Понякога избива смола под лака, ако не е достатъчно сух материала или е много смолист.Препоръчва се в такива случаи минаване с ацетон преди лакиране.И аз обаче не го правя. 
griffin написа:снимките не се виждат, с по-рядък по-лесно лака дърпа и се изправя. аз мацам и воден лак 50/50 със четка и не ми е ставало на вадички както каза колегата.При 50/50 не оставя вадички. Имах в предвид супер много разреден. Примерно 30/70 както правя с акрилния лак(не с всички става) - 6-7 ръце и все едно си го пръскал. С водния най-добър резултат имам при избърсване до леко влажна повърхност. Така и съхне по-бързо - следваща ръка веднага след предишната. Но за нещо голямо трябва много мерак защото иска 10-тина ръце. Правя го за дръжки и др. малки неща обикновено (и това, и това, и това).
EDI написа:Понякога избива смола под лака, ако не е достатъчно сух материала или е много смолист.Препоръчва се в такива случаи минаване с ацетон преди лакиране.И аз обаче не го правя.Ацетона е подъл. Веднага оставя белези по ръцете. Аз минавам с парцал напоен с разредител ако няма видими следи от смола - освен смолата отстранява и прахта от шкуренето. Пък и дава представа как ще изглежда завършен