• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
konak4iev - специалист
здравейт вчера ми се скъса гумата на колелото на щрайхмуса това което придава движението от ножовия към подаващия вал проблема е че берта който държи гумата половината е счупен и ся хвърля гумата търся ново или здраво колело не ми се бандажира защото взимат към 50 лв а веднъж като затегне някой детаил и бандажа се скапва машината е петоперационна якорудска
Колега аз съм решил този проблем един път за винаги.Слагаж едно двигателче 0,5 ,един ремък .На моето бандажно колело след като махнах гумата се оказа че,има канал за ремък.
jameson_2001 - специалист
И аз като колегата - nikolai3, си монтирах един двигател с ремък. :)
konak4iev - специалист
еееееееее тва не ми беше минавало през акъла имате по едно черпене от мене можели да ми напишете параметрите на двигателчето щтото ми се мота някво из работилницата аако може и снимка на машината мисля ще бъде полезно на доста колеги аз мислих да набия шайба направо на вала но така подаващия и поемащия ще се въртят постоянно а това ще износва бронзовите втулки много бързо ама тва с мотора е супер чакам спешно инфото и я почвам мерси още веднъж
Двигатела е 0,5 или 0,75 незнам.Имам две такива машини и двете съм ги преработил даже едната съм е разделил.Абрихта и щрайхмуса една и фрезата и цирколяра втора, борапарата не го ползвам. А що се касае за оборотите трябва да ги нагодиж с шайбите.Мисля че, са 1400об. няма им табелките вече.
Наскоро се сдобих с петоперационна якорудска машина,но имам голям проблем няма го целия комплект задвижващи колела на щраихмуса.Ако някой има идея откъде мога да си набавя моля да сподели .
rum_sz - специалист
nikolai3 написа:
Колега аз съм решил този проблем един път за винаги.Слагаж едно двигателче 0,5 ,един ремък .На моето бандажно колело след като махнах гумата се оказа че,има канал за ремък.

+1 :)
За двигателчето е ясно,но при мен липсва всичко веригата,зъбните колела нямам нищо.Та въпроса ми беше откъде да си намеря такива?
Илиян Илиев™ - майстор
Малко извън темета, понеже съм мераклия на 5 операционна. Какви пари са горе долу новите и евентуално запазените втора употреба?
Колега към 2000 са добре запазените поне из нета са толкова
  • 1
  • 2

Тема "търся колело за щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: