Всичко за дърводелството
pgt - специалист
themask написа:
Относно цената - естествено, че по-добре да е по-евтино, но понякога просто не си заслужава човек да се мъчи и като краен резултат да спести 5 лева.
Естествено, че ако разликата е малка то не си заслужава да се занимаваш.
themask написа:
И още малко ОФФ - погледнах цените на механизмите за повдигане с лост отгоре и ми се зави свят. Ми те по-скъпи от самата фреза. Иначе си е голям гъдел да си я движиш с лостче без да се навеждаш.
Тези механизми са голема гъзария, ама нали знаеш удоволствието са заплаща, а понякога и соленичко :lol:
EDI - майстор
Хич не ти трябват механизми, само пари за нищо, могат да се похарчат по-разумно.На старите фрези /практикерски БЮДЖЕТ и РАЙДЪР/им бях присадил една обикновена шпилка и гайка и се вдигаха без проблем.Сега с МАКАЛИСТЪР-а съм я махнал, понеже си го повдигам на ръка, а после окончателната настройката я правя с винта за фина настройка.
wanderer - специалист
пуснете един линк на тези механизми.....от чисто любопитство да поточа лиги малко
nikolson - майстор
wanderer написа:
пуснете един линк на тези механизми.....от чисто любопитство да поточа лиги малко
На, зяпай https://www.google.bg/webhp?sourceid=ch ... outer+lift
toshetozaz - специалист
Момчета дайте съвет.Искам да направя едни овали с оберфрезата от ПДЧ 18мм.Как става номера? Два пъти по 9мм ли да взема или да карам наведнъж.Оберката е куче от Лидл ,фрезерите и те са кучета.
EDI - майстор
Разбирам, че искаш да заоблиш канта или греша.За заобляне - на два паса с фрезер R9.Има и фрезери Ф18, но предполагамя ма да искаш да си купуваш.
Здравейте,искам да попитам някой ползвал ли е и има ли наблюдения върху фрезерите Димар ?
EDI - майстор
Качествени, израелски, но скъпи.
Кой от тях си ползвал ? Аз съм се угледал на една двустранна спирална !
EDI - майстор
Имам два прави с лагер.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: