Здравейте, благодаря за страхотния форум - има много полезни неща. Прочетох много постове и се извинявам, че ще питам за нещо, за което е писано надълго и нашироко. Усвоявам панелната тераса на трапезарията, за да изнеса кухнята. Разкъртих старите винкели, част от парапета и започнах да зидам с Итонг. Външната изолация ще остане за след година, две - нямам възможност в момента. Смятам още със зидането да измазвам газобетона отвън, за да го защитя доколкото мога от влагата. Въпроса ми е дали мога да го измажа с някакъв терикол с фибри и да го довърша с AQUAMAT (за втори слой) за по сигурно? Ако след време сложа и външна изолация от EPS, няма ли AQUAMAT-та да попречи на стената да диша и вътре да ми избие мухъл? Трябва ли при имазването да слагам и мрежа за армировка, за да стане по здрава основата за бъдеща изолация, (пък и не знам след колко време ще мога да отделя 2000-2500 за външната изолация)? В краищата на парапета има малки и тънки 4см панели, които не съм къртил, за да не развалям "фасадата" на блока, проблема е че имат пукнатини през които при дъжд протича. Смятам и тях да измажа с AQUAMAT, трябва ли предварително да ги мажа с някакъв дълбокопроникващ грунд или не? Извинявам се, че толкова се разпрострях, но нямам опит и ме е страх да не околпазаня нещо, всеки отговор ще ми е от полза. 
Още при зидането на блокчетата си ги измазвах и отвън и после измазвах фугата
Навремето го правих с Каменит, не бях запознат с другите лепила на пазара
Отгоре не ти пречи да го измажеш с Аквамат с валяк
но трябва да направиш 2 ръце, като единия път нанасяш вертикално, а втория хоризонтално (или обратно)
Не се притеснявай за дишането на терасата, не ти е необходимо
И без това с изолацията ще я запечаташ, че и да искаш няма да има откъде да диша
Надявам се си се сетил да сложиш фибран за под на терасата, която усвояваш, че иначе ще береш гъби през зимата
Колкото до парапета на терасата, ако е като моя е с едни едри бели камъчета и е добре първо да го измажеш с някакво лепило и тогава да минаваш с Аквамат, ако искаш
Успех!