Какви палми по-точно ?
Аз имам фурми например , израснали от костилка на тия дето ги продават в магазините. Лятото я боднах мисля .
Та палми е доста общо , ако можеш да бъдеш по-конкретен за "модела":)
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4
- специалист
104 мнения в "Отглеждане на палми"
Sk4
- специалист
e aз имам няколко такива, 2 вида са според мен (едните са делящи се, цепят им се листята) но нищо повече не знам, а чесно казано не съм и търсил, какви видове са тези ?
моите първите са на по 10-12 години но не са мръднали бавно май растят, не знам какви грижи се полагат, но ми е интересно и мисля да се разровя и да си купя/насадя още, след като обменим инфо и се информирам по-добре...
иначе имам и по млади на по няколко месеца... преди време мой познат беше ходил до София в някакъв университет и беше снимал разни палми, доста грамадни на по 30 годинки/ако не греша на бананови ми заприличаха... и това ме запали още повече
така че кой каквото знае нека да каже ще е добре ако помогнете с нешо (:
моите първите са на по 10-12 години но не са мръднали бавно май растят, не знам какви грижи се полагат, но ми е интересно и мисля да се разровя и да си купя/насадя още, след като обменим инфо и се информирам по-добре...
иначе имам и по млади на по няколко месеца... преди време мой познат беше ходил до София в някакъв университет и беше снимал разни палми, доста грамадни на по 30 годинки/ако не греша на бананови ми заприличаха... и това ме запали още повече
така че кой каквото знае нека да каже ще е добре ако помогнете с нешо (:
null
- специалист
В къщи има две-три палми.
Тайната е, че през лятото ги изкарвам на двора. На слънце. И по една кофа вода на ден. Плудяват.
Сега зимата сме ги прибрали на топло. Но пак са на светло. Парното в къщи се пали два пъти на ден и е доста топло. И като решихме да махаме на малкия памперса и пералнята всеки ден пере. И разни гащички се сушат на радиатора. Малиии какво стана с палмите.
Не знам на пролет как ще ги изнасям ...
Иначе не им знам "породите" на палмите. Доколкото си спомням са от костилка. Но са на повече от 10 години.
Тайната е, че през лятото ги изкарвам на двора. На слънце. И по една кофа вода на ден. Плудяват.
Сега зимата сме ги прибрали на топло. Но пак са на светло. Парното в къщи се пали два пъти на ден и е доста топло. И като решихме да махаме на малкия памперса и пералнята всеки ден пере. И разни гащички се сушат на радиатора. Малиии какво стана с палмите.
Не знам на пролет как ще ги изнасям ...
Иначе не им знам "породите" на палмите. Доколкото си спомням са от костилка. Но са на повече от 10 години.
diaflin
- специалист
Моята палма е от този вид , с цепещите се листа , за който споменаваш. НА около година е и имам същите впечатления като @null - влаголюбиви и светлолюбиви разтения са. През зимата поливам по-слабичко обаче - веднъж на седмица- две.
Ето тук има доста теми , които обсъждат отглеждането на палми , Мисля че ще са ти полезни.
Ето тук има доста теми , които обсъждат отглеждането на палми , Мисля че ще са ти полезни.
Sk4
- специалист
kакво би ми препоръчал, понеже имам малки палмички... как да ги гледам занапред, какво да добавям в почвата, да я подменям ли и с каква,как да ги поливам, кде да ги държа сега съм ги сложил близо до прозореца доста високо стоят... и искам да избегна покафеняването на връхчетата им, понеже старите палми имат подобни заболявания ,на поне 1,2 от листята
Илиян Илиев™
- майстор
Аз имам в двора една палма, но тя е някакъв декоративен вид и не расте много. На мен лично ми харесват тези дето стават големи.
На тази в двора не и знам името, но ако искаш мога да я снимам и да пусна снимката пък ти да си потърсиш инфо. Не е претенциозна. Като излезнат новите листа се подрязват тези от най-долния ред. Лятото я поливам сутрин и вечер, но дори и да остане без вода няколко дни и няма нищо, но все пак си е големшка. Есен, зима и пролет изобщо не се занимавам. Има си дъждове за тая работа.
На тази в двора не и знам името, но ако искаш мога да я снимам и да пусна снимката пък ти да си потърсиш инфо. Не е претенциозна. Като излезнат новите листа се подрязват тези от най-долния ред. Лятото я поливам сутрин и вечер, но дори и да остане без вода няколко дни и няма нищо, но все пак си е големшка. Есен, зима и пролет изобщо не се занимавам. Има си дъждове за тая работа.
Тема "Отглеждане на палми" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература