• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
shotik - майстор
Така се започва и при желание,търпение и инат , се постигат хубави резултати.
nautilus33 - майстор
От какво мога да си направя човки, че тази, която е на пирографа не е удобна за извивките. Пирографът е Узор.
KingLin - майстор
Дънди четох че сам си направил твоя пирограф. Какво ти е изходното напрежение от къде намираш нихром на дребно? Изрових един руски УМЕЛЕЦ-1 като разчиствах тавана на дядо ми на който навремето съм си играл. Работи си нещото обаче няма човка. Вторичната вади 1.7V на празен ход и може да се регулира до 1V.
DundyTheCroc - майстор
Аз направих вторичната на 2 волта, регулирам с 25 ватов керамичен потенциометър първичната намотка. Вторичната ми е 4мм2, трафа е с П образни ламели 100VA. Нихрома е проблем, случайно в ОЛХ попаднах на един добър чичко от Сливен, който в крайна сметка подари по метър от няколко дебелини. Далеч си ми да ти дам малко за няколко човки...
KingLin - майстор
Днес се сетих че имам един резервен нагревател от отоплително тяло за баня и вече можем да кажем - лека му пръст (на нагревателя) :) Сега поне нихром за върхове дал господ.
Понеже с рисуването съм много зле реших да се доверя на математиката и в частност на пергела и ето го резултата:
Прикачен файл:
IMG_20161113_015904.jpg
Жертвата е подложка за горещи съдове и си нямам на идея от какво дърво е. Самото горене го направи щерката. А в процеса на работа видях че трябва да направя малко конструктивни промени защото като позагрее и контактите нещо отслабват и самата ръкохватка почва да грее повече от нагревателя.
mumar - специалист
с обикновени моливи рисувайте, имате възможност да изтриете, светлосенки да направите,
да размажете с пръст дори, отгоре лак на водна основа- ако се налага.
нямам време да чета как се пуска снимка малък формат или нещо подобно, моите излизат огромни ...
dido uzunov - специалист
Другата седмица в Лидъл ще има пирографи. Някой ползва ли този модел, бива ли ги?
shotik - майстор
Преди малко проверих работата на моя пирограф и на трета /най- мощна/ степен показа 1.2 волта без прикачен нагревател и 0.6 волта в работно положение. Струва ми се ,че е малко ,защото като започна работа и от леко зачервен, нагревателя потъмнява,вероятно изстива и изгарянето е бавно. какво може да се направи за увеличаване на силата на ток или напрежението ,чакам съвети от DundyTheCroc и ако има и някой друг ,който знае ,да пише. Интересно ми беше ,че в един клип нагревателя беше оранжев от нагряване и се работеше много бързо.
nautilus33 - майстор
Относно проблемът на Shotik: трябва ли при докосване на човката до дървото, същата да става от червена черна, т.е. да изстива, или постоянно трябва да е нажежена? Защото и при мен като я допра до дървото, изгаря го, но изстива и трябва да мине около 1-2 сек. преди да загрее, за да мога да пирографирам наново.
DundyTheCroc - майстор
1.2 волта е малко, все пак зависи с каква човка работиш, имам предвид сечение, материал и дължина. При мен без товар е 2 волта, а така изглежда 0.8мм нихром с дължина 50мм на мах.
Прикачен файл:
IMG_20161118_211957.jpg
IMG_20161118_211957.jpg (73.52 KиБ) Видяна 2066 пъти
Иначе гривничката я е горила днес жената.
Прикачен файл:
IMG_20161118_212152.jpg
Прикачен файл:
IMG_20161118_212210.jpg
А, имало и още
Прикачен файл:
IMG_20161118_213137.jpg
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13