• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Това, което ме притеснява е падането на вратичката на раклата върху пръстите. Иначе горната има неподвижна част, точно за да се местят там пречещите боклуци когато се отваря раклата.
SoWhat - специалист
И това е вариант, но зависи прм. на горната, колко е висока над леглото и съответно колко ще е голяма /висока/ вратата.
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Това, което ме притеснява е падането на вратичката на раклата върху пръстите. Иначе горната има неподвижна част, точно за да се местят там пречещите боклуци когато се отваря раклата.
Абе има едни ножични механизми с ексцентриково регулиране на сила на затваряне.
Сега не ми се търси снимка...предполагам някой ще ти пусне линк към турски и китайски вариант в даден сайт :)
Вземи си ги читави... и те така :cool:
ribnikolaevi - майстор
Нещо такова ли?

Прикачен файл

2299.jpg
2299.jpg (6.54 KиБ) Видяна 2962 пъти
maroka - специалист
По-скоро ето този :)

Само че в твоят случай рамото на вратата е доста дълго.
Така че, или слагаш 2 бр. такива.... или можеш да помислиш за нещо друго.
Например допълнителен омекотител за чекмедже в предната част на раклата :)

Прикачен файл

762.jpg
762.jpg (6.47 KиБ) Видяна 2945 пъти

Прикачен файл

761.jpg
761.jpg (7.44 KиБ) Видяна 2945 пъти
ribnikolaevi - майстор
Чудех се къде точно да пусна това си питане, но май тук е най-удачно.
Ще правя вграден шкаф в банята. Размерите са на снимката. Мислех да е разни водо/влагоустойчиви варианти, но фирмите искат майка си и баща си за индивидуална поръчка. Ще мина на ПДЧ. Самото шкафче е напълно вградено, вратичката е стъкло. Няма досег с вода, с пара може би в минимални количества. Проблем ще е евентуален теч от съседа отгоре. На зо това мога да взема лесни и евтини мерки - тази част на шасфчето няма да е видима и лесно /и грозно) може да се обработи.
И следва първия ми въпрос: Има едни панти, които се лепят за стъкло, без пробиване, а с лепене. Лееекичко се притеснявам от тях. Някой може ли да сподели опит, читави ли са. Става въпрос за тези: Панти CLIP CRISTALLO за огледални врати без рамка http://www.rali-m.com/hinge.pdf. Какво лепило се ползва, колко панти да сложа са моя случай?
За пуш-пула ме убеждават, че няма да стане, но дали е така?
Смятам да напрафя шкафа с луфт около сантиметър, за да влиза лесно в дупката. А за монтажа ми се струва, че имам много варианти, все още обмислям най-подходящия кой е.
Е, това са проблемите, ако някой има идеи, критики, или вижда проблеми, които съм пропуснал, може да ги сподели.

Прикачен файл

Schema 800 600.jpg
Schema 800 600.jpg (28.88 KиБ) Видяна 2900 пъти

Прикачен файл

P1050650_02 600 800.jpg
P1050650_02 600 800.jpg (41.35 KиБ) Видяна 2900 пъти
$64EN - специалист
Искрено се надявам снимката да е стара и банята да е завършена :).

Според мен ПДЧ-то не е добре.
По-добре МДФ, който да се боядиса/ лакира след всички разпробивания, или да се използват ПВЦ плоскости.
За пантите според мен варианта стъклото/ огледалото да е в рамка от профили и пантите да се захванат за тях е по-добре.
ribnikolaevi - майстор
Банята е готова, но наблюдателният човек си личи ... =D>
Сега малко ме поляха със студена вода. Пантите при пуш били специални, без пружинки, не ставали всички. Т.е. при варианта с тези панти на лепене има конфликт - или пуш-пул, или някъде се виждат пантите. Освен ако ... сега ми хремна една идея ... Мога да сложа стъклото на основа, която основа да е с открит кант и всъщност да потъне в шкафа. Така пак само стъклото ще се чете над плочките. Но е въпрос на панти, ако има някой от специалистите мебелари, нека да помага, че се изгубих в тия панти и пантички ...
Засега бягам от профили и прочие, иска ми се да се вижда само стъклото. Ако няма начин да стане, тогава ще мисля за друго решение.
ribnikolaevi - майстор
Явно всички за заети, надявам се да имат доходоносна работа. А когато им остане малко време, да ми отговорят на питанията.
Последните ми въпроси са за пуш-пантите и за панти, които се лепят за стъкло. Ако някой може да помогне ...
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Явно всички за заети, надявам се да имат доходоносна работа. А когато им остане малко време, да ми отговорят на питанията.
Последните ми въпроси са за пуш-пантите и за панти, които се лепят за стъкло. Ако някой може да помогне ...
Няма нужда да ги лепиш на стъклото: има чепови с директен монтаж, както и специални за стъкло, като на стъклото се прави отвор Ф 25 мм. ако правилно си спомням.
За пример можеш да разгледаш каталог на SISO, там има достатъчно решения.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: