Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
:lol: :lol: Света ще се свърши,глупаците - не!!
hidrazin - майстор
Така е. За справка погледни в огледалото... :rock:
:partyman:
kr1100 - майстор
съб юли 06, 2024 5:41 pmMooni написа:
... Да, знам , че е по линия на имота, но става въпрос за ограда, която ще е пред имота, по линия на пътя, който е частен и си е наша собственост.
Дръжки частен и ваша собственост щом е извън оградата на имота. Вече е влязло в кадастъра и да ти налея едно по-голяма чаша вода ?
Я си извикай геодезист да ти набие колчета, че да не събаряш после новата ограда.
kr1100 - майстор
съб юли 06, 2024 7:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Баба и Мама се с рулетката ходеха. Аз, като по калпаФ ( веднага цитирай, бай кемал!), буча на око.
Гледам да са на разстояние, че да не си кръстосват шпагите като израснат.
Разстилам геотекстила вътре , а навън зебломулча и буча в прорезите, няма мерене, ролетки :-D
Геото кара вече 8 ма година, :? да го сменям ама надали - когато не ме мързи след някои години може.
vlax - майстор
Да са оплача.От общо 60 корена домати 30 корена нямат завръз или най-много някои по 1 домат.Тая жега продължава.
Ръгбито пак спаси положението. :partyman:
Яж си ръгбито! Миналата година минах без него напълно умишлено, след като различавах консервите на вкус.
Без да им се кланям, ама изобщо, положението си е както винаги.
Има за масата, има и за мазата.
vlax - майстор
съб юли 06, 2024 10:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Яж си ръгбито!
Като няма риба и рака е риба.
Гледам и други се оплакват.Ти си щастливец. :)
съб юли 06, 2024 10:31 pmvlax написа:
Като няма риба и рака е риба.
Гледам и други се оплакват.Ти си щастливец. :)
Да, така е.
При мен никога не е било отрупано. На първа китка през корен по домат. Нагоре бива.
Вероятно бера домат понеже наблягам на повече растения, но винаги е едно и също.
miroki - майстор
съб юли 06, 2024 2:10 pmvlax написа:
съб юли 06, 2024 12:11 pmmiroki написа:
Да, малко по-гъсто са. Моите са на 70 в реда. Междуредието съм свил, да са на 50 см едно от друго. Както са шахматно. Понеже нямам ширина.

Как ще са нагъсто.От 10 години садя на 40 см.И никакъв проблем.Принуден съм от капковия маркуч,дупки през 20 см.
Естествено, че са по-на гъсто от моите. Писах, че изглеждат на гъсто, за това те питах.
За доматите има изписани много неща. Класиката е 70 между редовете 50 между доматите в ред. Като може и по-широко. Някъде 80 ги дават.
За това писах, че ми изглеждат гъстичко. Аз също намалих малко да събера повече в оранжерията, но не чак колкото теб.
..
Относно поливането, водата, която трябва да се полее е една и съща. През 10 или през 20 или 50. Бях си купил маркучи през 50 отначало. Да, ама домата иска повече и почва, корена отива и настрани.
За това и аз минах на през 10.
Естествено, като поливах с маркуча доматите бяха най-хубави. С капковото е компромис да не ме хапят комарите. И мързел. От честото поливане само болести завъждаме.
vlax - майстор
нед юли 07, 2024 5:49 pmmiroki написа:
съб юли 06, 2024 2:10 pmvlax написа:
съб юли 06, 2024 12:11 pmmiroki написа:
Да, малко по-гъсто са. Моите са на 70 в реда. Междуредието съм свил, да са на 50 см едно от друго. Както са шахматно. Понеже нямам ширина.

Как ще са нагъсто.От 10 години садя на 40 см.И никакъв проблем.Принуден съм от капковия маркуч,дупки през 20 см.
Естествено, че са по-на гъсто от моите.Писах, че изглеждат на гъсто, за това те питах.
Баш мен не си ме питал.
Пита Djack

За доматите има изписани много неща. Класиката е 70 между редовете 50 между доматите в ред. Като може и по-широко. Някъде 80 ги дават.
За това писах, че ми изглеждат гъстичко. Аз също намалих малко да събера повече в оранжерията, но не чак колкото теб.
А на Andri01 са на 30 см.
Само споделих как е при мен,без да ме питаш,40 см.
Пия си редовно гинкобилобата. :-D

..
Относно поливането, водата, която трябва да се полее е една и съща. През 10 или през 20 или 50. Бях си купил маркучи през 50 отначало. Да, ама домата иска повече и почва, корена отива и настрани.
За това и аз минах на през 10.
Естествено, като поливах с маркуча доматите бяха най-хубави. С капковото е компромис да не ме хапят комарите. И мързел. От честото поливане само болести завъждаме.

пет юли 05, 2024 10:00 ammiroki написа:
чет юли 04, 2024 10:30 pmDjack написа:
Да дам отчета с клипче от днес!

https://youtu.be/JoSOBUisrX0?si=xRS2uo6dHSPK0lzg
На какво разстояние си ги сял, че ми изглеждат гъсто. А моите ги сгъстих уж и ми изглеждат по-рядко. Виждам че са шахматно, като моите но разстоянието?
Последна промяна от vlax на нед юли 07, 2024 6:31 pm, променено общо 1 път.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: