Здравейте, благодаря за страхотния форум - има много полезни неща. Прочетох много постове и се извинявам, че ще питам за нещо, за което е писано надълго и нашироко. Усвоявам панелната тераса на трапезарията, за да изнеса кухнята. Разкъртих старите винкели, част от парапета и започнах да зидам с Итонг. Външната изолация ще остане за след година, две - нямам възможност в момента. Смятам още със зидането да измазвам газобетона отвън, за да го защитя доколкото мога от влагата. Въпроса ми е дали мога да го измажа с някакъв терикол с фибри и да го довърша с AQUAMAT (за втори слой) за по сигурно? Ако след време сложа и външна изолация от EPS, няма ли AQUAMAT-та да попречи на стената да диша и вътре да ми избие мухъл? Трябва ли при имазването да слагам и мрежа за армировка, за да стане по здрава основата за бъдеща изолация, (пък и не знам след колко време ще мога да отделя 2000-2500 за външната изолация)? В краищата на парапета има малки и тънки 4см панели, които не съм къртил, за да не развалям "фасадата" на блока, проблема е че имат пукнатини през които при дъжд протича. Смятам и тях да измажа с AQUAMAT, трябва ли предварително да ги мажа с някакъв дълбокопроникващ грунд или не? Извинявам се, че толкова се разпрострях, но нямам опит и ме е страх да не околпазаня нещо, всеки отговор ще ми е от полза.