• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 165
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
1/4 сиреч 6,35 мм са тези от снимката.Потърси из ибей опашка 8 мм и с дълбок релеф, което значи ф на главата на двата фрезер- профила и контрапрофила да е около 30 мм
Ивелин1 - специалист
Няма никъкви 8 mm. Проверих до последната страница.
Ивелин1 - специалист
Къде другаде мога да поръчам? :?
Вие какви глави ползвате и с каква щанга? :?:
Ивелин1 - специалист
Може ли да се смени щангата за фрезери 12,7mm?
EDI - майстор
Значи ти остава варианта СМТ за 8 мм цангата или да си вземеш 12,7 мм и оберка с такава цангата.Аз работя с 12,7 .Имам и комплект 12, но не го ползвам, резерв е.Имах и 8 мм, но го продадох.
На РАЙДЪР може да се сложи 12,7 само на един стар модел оберка, който стандартно е с 8 и 12 м, този с подвижната база, 1500 ватовия.
Ивелин1 - специалист
EDI написа:
Значи ти остава варианта СМТ за 8 мм цангата
Какво означава CMT за 8 mm щанга?
Но не искам да сменям оберфреза, защото ми е нова.
Значи няма да стане с другата щанга ( за 6 mm) :?
EDI - майстор
СМТ е марката фрезер, те имат такъв комплект с опашка 8 мм.6 мм комплект фрезер за врати не съм виждал дори и китайски.Провери из нета, но вероятността клони към 0.
Ивелин1 - специалист
Аз намерих, но първо са с опашка 12mm, второ комплекта е за над 350 лв
Ще може ли нещо да се измисли за моята оберфреза? :? :?:

Неможах да разбера тези които са 6,35mm не стават ли за моята оберфреза с щанга 6mm?
nikolson - майстор
Иво, не може да заменяш. Най-лесно е да си купиш редуцираща втулка от 8 на 1/4", напр. от
https://www.aliexpress.com/item/New-8mm ... d9ae95da05
и ще ползваш евтини фрезери. Но ще чакаш за доставката и, както каза Еди, фрезерите са с по-малки диаметри и профилите няма да изпъкват.
EDI - майстор
Да, втулката е вариант, прав е Николай, за това не се сетих.Не ти пречи да си вземеш една втулка и комплект на 1/4 опашка, не са кой знае колко пари, да си изработиш нещо и да видиш дали ти харесва.На мен комплекта на СМТ с 8 мм опашка не ми допадна от към дълбочина и размер на релефа, губи се във вратичките.
Релеф за врати може да се направи и с комбинация от отделни фрезери, но там се изисква малко висше майсторство, не знам до каква степен си усвоил работата с оберка.Иска доста метри дърво да си минал и да имаш хубава маса, настройките са капризни, понеже се настройват няколко отделни фрезера съобразно вече фрезовани профили.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: