Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Чистя най долните листа и колтуците. Които се извисят над коловете,прекършвам върховете. Копкообразователите ми са точно до корените ,поливам ги през ден. И това е от над 15г. Нямам проблем.
vlax - майстор
съб юли 06, 2024 5:21 pmAndri01 написа:
Копкообразователите ми са точно до корените ,поливам ги през ден. И това е от над 15г. Нямам проблем.

Всеки си знае своето.И аз от 10 години нямам проблем.Който иска да възприема.
:partyman:
съб юли 06, 2024 1:23 pmn_a написа:
съб юли 06, 2024 1:20 pmMooni написа:
Здравейте! Може ли някой компетентен да ме посъветва. Имаме ограда от лигуструми, решихме от външната страна пред лигуструма да копаем основи за друга ограда. Въпросът ми е възможно колко най-близо до лигиструма може да се копае за основите? Страх ме е за корените на лигуструма. Дали няма да се прекъснат при копаенето? Колко се разпростират? Някой може ли да ми удари едно рамо по темата?
И да ги прекъснете, ще се справят. Копайте си където ви трябва. Ако се поразреди, при подрязване, бучкате отрязаните клонки в земята, поливате и така...
п.с. Ограда се прави по линия на имота
Извинете, че пиша в грешната “дупка”. Успех на всички начинаещи градинари! Благодаря много на n_a за бързия отговор 😊 Да, знам , че е по линия на имота, но става въпрос за ограда, която ще е пред имота, по линия на пътя, който е частен и си е наша собственост.
hidrazin - майстор
съб юли 06, 2024 5:12 pmDjack написа:
Аз никога не се съобразявам с капкообразувателите, така или иначе става една влажна плътна "лента" под маркуча...
Абсолютно! Не е необходимо да се съобразяваш когато става въпрос за капков маркуч от масовите.
То отдолу ако не стане цяла влажна лента, нищо не си напоил.
Понеже съм ларЖ, ползвам мЪркучи дето капкообразУват през 10см.
Тия дето капкоОбразоват не са за мен.
Баба и Мама се с рулетката ходеха. Аз, като по калпаФ ( веднага цитирай, бай кемал!), буча на око.
Гледам да са на разстояние, че да не си кръстосват шпагите като израснат. Добил съм опит, дет са вика.
Помня, баба Гана една година ме сгълча дето са на рядко. От тогава, вместо 10 корена, буча 11 на реда. Не го зная колко е дълъг.
hidrazin - майстор
съб юли 06, 2024 7:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тия дето капкоОбразоват не са за мен.
То тук има един с някаква нова и страшна технология:
Копкообразователите ми са точно до корените ,поливам ги през ден.
Има някаква технология дето му образува КОПКИ точно до корените. :?
Демек ги копае ама се налага да полива онези неща дето му правят копки... :shock: :lol: :lol: :lol:
Системно лишение от гинкобилоба води до феномена Всяка копка- първа копка.
Огън, лента не остана!
hidrazin - майстор
съб юли 06, 2024 8:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
... води до феномена Всяка копка- първа копка.
Ноооо... първо трябва да си провери почвата!
Не мое се копае навсякъде... :-D
Задължително с рН метъра, особено като "копая" в чужда градина.
Имам връзки у Варна, та го тарирам редовно и се у сертифицирани лОборатории.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: