Здравейте, покрай занимавката ми с поливки бях помолен да асистирам в изграждането на поливна система за нуждите на един манастир. (всичко е безвъзмездно, разбира се).
Идеята - да се помпи вода от близка рекичка (не е от най-чистите принципно...), да се прескочи дигата не реката и да се пусне от другата страна на дигата, където попчетата са си писадили краставички, доматки и т.н.
1. От най-ниското в летния сезон ниво на реката до върха на дигата в най-лошия случай са 5 метра. ОК - значи ми трябва помпа, която да хвърля повече от 5, а те масово следващите са на по 8, според моето проучване.
2. Трябва ми дренажна помпа, за да няма проблеми с разни твърди частици - ОК и това го разбрах.
3. Трябва да осигуря за помпата работно положение поне 50-тина санта от дъното за да не смуче тиня и т.н. боклуци - ОК
4. Няма да се напоява капково, ще си пускат по вадичките (не питайте защо, не се преборих или не искаха да ме чуят, както и да е) => не ме бърка дебита особено много, както и не ме бърка дали прави налягане - куул, още една точка за дренажна помпа
5. Ще се опитам да осигуря позиция на помпичката така, че да бъде защитена (тя, както и излизащите кабел и маркуч) от големи плаващи предмети
Пропускам ли фактор, който е важен в случая?
Към какво съм се насочил. Обиколих Практикер, Бриколаж и БауМакс и в общи линии направо съм се хвърлил върху една Maxima 250 SX ...
Предлагам да изредя параметрите на подбраните от мен помпи, а тези от вас които са имали вземане-даване с някоя от тях да споделят отзиви (ако желаете, разбира се)
Maxima 250 SX
Цена: промоционална 99.99лв
Параметри:

● Захр: 230 V ~ 50 Hz
● Мощност: 600 W
● Макс. дебит.: 14,500 l/h
● Макс. стълб (напор): 8 m
● Макс. дълбочина на потапяне: 5 m
● Макс. температура на водата: 35 °C
● Макс. големина на частиците: Ø 25 mm
CSP900Dinox-3A Мисля че и тя е на T.I.P
Параметри:

● Мощност: 900 W
● Макс. дебит.: 14,000 l/h
● Макс. стълб (напор): 8.5 m
● Макс. дълбочина на потапяне: 7 m
● Макс. големина на частиците: Ø 35 mm
TSX 11000 MeroxGarden
Параметри:

● Мощност: 500 W
● Макс. дебит.: 10,500 l/h
● Макс. стълб (напор): 7.0 m
Einhell SMP450
Цена: промоционална 79.99лв
Параметри:

● Макс. дебит.: 9,000 l/h
Gardena 6000SP
Цена: промоционална 89.99лв
Параметри:

● Мощност: 220 W
● Макс. дебит.: 6,000 l/h
● Макс. стълб (напор): 5 m
● Макс. дълбочина на потапяне: 8 m
Или да се хвърля направо на сигурно от официалния дистрибутор на Einhell с някоя от тези двете: цък или цък (почти еднакви са).
Предварително благодаря на всички дали мненията и съветите си.
Идеята - да се помпи вода от близка рекичка (не е от най-чистите принципно...), да се прескочи дигата не реката и да се пусне от другата страна на дигата, където попчетата са си писадили краставички, доматки и т.н.
1. От най-ниското в летния сезон ниво на реката до върха на дигата в най-лошия случай са 5 метра. ОК - значи ми трябва помпа, която да хвърля повече от 5, а те масово следващите са на по 8, според моето проучване.
2. Трябва ми дренажна помпа, за да няма проблеми с разни твърди частици - ОК и това го разбрах.
3. Трябва да осигуря за помпата работно положение поне 50-тина санта от дъното за да не смуче тиня и т.н. боклуци - ОК
4. Няма да се напоява капково, ще си пускат по вадичките (не питайте защо, не се преборих или не искаха да ме чуят, както и да е) => не ме бърка дебита особено много, както и не ме бърка дали прави налягане - куул, още една точка за дренажна помпа
5. Ще се опитам да осигуря позиция на помпичката така, че да бъде защитена (тя, както и излизащите кабел и маркуч) от големи плаващи предмети
Пропускам ли фактор, който е важен в случая?
Към какво съм се насочил. Обиколих Практикер, Бриколаж и БауМакс и в общи линии направо съм се хвърлил върху една Maxima 250 SX ...
Предлагам да изредя параметрите на подбраните от мен помпи, а тези от вас които са имали вземане-даване с някоя от тях да споделят отзиви (ако желаете, разбира се)
Maxima 250 SX
Параметри:

● Мощност: 600 W
● Макс. дебит.: 14,500 l/h
● Макс. стълб (напор): 8 m
CSP900Dinox-3A Мисля че и тя е на T.I.P
Параметри:

● Мощност: 900 W
● Макс. дебит.: 14,000 l/h
● Макс. стълб (напор): 8.5 m
● Макс. дълбочина на потапяне: 7 m
● Макс. големина на частиците: Ø 35 mm
TSX 11000 MeroxGarden
Параметри:

● Макс. дебит.: 10,500 l/h
Einhell SMP450
Цена: промоционална 79.99лв
Параметри:

● Макс. дебит.: 9,000 l/h
Gardena 6000SP
Цена: промоционална 89.99лв
Параметри:

● Мощност: 220 W
● Макс. дебит.: 6,000 l/h
● Макс. стълб (напор): 5 m
● Макс. дълбочина на потапяне: 8 m
Или да се хвърля направо на сигурно от официалния дистрибутор на Einhell с някоя от тези двете: цък или цък (почти еднакви са).
Предварително благодаря на всички дали мненията и съветите си.