• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
До сега не съм попаднал на разредител който да разтвори засъхнало полиуретаново лепило , ако някой знае такъв да сподели , много неприятно става като си намацаш ръцете с него , а освен това същото е гарантирано водоустойчиво .
EDI - майстор
cvetankirilov написа:
а брави и панти избрал ли си. интересно ми защото се чудя дали тези 2,5см не е ли тънко за врата?
По-тънка е от нормалните 33-34 мм, но не можах да си намеря такъв дъбов материал.Пантите ще са АМИГ, има разни варианти.Бравата вероятно ще е тип американска, с две допълнителни вложки по 5 мм около основата, понеже те са за врати 35-45 мм.Може и МАУЕР да използвам, имат едни брави за вътрешни врати 21 мм ширина .
bulhomes2 - майстор
Загледал съм се в тия врати и ме съмнява, че при първия удобен случай ще пробвам единия от двата модела.
Прикачен файл:
Graphic1.jpg
EDI - майстор
Ами действай и да видим какво ще стане. :partyman:
todor_tsanov - специалист
ето ти още една идея

Прикачен файл

IMG_20140106_180551.jpg
EDI - майстор
И с този тип сглобка стават хубави врати, но аз нямам циркуляр за да направя сглобките, на фрезата ми е по-лесно.Тук като гледам, фалца е направен с допълнително закрепени дървени елементи, интересно е станало.Моята врата ще е безфалцова за сега.
Последна промяна от EDI на вт яну 07, 2014 11:21 am, променено общо 1 път.
gss - специалист
Вратата е хубава но за някоя хижа или къща в този стил.
Сложена на апартамент и с тази каса боядисана в резида :vom:
EDI - майстор
Като удари един сачак на стената и дюшеме на пода, ще се оформи. :-D
todor_tsanov - специалист
за изработка ти трябва фреза и борапарат - чеп и длаб панелата е посукана и в долния край отваряше много за това сложих допълнително тези елементи - втори фалц
в момента се прави ремонт на стълбището като приключи ще боядисам вратата и касата в лила по евтино ще ми излезе за ламперия и дюшеме си трябва повечко пара
EDI - майстор
Още не съм направил хоризонталната фреза, тогава ще се занимавам с такива сглобки, сега си бича на масата с профилните фрезери :-D .
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21

Тема "Проект и изработка на интериорна дъбва врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: