• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
Тук във форума видях мебели от кофражни дъски,това ме вдъхнови да направя маса от дърва за горене,за съжаление нямам снимки на целия процес,но мога да отговоря на всякакви въпроси ако има интерес,

Прикачен файл

Снимка0232.jpg
kendal - специалист
Опс пуснал съм две теми моля едната да се изтрие
EDI - майстор
Очарователна работа, много ми харесва.Обичам опростени форми и добра работа. :partyman:
griffin - майстор
Добре е станало :-)
нащракай снимки от различни угли и обясни какво си правил така ще е полезно за другите дето четат вместо да се разводни темата :)
иначе евала :-)
bimbaeco - майстор
Супер е масата. Не ми се ще да вярвам, че е щяла да изрезе през комина, ама в тая държава сме така: мебелите са ни от ПДЧ, а се топлим с череши и орехи.
kendal - специалист
Ето това беше за комина,иначе ето други снимки

Прикачен файл

Снимка0238.jpg

Прикачен файл

Снимка0236.jpg

Прикачен файл

Снимка0177.jpg
bulhomes2 - майстор
Браво. Суши ли материала между биченето и рендосването?
kendal - специалист
Материала го разбичвах преди две години ако не се лъжа,като за плота си бях отделил повечко материал,по разбираеми причини-все пак дърва за горене по-ниско качество е, да имам по-голям избор .Няма да лъжа не бе изсъхнал добре като правих плота на масата заготвих три табли 4см дебели и 25 см широки оставих ги да ,,почиват,, два или три месеца не помня вече точно ,едва тогава ги слепих заедно ,и въпреки това се сцепиха на едно две места,но нали е за мен без значение е това.Ако имаш предвид в сушилня-не само естествено е съхнал.

Прикачен файл

Снимка0190.jpg

Прикачен файл

Снимка0189.jpg
bulhomes2 - майстор
Затова питах. Наскоро най-после си направих банцига да бичи. Имам двайсетина кубика стари дъбови дърва за огрев. 2-3 по-дебели изкарах от тях за проби. Но и като дърва си се бяха сцепили. Тая година мисля да пробера от новите дърва, да ги избича и да ги парафинирам в краищата, па нека си седят. За година съхне сантиметър. Демек ако ги бича на 4 см за 2 години трябва да изсъхнат.
baharkadirov - специалист
Поздравления и от мен.... =D>
А има ли някаква сглобка между отделните детайли .....
...или си се "доверил" на лепилото....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Маса от дърва за горене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: