• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Някой зна е ли от къде мога да купя семена и как се сее ,имам пчелин с около 20 декара земя искам да го засея доста ценен мед се добива от него.
torbalan - Дървен философ
не съм чул някой да го култивира тоя плевел :)
batman - специалист
Има. има! Използва се във фармацевтиката. Чичо ми и баща ми сееха на времето цели ниви с него. После нещо стана с цената и ентусиазмът замря.
boltik - специалист
До колкото знам за подсилване на импотентноста,но какво стана,че изчезна не разбрах.Той не беше наш местен а внос.За да дава целогодишно добра реколта,ще трябва да се грижиш за него,като торене и поливане.Не си мисли,че като го боцнеш и започваш да доиш.Впрез пролета и началото на лятото,докато падат дъждове ще цтфти и след това ще започне да съхне.До колкото съм виждал достига до 2-2.5м. височина.Ако на 2м. един корен пусне 200 цвята,то на 1м. ще са 100.Сам си направи сметката.До колкото знам в Германия най скъпия мед е мановият,а този от бодила не остъпва по-гъстота.И памука дава гъст мед.
hygro - майстор
Маслото от магарешки бодил се използва като салатна подправка.
boltik - специалист
За нашнският ли говориш или за вносния?
crez - майстор
В "Требестана" слагат концентриран извек от него, вдига самолета :lol: Това с пчелите май няма да се получи, нивата с бодила трябва да е поне на 100-200м далеч от пчелина. Пчелата така е устроена, че при излитане от кошера до първите 100-тина метра зацепва втория чифт крилца и след това стабилизира полета. Чак след това започва да търси паша. Ако нивата е до пчелина, твоите пчели няма да пасат от него, но съседските твърдо.
domashen___maistor - напреднал
виждал съм го по разни ниви , но не съм се замислял как се сее и ще ми е интересно да науча. Това което знам е че привлича пчелите също че се използва за лечение на язва и рак ...
boltik - специалист
Аз като „Бивш кандидат пчелар :-D ,,Знам,че ако има слънчовка на 500м и липа или ливада на 2км пчелата отива на по-далечната и по-леката паша и избягва тежката,като слънчогледа.Само силните кошери посягат на тежка паша.За да имаш силни кошери трябва да си зделил по-една рамка мед и прашец за всеки кошер и прес март април да захраниш.Майката да започне усилено да снася.При мен не поръгна пчеларството.Имашх на 1 км.акация в грацката градина и на 2-3 км акация по арбанашкото плато.2-2,5 месеца паша и после глад.
И при мен е планина н ще се пробвам пък каквото стане , този магарешки бодил трябва ли да се оре преди да се засее ,защото го има в цяла България ако трябва сега и да го копам нема да стане :mrgreen: Използва СЕ ЗА МНОГО НЕЩА МЕДЪТ черен дроб, рак ,потентност чичко Гугъл знае ,това е че го няма чист винаги е примесен с нещо
оценява се по това колко процента е съдържанието на магарешки бодил в него гледам да увелича процента .
  • 1
  • 2

Тема "магарешки бодил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: