисам :) - имам нова от Матаби , ма к'ат гледам помпата може и да си прав :x...
iivanov - майстор
Те тез май подлежат на ъпгрейТ с качествени части , тъй че няма да отиде 'ептен зян.
kr1100 - майстор
teon написа:
...днеска я взех пръскачката, вече чакам есента да бера(ако не грозде то ядове с нея) :lol:...
Запаси се с чорапогащници !!! Цеди всичко с тях и няма да има проблеми. Това е най-евтиния вариант на сито. Има вариант с нметални сита , но .. пари.
препаратите дори с дълго бъркане не се разтварят на 100 %. В дръжката където влиза маркуча има цедка.Срещал съм различни варианти. При едните е метална кръгла ситна мрежичка / много бързо се задръства при непрецеден р-р и спада налягане , иска се много помпене /. При др. вариант е пластмасов ф-р I__I . Вертикалните играят роля на филтър.
teon - специалист
Прикачен файл:
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (111.58 KиБ) Видяна 1983 пъти
Прикачен файл:
Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (75.71 KиБ) Видяна 1983 пъти
...тия дни 'прогоних' пръскачката...направих и една бронзова втулка на лостовата система,че китаеца сложил шийка 8мм във втулка 11мм и много хлопаше...оригиналната дюза е двойна- харчи много разтвор и иска повече помпене, затова и сложих дюза от Матаби...налях и вода за проба,ако има нейде теч да я папурясвам о'време :lol: ...добре се представи на пробата с вода-пръска добре,държи налягане,не иска много помпене...с две думи- от теста съм доволен,вече в реални условия ще видим...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Гръбна пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: