Всичко за дърводелството
kr1100 - майстор
пет яну 03, 2025 1:11 amgogo7777 написа:
"Една от най-важните характеристики на шперплата е изключителното му съотношение здравина към тегло. Шперплатът е известен със способността си да издържа на тежки товари, без да се счупи или деформира. Редуващата се зърнеста структура на фурнирните слоеве му придава допълнителна якост на опън, което го прави много по-здрав от масивно дърво със същата дебелина.
A Ти ? Правиш ли разлика м/у шперплат и талашит с 2 външни слоя фурнир ?? Нямя зърнеста структура шперплата.
Не напразно са го използвали в самолетостроенето преди 1940 г и малко след това заради евтнинията вместо метал.
gogo7777 - майстор
За какъв талашит говориш?
:drinkers:
brufo - напреднал
Бихте ли ми препоръчате бяла боя за дърво ще боядисвам едно вградено шкавче на стълбището.
bimbaeco - майстор
Ако това ще е първа ръка боя, трябва да сложиш някакъв запечанващ грунд, защото след време чеповете потъмняват и стоят като петна. Иначе си купи боя, която хубаво се разлива и хубаво покрива.
mavryt4o - майстор
пет яну 10, 2025 9:42 ambrufo написа:
Бихте ли ми препоръчате бяла боя за дърво ще боядисвам едно вградено шкавче на стълбището.
На вивахром е добра +съответния и грунд разбира се
Здравейте,
къде в София и окололията могат да ми шлайфат/изгладят две плоскости - една от Чинар и една от Черница ако не се лъжа. Сухи по 5-6см са леко са изметнали при сушенето.

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: