Всичко за дърводелството
Щом имаш два да разбирам ли,че си струват парите?
EDI - майстор
Струват си, точно са изработени, няма луфтове в лагерите, пластините са хубави и добре заварени и заточени.
toshetozaz - специалист
EDI написа:
Разбирам, че искаш да заоблиш канта или греша.За заобляне - на два паса с фрезер R9.Има и фрезери Ф18, но предполагамя ма да искаш да си купуваш.
Еди, не искам да заобля само канта,а да направя това от линка по долу.Ще ползвам приставка за рязане на окръжност и прав фрезер.
Та понеже сега опознавам такава машина и незнам може ли на веднъж да се направи или няколко пъти на по-малка дълбочина.

http://shop.jilishta.com/etazherki-raft ... m-buk.html
EDI - майстор
А, ясно.Не режи на един път, а на няколко паса, добре е на 3Х6 мм.Хем по-лесно се води машината, хем ще реже по-лесно, хем няма да прегрееш материала.
toshetozaz - специалист
Мерси Еди ,точно тези насоки ми трябваха.
wanderer - специалист
themask написа:
Благодаря, EDI :)

Ще взема да поръчам едно комплектче значи...
  • колега, моля ако си поръчал комплекта, и имаш впечатления, дай някакви отзиви
themask - специалист
wanderer написа:
themask написа:
Благодаря, EDI :)

Ще взема да поръчам едно комплектче значи...
  • колега, моля ако си поръчал комплекта, и имаш впечатления, дай някакви отзиви
Всъщност другарят la_bamz поръча по един комплект за него и мен. Но поради липсата на фреза 1/2'' при моя милост, по-скоро la_bamz мисля ще може да сподели първи впечатления. Стоката, както разбрах, била пристигнала днес в пределите на родината. :partyman:
wanderer - специалист
благодаря ти! ще очаквам впечатления. и аз нямам голяма фреза засега, но ще си купя надявам се скоро. то фрезери се купуват не когато спешно му изтрябват на човек, а когато ги намери на изгодна цена :-D
profesionalist_wood - майстор
Гледам са се изчерпали количествата в Рутландс :?
wanderer - специалист
карай! имам резервен вариянт, за да похарча същите пари.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: