• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4 - специалист
Има ли хора тук, които отглеждат палми ?
diaflin - специалист
Какви палми по-точно ?

Аз имам фурми например , израснали от костилка на тия дето ги продават в магазините. Лятото я боднах мисля .
Та палми е доста общо , ако можеш да бъдеш по-конкретен за "модела":)
Sk4 - специалист
e aз имам няколко такива, 2 вида са според мен (едните са делящи се, цепят им се листята) но нищо повече не знам, а чесно казано не съм и търсил, какви видове са тези ?

моите първите са на по 10-12 години но не са мръднали бавно май растят, не знам какви грижи се полагат, но ми е интересно и мисля да се разровя и да си купя/насадя още, след като обменим инфо и се информирам по-добре...

иначе имам и по млади на по няколко месеца... преди време мой познат беше ходил до София в някакъв университет и беше снимал разни палми, доста грамадни на по 30 годинки/ако не греша на бананови ми заприличаха... и това ме запали още повече


така че кой каквото знае нека да каже ще е добре ако помогнете с нешо (:
null - специалист
В къщи има две-три палми.
Тайната е, че през лятото ги изкарвам на двора. На слънце. И по една кофа вода на ден. Плудяват.
Сега зимата сме ги прибрали на топло. Но пак са на светло. Парното в къщи се пали два пъти на ден и е доста топло. И като решихме да махаме на малкия памперса и пералнята всеки ден пере. И разни гащички се сушат на радиатора. Малиии какво стана с палмите.
Не знам на пролет как ще ги изнасям ... :)
Иначе не им знам "породите" на палмите. Доколкото си спомням са от костилка. Но са на повече от 10 години.
diaflin - специалист
Моята палма е от този вид , с цепещите се листа , за който споменаваш. НА около година е и имам същите впечатления като @null - влаголюбиви и светлолюбиви разтения са. През зимата поливам по-слабичко обаче - веднъж на седмица- две.

Ето тук има доста теми , които обсъждат отглеждането на палми , Мисля че ще са ти полезни.
Стефан - майстор
В един от нашите офиси има ето такава палма. Тя дори ражда банани. Не изисква особени грижи, доколкото съм запознат.

Прикачен файл

P1010032.JPG
P1010032.JPG (49.56 KиБ) Видяна 30129 пъти
evdoki - специалист
за палмите които се "цепят" си има име-Вашингтон, останалите които се размножават чрез фурми, наименованието е финикова. аз също отглеждам и от двата вида. ако имаш конкретен въпрос може да питаш.
Sk4 - специалист
kакво би ми препоръчал, понеже имам малки палмички... как да ги гледам занапред, какво да добавям в почвата, да я подменям ли и с каква,как да ги поливам, кде да ги държа сега съм ги сложил близо до прозореца доста високо стоят... и искам да избегна покафеняването на връхчетата им, понеже старите палми имат подобни заболявания ,на поне 1,2 от листята
Илиян Илиев™ - майстор
Аз имам в двора една палма, но тя е някакъв декоративен вид и не расте много. На мен лично ми харесват тези дето стават големи.

На тази в двора не и знам името, но ако искаш мога да я снимам и да пусна снимката пък ти да си потърсиш инфо. Не е претенциозна. Като излезнат новите листа се подрязват тези от най-долния ред. Лятото я поливам сутрин и вечер, но дори и да остане без вода няколко дни и няма нищо, но все пак си е големшка. Есен, зима и пролет изобщо не се занимавам. Има си дъждове за тая работа.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 10

Тема "Отглеждане на палми" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: